Som et resultat af et nyt partnerskab mellem Daimler Mobility og Visa, vil Daimler nu tilbyde betalinger direkte fra Mercedes-Benz-biler. Det betyder, at det snart kan blive fortid at skulle indtaste kodeord eller godkende køb på din mobiltelefon. Takket være Visas ’Delegated Authentication’-teknologi, kan bilen være et såkaldt biometrisk betalingssystem i sig selv.

Læs også: Apple forkorter den gratis prøveperiode på Apple TV+

Handler, der sker direkte fra bilen, er blevet en integreret del af den luksuriøse kundeoplevelse. For eksempel gør Daimler Mobilitys globale betalingsplatform, kaldet Mercedes Pay, det muligt for kunder at købe varer og ydelser direkte i deres bil, herunder ved tankning og parkering.

”Vi er begejstrede for, at vi for første gang kan tilbyde en løsning til betalinger direkte i bilen sammen med vores partner Daimler Mobility. Det er væsentligt, at både den succesfulde pilot-testning og de indledende lanceringsaktiviteter sker i Europa, som er et verdensførende midtpunkt for innovative løsninger til både betalingsmetoder og biler. Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan digitale betalingsmuligheder og bilproducenter kan kombinere deres teknologier til at skabe næste generation af smarte løsninger til bilindustrien – hvor føreren og passagererne får en komplet ny og forbundet handelsoplevelse i bilen,” siger Antony Cahill, vicedirektør og ansvarlig for det europæiske marked hos Visa i Europe.

Teknologien bag lokale, digitale handler i bilen

Mercedes Pay er en del af Daimlers mobilitets- og digitaliseringsstrategi, og en del af virksomheden Daimler Mobility. Mercedes bliver det første bilfirma i verden til at inkorporere ’Cloud Token’-systemet fra Visa i køretøjer. Visas ’Cloud Token’ system er en sky-baseret sikkerhedsteknologi som tillader mere fleksibilitet på tværs af enheder, da Visas ’Cloud Token’ beskytter og fjerner følsomme betalingsoplysninger. Dette sker ved at konvertere data og lagre det sikkert. De gør det også muligt at parre flere enheder i og ude af bilen, som derefter kan integreres med forbrugerens bankoplysninger. Det forbedrer den overordnede betalingsoplevelse betydeligt, da kunder nu ikke længere behøver at indtaste lange kortnumre for at gennemføre et køb. Der skal heller ikke skiftes mellem enheder for at godkende betalinger. Løsningen vil blive brugt til at iværksætte to-faktor-godkendelse.

”Mercedes Pay er vores kompetencecenter for betalinger i bilen. Her tilbyder vi vores kunder verdensomspændende, digitale ydelser integreret i Mercedes-Benz økosystemet. I samarbejde med Visa, tilbyder Daimler lokale betalingsmuligheder i bilen, som møder kravene til to-faktor-godkendelse på en sikker og brugervenlig måde. Der er ikke noget mere belejligt end at godkende et køb med dit fingeraftryk. En luksuriøs kundeoplevelse indeholder selvfølgelig sikkerhedsforhold, og det opfylder vi gennem lokale betalingsløsninger i bilen. Vi tilbyder vores kunder sikkerhed, ikke bare når de kører, men også når de betaler,” siger Franz Reiner, administrerende direktør hos Daimler Mobility

En lovende fremtid for digitale handler i bilen

Alene indenfor de næste to år vurderes antallet af biler til at stige til mere end 352 millioner på verdensplan. Samtidigt er det totale antal af betalinger i biler er fastlagt til at nå omkring 86 milliarder dollars ved 2025.

Læs også: En hverdag med Huawei: Penge er et problem

Mobilitets-trends som elektriske biler, bil-deling, selvkørende biler og forbundne biler øger efterspørgslen for innovative betalingsmuligheder inde i selve bilen. Når du køber bilrelaterede ydelser i dag, kræver mange, at køreren bruger en separat enhed for at logge på en app eller et website. Daimler og Visas ambition er at give brugerne en problemfri betalingsoplevelse gennem deres Mercedes-bil. Samtidig udvides valgene og kvaliteten af de tilgængelige muligheder, skriver Visa og Daimler i en pressemeddelelse.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments