AMD, der kort fortalt producerer grafikkortet til den kommende Xbox Series X, fortæller, at en hacker har fået fingre i nogle af producentens kildefiler til nuværende og fremtidige GPU’er – heriblandt en række detaljer om Xbox Series X.

Læs også: Microsoftleverandører lytter med, når du taler til din PC eller Xbox

“I december 2019 blev vi kontaktet af en person, som påstod at være i besiddelse af testfiler fra en række nuværende og kommende produkter. Nogle af disse testfiler er blevet offentliggjort på nettet, men siden fjernet igen”

– Unavngiven AMD-talsperson.

AMD har flere gange krævet de stjålne kildefiler fjernet, blandt andet hos Microsoft-ejede GitHub, hvor kildefilerne til AMD’s Navi GPU er blevet lækket. Filerne inkluderer angiveligt detaljer omkring AMD’s Navi 10-, Navi 21- og Arden-GPU. GitHub har selvfølgelig fjernet de stjålne filer med den forklaring, at filerne er “intellektuel ejendom, som er stjålet fra AMD”. Der er bred enighed om, at AMD Arden er kodenavnet for grafikprocessorerne, som bliver brugt i Microsofts kommende konsol-serie, Xbox Series X.

Hackeren prøver angiveligt at tjene penge på informationen, og har således truet med at offentliggøre alle stjålne filer, hvis ikke det bliver muligt at sælge dem. Historien melder intet om, hvorvidt kildefilerne er komplette, ej heller om det vil have indflydelse på sikkerheden ved fremtidige grafikprocessorer. AMD tager dog situationen med ophøjet ro.

“Selvom vi er klar over, at den skyldige er i besiddelse af yderligere filer, som endnu ikke er lækket til offentligheden, så mener vi ikke, at de stjålne filer er essentielle for konkurrenceevne eller sikkerhed i vores produkter”

– AMD

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments