Netflix er muligvis den mest populære streamingtjeneste i verden, med vanvittige 209 millioner abonnenter på verdensplan. Og selvom der også er nærmest uanede mængder af underholdning på platformen, kender du måske følelsen af at sidde og zappe rundt blandt de samme forslag igen og igen. Sådan har jeg det i hvert fald selv. Men faktisk er der mulighed for at åbne op for en masse genrer og kategorier, som du måske ikke kender til, via Netflix’ “hemmelige” koder.

Læs også: Netflix vil tilbyde gaming indenfor det næste år

Der er selvfølgelig ikke tale om decideret hemmelige koder til Netflix, som kun er forbeholdt de heldige udvalgte. Der er derimod tale om de talkoder, Netflix bruger til at inddele forskellige kategorier og genrer. Her tænker du måske nok, at Netflix i forvejen har inddelt deres film og serier i genrer. Men der er mulighed for at dykke endnu længere ned og finde nogle meget mere specifikke kategorier. I stedet for kun at kigge på “Gyserfilm”, kan du kigge på “Sataniske historier”, “Overnaturlige gyserfilm”, “Ungdomsgysere” og så videre.

Samme billede tegner sig over hele linjen, hvor alt fra dokumentarserier til komedier er inddelt i en masse specifikke undergenrer. Og når du først kender alle koderne til disse, får du adgang til en masse indhold, som ellers er gemt væk.

Sådan bruger du de forskellige koder på Netflix

Når du først kender koderne, er de ganske lette at bruge. Lad os sige, at du gerne vil se en romantisk film, men ikke helt ved, hvilken du skal vælge. Hvorfor så ikke prøve undergenren “Skæv romantik”? Skæv romantik har koden, 36103.

For at bruge koden, skal du i adressefeltet på din internetbrowser skrive følgende: www.netflix.com/browse/genre/36103. Det samme gør sig gældende for alle andre koder. Det eneste du skal gøre er at erstatte talkoden efter den sidste skråstreg i URL’en.

Nu er det selvfølgelig ikke sikkert, at du bruger Netflix fra en webbrowser. Hvis du bruger en app, kan du blot gå ind og søge efter en film som normalt, men skrive den pågældende kode. Derefter vil du få vist et udvalg af film og serier i genren. Det skal siges, at denne metode ikke er fejlfri. Derfor vil du muligvis se nogle forslag, som ikke hører til i den genrer, du søger efter.

Den sidste metode er at klikke på et af de mange links i denne artikel. Længere nede har jeg listet alle genrer og koder til Netflix, som jeg har kunne finde. Hvis du klikker på en af dem fra din telefon eller tablet, vil kategorien blive åbnet i din app. Det samme gælder i øvrigt på PC og Mac.

Her er alle de “hemmelige” koder til Netflix

Action og Adventure (1365)

Anime (7424)

Børne- og familiefilm (783)

Klassiske film (31574)

Komedier (6548)

Kultfilm (7627)

Dokumentarer (6839)

Dramaer (5763)

Tro og spiritualitet (26835)

Udenlandske film (Denne genre har ingen resultater i Danmark, men nogle af undergenrerne har)

LGBTQ-film (5977)

Gyserfilm (8711)

Indiefilm (7077)

Musik (1701)

Romantiske film (8883)

Sci-Fi og Fantasy (1492)

Sportsfilm (4370)

Thrillerfilm (8933)

Serier (83)

Bonus: Se julefilm året rundt

Denne er ikke for alle. Men nogle af os elsker julehyggen året rundt. Desværre bliver julefilmene gemt væk i Netflix bibliotek, så snart juletiden slutter. Heldigvis findes der også koder, som lader dig se alle de julehistorier, Netflix har at byde på.

Listen over koder til Netflix er samlet sammen efter mange timers søgen på nettet, samt efterprøvning af koderne i Danmark. Så de burde alle sammen virke på din Netflix-profil. Biblioteket ændrer sig naturligvis løbende, hvor film og serier forlader Netflix eller kommer til. Derfor vil der med tiden højst sandsynligt være nye koder, som bliver tilgængelige i Danmark.

Læs også: Netflix gaming starter med mobilspil

Falder du over en kode, som ikke er at finde på listen, så smid en kommentar under artiklen. Så lover jeg at tilføje den.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments