Det er blevet dyrt at være dansker. Og med stigende elpriser og en vinter der nærmer sig, så er mange danskere begyndt at se på, hvordan de kan gøre deres elregning mindre. OnePlus har samlet fem gode råd til, hvordan du kan spare strøm, og dermed penge, på din smartphone.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 10T 

Flere danskere er begyndt at vaske tøj om aftenen, gå tur med hunden uden gadebelysning og slukke for kontakten på TV’et, når det ikke bliver brugt. Alt sammen som direkte konsekvens af de stigende elpriser. 

Men også på vores smartphones findes der strømbesparende tiltag, som med fordel kan tages i brug, hvis du vil gøre elregningen mindre. Ifølge Marie Dam Feldborg, marketingdirektør i OnePlus, så er der særligt et råd, som nemt kan tages i brug:

“De fleste danskere lader deres smartphone op om natten, mens de sover. Men langt de fleste nye smartphones i dag har ikke brug for 6-8 timers opladning – nogle kan nøjes med blot 10 minutters opladning til en hel dags brug. Derfor kan man lige så godt oplade smartphonen om morgenen, mens man er i bad – og på den måde spare strøm”.

Læs også: Her er 10 situationer, hvor din batteriangst er højest

Herunder giver OnePlus gode råd til, hvordan forbrugere kan spare strøm på telefonen. 

5 gode råd til at spare på strøm

  1. Drop de lange opladninger om natten. De nyeste batterier i vores smartphones bliver lynhurtigt opladt. Så drop den lange opladning om natten – det er spild af strøm.
  2. Sluk for unødvendige funktioner i telefonen. Der er mange programmer og indstillinger, som kan spare på strømmen. Eksempelvis kan du skrue ned for lysstyrken, lukke apps, der kører i baggrunden, og slå bluetooth og Wi-Fi fra, hvis du ikke bruger det.
  3. Oplad på arbejde eller i skolen. Lån en stikkontakt, når du er på café, i skole eller på job. Køb en ekstra oplader, så du altid har en oplader i tasken, og udnyt de mange stikkontakter rundt omkring.
  4. Sæt telefonen på flytilstand. Skal din telefon alligevel ligge i tasken under et møde eller en forelæsning? Så sæt den på flytilstand. En telefon, hvor skærmen ikke er aktiv, kan holde strøm i op til flere dage.
  5. Download apps, så du kan holde øje med elpriserne. Prisen på el varierer, og det er ofte billigst om natten. Der findes en række apps, der kan hjælpe dig med at finde de billigste tidspunkter. Med app’en “Elpriser”, kan du se dagens og morgendagens forventede elpriser og dermed planlægge dine opladninger efter dem.

Lynopladning gør en forskel

Selvom ovenstående er forfattet af OnePlus, så er jeg enig langt henad vejen. Til dagligt bruger jeg selv OnePlus 10T, og den der lynopladning på 150 watt er efterhånden livsnødvendig. En ting er, at jeg har fuld strøm på meget kort tid, noget andet er, at jeg har ændret mit opladningsmønster radikalt.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 10 Pro 5G

Før i tiden kunne jeg godt smide telefonen i opladeren, så snart den ramte 30 procents strøm. I dag kører jeg faktisk min telefon helt ned til sølle 2(!!!) procent – fordi opladningen går så hurtigt. Om det hjælper mig til at spare strøm, ved jeg ikke. Men jeg bilder mig ind, at det forlænger batteriets levetid. Og det er trods alt også værd at tage med.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments