Motorola har haft en lidt broget tilværelse på markedet. I slutningen af firserne og faktisk hele vejen op til midten af nullerne, var motorola en magttfaktor på mobilmarkedet. Du husker måske microTAC-modellerne, eller den tynde Razr-serie. Men efter at mobiltelefon blev til smartphone, har tilværelsen ikke været ligeså let for Motorola. Det håber producenten på at ændre nu – her er min anmeldelse af Motorola Edge 40 Pro.

Fordele

  • Masser af kraft
  • Super flot skærm
  • Hurtig opladning
  • Flot design

Ulemper

  • Styresystem
  • Kamera

Design

Jeg har for vane at tage fat i designet, som det første, da det er det første, der møder øjet. Sådan bliver det også i min anmeldelse af Motorola Edge 40 Pro. Og jeg kan med det samme sige, at Motorola ikke har genopfundet den dybe tallerken. Det er den klassiske glas-aluminium-glas-sandwich, som mere eller mindre er standarden på markedet. Jeg kunne, som altid, godt ønske mig, at rammen var af rustfrit stål – simpelthen for holdbarhedens skyld. Det havde i øvrigt givet Motorola en fordel, i forhold til Android-konkurrenterne.

Men designet er pænt. Og på fronten har man valgt at bue glasset hele vejen rundt. Det vil altså sige, at sider, top, bund og hjørner alle buer ned mod rammen. Det er lidt en smagssag, men personligt kan jeg ret godt lide det. Knapperne er alle placeret på højre side og består af en lydstyrketast og en multifunktionstast(power, Google Assistent mv.).

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 10T

På bagsiden har Motorola valgt at gå med samme glas, som på fronten – Gorilla Glass Victus. Til gengæld har bagsiden fået noget struktur og et mat finish. Det er måske den detalje, jeg synes allerbedst om. Det er stilrent, giver indtrykket af et premium produkt, og så får det det småklodsede kamerahus til at se lidt mere elegant ud. Alt i alt er det en rigtig flot telefon – så flot, at jeg er ærgerlig over at smide et cover på den.

Software & Styresystem

Det er altid sjovest at skrive en anmeldelse, hvis der kun er positive ting at sig – sådan er det desværre ikke med Motorola Edge 40 Pro. For en af de vigtigste ting ved telefonen har desværre nogle mangler. Styresystemet er nemlig ikke ret godt eksekveret. Eller…

På mange måde kører Androidsystemet glimrende, og telefonen er super lækker i daglig brug. Men på andre måde er den helt horribel. Jeg har for eksempel flere gange oplevet, at skærmen går helt i sort. Det betyder, at telefonen ikke kan bruges, indtil man på en eller anden måde får den genstartet. Det er heldigvis lykkedes mig hver gang – men jeg aner ikke hvordan. Det er kun sket en lille håndfuld gange, men det er virkeligt frustrerende – og super kritisk, hvis man står og skal bruge telefonen til at betale i supermarkedet.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus Nord CE 2

Et andet irritationsmoment er, at nogle apps bare ikke vil køre på telefonen. Der ser ikke umiddelbart ud til at være nogen rød tråd i det. Men enkelte apps crasher ganske enkelt. Det er et fåtal, og ikke nødvendigvis en dealbreaker. Men det er igen voldsomt frustrerende. Og sådan noget burde der være styr på i en telefon til cirka 6700 kroner.

Hardware, Skærm & Opladning

For mig at se, er de tre store styrker i Motorola Edge 40 Pro hardwaren, opladningen og skærmen. I motorrummet finder vi alt hvad der bimler og bamler af nyeste teknologi på markedet, som er blevet parret med 12 GB RAM. Med andre ord, er Motorola Edge 40 Pro et rigtigt flagskibsmonster.

Skærmen er en superlækker OLED-skærm, som understøtter Dolby Vision og HDR10+. Dertil kommer en opdateringshastighed på hele 165 Hz. Det er altså vanvittigt hurtigt, og sikrer et helt flydende billede. I forhold til lysstyrken, makser skærmen ud ved 1.300 nits. For at forenkle det en smule, betyder det, at du sagtens kan se billedet, selv i høj solskin. Alt i alt indbyder skærmen virkelig til multimedie-brug, hvad enten du er til spil eller videoer. Du får bare det maksimale ud af indholdet med Motorola Edge 40 Pro.

Den sidste store styrke er opladningen. Der medfølger en TurboPower-oplader på 125 watt. Ifølge Motorola selv, garanterer den en opladning fra 0 til 100 procent på bare 23 minutter. Jeg vil så sige, at det afhænger af en del forskellige faktorer, og du skal nok smide 10-15 minutter oveni. Men det er stadigvæk hurtigt, og opladeren følger med. Så her har Motorola altså fordelen fremfor Google og Samsung.

Motorola Edge 40 Pro Specifikationer

Størrelse & vægt:161,2 x 74 x 8,6 mm, 199 gram
Skærm:6,67 tommer, OLED, 1.080 x 2.400, 394 pixels per tomme, HDR10+, Dolby Vision, 165 Hz
Chipset:Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm)
Processor:Octa-core (1×3,2 GHz Cortex-X3 & 2×2,8 GHz Cortex-A715 & 2×2,8 GHz Cortex-A710 & 3×2,0 GHz Cortex-A510)
Grafik:Adreno 740
Hukkommelse:12 GB RAM
Lagerplads:256/512 GB
OS:Android 13
Hovedkamera:50 MP, f/1.8, (vidvinkel), 1/1.55″, 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS
12 MP, f/1.6, (telefoto), 1/2.93″, 1.22µm, PDAF, 2x optical zoom
50 MP, f/2.2, 114˚ (ultravidvinkel), 1/2.76″, 0.64µm, AF
Frontkamera:60 MP, f/2.2, (vidvinkel), 1/2.8″, 0.61µm
Video:8K@30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960fps, 10-bit HDR10+, gyro-EIS
Batteri & opladning:4.600 mAh, 125W-oplader(følger med i æsken)
Farvevalg:Interstellar Black(Sort), Lunar Blue(Blå)
Andet:Fingeraftrykslæser under skærm, accelerometer, gyroskop, kompas, Bluetooth 5.3, 5G mv.
Pris:6.699 kroner

Kamera

Motorola Edge 40 Pro kommer med et kamera, der har en hulens masse potentiale. Og til hverdagsbrug, tager den ganske fine billeder. Især nattilstanden er af de bedre, synes jeg. Nattilstand har en tendens til at blive lidt grynet i detaljerne, hvilket ikke kan undgås. Men motorola formår at holde detaljegraden på et niveau, der er mere end godkendt.

Også portrætfunktionen er ganske fornuftig, hvis man finder den perfekte balance i baggrundssløringen. Den kan nemlig godt få objektet til at se ud som om, det er klippet ind i billedet med en dårlig gang photoshop. Her er grænsen hårfin og understreger, at Motorola ikke helt er på niveau med OnePlus, Apple og Samsung, når det kommer til kamerasoftware og efterbehandling.

Læs også: Anmeldelse: Google Pixel 7 Pro – Android-perfektion

Motorola Edge 40 Pro har også nogle glimrende optagefunktioner. Mest iøjefaldende er autofokus og optagelse i 8K. Det er sjovt at lege med. Det samme er superslowmotionfunktionen. Igen er vi dog ude i nogle funktioner, hvor for meget af det gode ødelægger optagelserne. Så igen handler det om at finde balancen – og igen viser det, at Motorola har lidt at lære.

Men alt i alt et helt fint kamera, som du sagtens kan bruge på sommerferien uden at få minderne ødelagt.

Den endelige dom

Motorola Edge 40 Pro er et godt billede på, at Motorola er på vej tilbage som en af de store spillere på markedet. Telefonen har alt det, man kan ønske sig i en topmodel og mere til. Og så er den tilmed superlækker!

På softwaresiden har den dog nogle børnesygdomme, som placerer telefonen lige under de allerskarpeste flagskibsmodeller. Jeg synes ikke det er en dealbreaker, men det er værd at tænke over inden køb. Når det så er sagt, så opvejer hardware, skærm og opladning for de små “softwarebugs”. Og så kan softwarefejl jo heldigvis rettes med opdateringer.

Med det in mente har Motorola Edge 40 Pro potentialet til at blive årets telefon – 4 stjerner herfra!

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Design
Skærm
Hardware
Software
Kamera
Tidligere artikelFIFA-duel: Harder vs. Eriksson
Næste artikelDanske virksomheder rammes ugentligt af cyberangreb i tusindvis
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-motorola-edge-40-pro-topmodel-med-potentiale Motorola har haft en lidt broget tilværelse på markedet. I slutningen af firserne og faktisk hele vejen op til midten af nullerne, var motorola en magttfaktor på mobilmarkedet. Du husker måske microTAC-modellerne, eller den tynde Razr-serie. Men efter at mobiltelefon blev til smartphone, har...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments