Lige nu sidder mange af os hjemme hele dagen, med børn, der ikke kan komme i institution eller skole. En ting er, at det selvfølgeligt kan volde nogle logistiske problemer, men noget andet er, at vores kære børn mangler en masse daglig stimuli – både fra undervisning og samvær med venner. Personligt er jeg ikke fortaler for, at børn skal parkeres foran en computer eller et TV, men det kan være et godt hjælpemiddel til, at børnene bliver stimuleret og måske endda lærer noget. Derfor har jeg lavet en liste med 5 af de bedste børnespil i alderen 3 til 10 år.

Se også: De bedste online multiplayerspil til at holde sammen under Coronavirus

Paw Patrol: On A Roll!

Dette spil er ikke just lærerigt, men Paw Patrol er absolut en af børnenes favoritter. Paw Patrol: On A Roll! er let forståeligt for selv de mindste børn, også selvom spillet foregår på alle andre sprog end dansk. Børnene kender figurerne, og de fleste forældre har nok også hørt navne som Chase, Ryder og Marshall før. Derudover er styringen simpel, og missionerne går i bedste Paw Patrol-stil ud på at redde den lokale fauna fra de problematikker, de nu engang er havnet i – det kunne for eksempel være ænder, som ikke kan komme op af den halvt udtørrede sø. Derfor skal Marshall fylde søen ved at bruge vandkanonen fra sin brandbil. Paw Patrol: On A Roll! er et hyggeligt lille spil, hvor selv de mindste kan være med, og derfor har det en velfortjent plads på listen.

Fås til Xbox One, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch & Nintendo 3DS

Pixeline & Pixeline Skolehjælp

De fleste forældre, som er ældre end 25, kender med garanti til Pixeline. Pixeline er en række computerspil, som blandt andet har til formål at stimulere indlæring. Spillene startede i 1994 med spillet Pixeline: Syng leg og lær, og er udviklet på den jyske hede – nærmere bestemt, Herning. I 2005 kom første spil i serien, Pixeline Skolehjælp, der som navnet antyder er en række lærerige spil, der omhandler alt fra matematik til førstehjælp. Selvom der ikke er udgivet et Pixeline-spil siden 2010, lever figuren i bedste velgående. Senest åbnede oplevelsesparken, Universe, som er beliggende på Als, Pixelineland i 2014. Netop fordi der ikke er udgivet et nyt pixeline spil i 10 år, er de fleste spil ret billige. Det er dog ikke alle spil, der er til at finde i butikker, men i skrivende stund er der 549 Pixeline-annoncer på dba.dk.

Spillene fås til PC og Nintendo DS – der er også lavet spil til Android og iOS

Farming Simulator & Farming Dynasty

De fleste børn ELSKER store maskiner og dyr – det er bare et faktum! Mine børn er ret interesserede i traktorer for tiden, og når jeg nu ikke kan tage dem med på gårdbesøg, så laver vi da bare vores egen bondegår på computeren. Landbrugssimulatorer, som det så fint hedder på dansk, er ganske visk en stor mundfuld for de mindre børn. Men med lidt hjælp fra far, mor eller større søskende, kan der være mange timers underholdning i at køre ud for at høste en virtuel kornmark i sin virtuelle mejetærsker. Derfor synes jeg også, at disse spil har fortjent en plads på listen.

Spillene fås til alt – Konsoller, PC, telefoner & tablets.

Se også: Få de bedste spil til PC – Origin Access

Zoo Tycoon

Ligesom med landbrugs-spillene, handler Zoo Tycoon i det tilfælde om, at stimulere børnene med noget velkendt, som vi for tiden er afskåret fra. Zoo Tycoon går i al sin enkelthed ud på at administrere sin egen zoologisk have. Igen er det en stor mundfuld for de mindste, men i samspil med forældre og/eller søskende, er det faktisk et rigtig hyggeligt spil. I den seneste version af spillet render du endda rundt i tredje- eller førsteperson, og sørger for at løse de daglige opgaver, der nu engang forekommer i en zoologisk have – heriblandt fodre dyrene og sørge for, at de er glade. Det er selvfølgelig ikke det samme som at komme helt tæt på virkelige elefanter, men det virker ganske udmærket, og ungerne? Ja de er underholdt!

Fås til PC og Xbox

Alle LEGO-spil

LEGO har været en favorit blandt børn og voksne i alle aldre, siden den første klods så dagens lys tilbage i 1949. I nyere tid har LEGO samarbejdet med alle større film- og spilstudier, hvilket efterhånden er blevet til en LANG række videospil, som henvender sig til alle aldre. Der findes kreative spil, hvor du selv konstruerer det, din fantasi finder på, med interaktive legoklodser. Der findes også såkaldte puzzle-spil, hvor du skal bruge klodser til at løse gåder for at bygge din vej videre, og så findes der de store spilserier. Her er de klassiske filmunivers fra Star Wars, Marvel, DC, Harry Potter eller Ringenes Herre erstattet af en verden af LEGO – mere eller mindre samme historier, bare med et drys humor og en masse legoklodser.

Spillene fås til alt – Konsoller, PC, telefoner & tablets.

Det var mit bud på 5 gode børnespil. Hvis I sidder derude, og har nogle bud på endnu bedre spil, så må I meget gerne kommentere under artiklen eller på vores Facebookside. Hvis der kommer nok bud, tager jeg de bedste og laver endnu en liste i næste uge.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katja abel flindt
2 years ago

Hej. Hvor gamle mon dine børn er – min yngste er 9, og Paw Patrol er desværre ikke ‘cool’ længere, selvom han elsker det.. Har du gode forslag der matcher Roblox (Jailbreak og Kat især), med federe opgaver/missioner end at ‘nakke hinanden’ med meget realistiske våben.. Vh Katja