Det er altid med pomp og pragt, når Apple lancerer nye telefoner. Denne gang bliver med garanti ingen undtagelse, når Apple offentliggør den nye iPhone 15, ved et event den 12. september klokken 19. De seneste par år har ikke budt på de helt store ændringer. Man fristes faktisk til at sige, at en del af opgraderingerne fra iPhone 12 til iPhone 14-serierne har været til at overse. Men denne gang er der i hvert fald en enkelt mærkbar ændring i vente.

Læs også: Apple og Facebook har angiveligt delt data med hackere

Apples lightning port har længe været genstand for debat – og måske endda latterliggørelse fra de mest hardcore Android-fans. Den har da også været årsag til, at iPhone-brugere har været nødsaget til at bringe deres egen oplader med ud af huset, hvis telefonen nu skulle oplades hos en ven eller et familiemedlem, der bruger Android-enheder. Alligevel har Apple stædigt holdt fast i deres proprietære stik. Men det ser ud til at ændre sig ved næste måneds iPhone 15-event.

Politisk skub i den rigtige retning

Om politikerne i Bruxelles også har været generet af Lightning-porten, skal jeg ikke sige. Men under påskud af, at være for forbrugernes bedste, har den Europæiske Union valgt at blande sig i sagen. Fra 2025 – helt præcist den 28. december 2024 – skal alle telefoner i EU således sælges med samme oplader, som altså for tiden er USB-C.

Læs også: Google følger Samsung og Apple – fjerner oplader

Dermed giver det rigtig god mening for Apple at lancere en ny telefon, som allerede nu er klar til at imødekomme det nye EU-regulativ. Ændringen har dog længe været undervejs, blandt andet skiftede iPad Pro-serien til USB-C for flere år siden. Og skiftet var således nok også sket uden politisk indblanden.

Du kan følge Apples iPhone 15-event direkte via Apples hjemmeside, den 12. september klokken 19:00.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments