LG Electronics (LG) annoncerer lanceringen af deres 2023-produkter, Z3, G3 og C3 OLED-tv-serierne med OLED evo-paneler samt soundbars, der er tættere integreret med de nye tv-modeller end nogensinde før.

Læs også: Anmeldelse: Sony XH95

Udbuddet af modeller på LG’s tv-linje er i 2023 større end nogensinde før. Nyheden for 2023 er et øget fokus på de allerstørste modeller på 83, 88 og 97 tommer, størrelser, der er OLED-eksklusive til LG, mens de tidligere størrelser 42, 48, 55, 65 og 77 tommer forbliver. Til fælles har modellerne også LG’s nye webOS 2023-operativsystem, der nu inkluderer kontekstmenuer, der kan tilpasses til hver bruger.

LG OLED evo G3. (Foto: LG)

De nye OLED-modeller er også udstyret med Alpha 9 AI Processor Gen 6-systemprocessoren, som ved hjælp af AI-understøttet maskinindlæring forbedrer billed- og lydoplevelsen, så den passer til brugerens præferencer. AI Picture Pro-funktionen skalerer billedmaterialet endnu bedre end før ved hjælp af denne nye proces. Selv på HDR-siden tilbyder den nye processor billedforbedringer ved hjælp af funktioner som OLED Dynamic Tone Mapping Pro, som nedbryder hvert billede i realtid i op til 20.000 blokke og forstærker kontrasterne, samtidig med at HDR Expression Enhancer ved hjælp af maskinlæring forbedrer det visuelle indtryk af nøgleobjekter i hver scene (såsom ansigter).

Læs også: Chromecast med Google TV kommer til Danmark

På lydsiden tilbyder AI Sound Pro virtuel surroundlyd i 9.1.2-kanaler i samspil med tv’ets indbyggede højttalere. Det er også legende nemt at integrere 2023-soundbars, såsom SC9S, der med deres 3.1.3-kanaler interagerer med tv’ets højttalere for at fylde rum med Dolby Atmos-certificeret lyd.

LG OLED evo G3: Den væghængte favorit

G-serien er kendt for sine lyse OLED evo-paneler og dens montering tæt på væggen, som begge får et løft til 2023 G3 TV-modellerne. Ved hjælp af Brightness Booster Max, som har fået en helt ny arkitektur til styring af pixels med forbedringer i algoritmer og skærmteknologi, kan man opnå en stigning på op til 70 procent i lysstyrke. G3-serien får også et eksklusivt avanceret refleksfilter, som gør det muligt at se tv selv i lyse rum med lav sol på flotte sommeraftener.

LG G3 TV 2023. (Foto: LG)

Selv de æstetiske indtryk af G3-modellerne får en opgradering med den nye One Wall Design-monteringsenhed, der muliggør problemfri montering mod væggen. Det er også nemmere end før at samle OLED-modellerne fra 2023, da de er bygget i et kompositmateriale, som gør produkterne lettere. Dette reducerer emissionerne under transport, helt uden at gå på kompromis med tv’ets fleksibilitet og holdbarhed.

LG OLED evo G3 vil være tilgængelig i størrelserne 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG OLED evo C3: Bestseller i ny emballage

Lysstyrke, brugervenlighed og integration med andre LG-produkter er også muligheder for 2023 C3 TV-modellerne. Ligesom G3-serien er C3 udstyret med Alpha 9 AI Processor Gen 6 og webOS 2023, hvilket betyder en mere brugervenlig oplevelse end tidligere, men specifikt for C3 er synergierne mellem webOS og soundbar blevet opgraderet. Med C3-modellerne kan en LG SC9S soundbar installeres diskret i den nederste kant af tv’et ved hjælp af et specialfremstillet beslag til modellen.

Læs også: XGIMI lancerer HALO+ – bærbar projektor med Android TV

Det nye beslag til soundbars kræver ikke vægmontering af tv’et, men fungerer lige så godt med den nye drejefod på C3-serien. Kombinationen af det nye beslag og et drejeligt tv resulterer i et lydbillede, der giver en mere sammenhængende oplevelse. C3-serien får også nyt sammensat stel og ramme til lavere vægt i 42, 55, 65 og 77″ versioner. LG OLED evo C3 vil være tilgængelig i størrelserne 42, 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

2023 LG C3 TV. (Foto: LG)

webOS 2023: Personlige, tilpassede brugerprofiler og Smart Home-kontrol med Matter

WebOS 2023-operativsystemet er mere brugervenligt og kan tilpasses bedre end nogensinde før med en grænseflade, der er helt ny. Den nye funktion Quick Cards gør det muligt at placere apps i grupper for at få endnu hurtigere adgang i stedet for at skulle søge efter applikationerne. Music Cards og Sport Cards er også tilgængelige. Her kan brugere få adgang til musiktjenester eller modtage beskeder om udvalgte sportsgrene. Alle funktioner under Sport Cards er knyttet til en brugerkonto, der er synkroniseret på tværs af flere LG-tv’er – alt, der kræves er, at brugeren logger ind med deres personlige konto.

TV’ets billedindstillinger kan også knyttes til ens personlige konti ved hjælp af den nye billedguide. På få minutter oprettes en personlig billedprofil, som passer brugerens præferencer, ved at gemme de indstillinger brugeren ønsker.

Endelig er hjemme-funktionen Matter også med i operativsystemet. Det betyder, at brugere med et LG TV kan overvåge og styre deres smarte hjem fra tv-sofaen.

Premium Cinema: biografoplevelse i hjemmet

Med OLED har LG leveret de bedst mulige sorte, kontraster og farver siden teknologiens introduktion på markedet for ti år siden. De nyeste modeller inkluderer modeller i størrelserne 83, 88 og 97 tommer for maksimal filmisk følelse derhjemme, hvilket desuden understøtter Dolby Vision og Dolby Atmos.

Det nye i 2023 er forbedret integration mellem tv og soundbars, der gør det muligt at parre en IMAX Enhanced Sound-certificeret soundbar, såsom SC9S, med DTS: X lettere end nogensinde. Ved hjælp af WOWCAST kan enhederne tilsluttes trådløst, mens WOW Orchestra gør det muligt at kombinere alle lydkanalerne i en soundbar med dem i tv’et og dermed forbedre lydoplevelsen.

LG TV med soundbar. (Foto: LG)

Brugervenlighed: Alle kan nyde LG OLED

Ud over at hver bruger er i stand til at oprette deres egen profil i webOS 2023 og vælge deres egen oplevelse, leveres alle 2023-modeller med en bred vifte af funktioner, der er udviklet til at gøre tv-visning blidere for øjnene.

Det drejer sig blandt andet om Eyesafe-certificeringen fra TÜV Rheinland, som reducerer mængden af blåt lys, samt UL-certificeringerne Flicker-Free Display til flimmerfri kontrol af tv-panelernes lys og Discomfort Glare Free, som certificerer, at ubehagelige refleksioner er minimeret.

Læs også: Anmeldelse: Sony ZH8 – Næste generations TV

Flere komponenter end tidligere stammer fra LGs 2023 OLED-tv fra genbrugsplast og er også udviklet til at være så let, som muligt, uden at ofre holdbarhed og vridningsstivhed. Dette reducerer igen miljøpåvirkningen under transport og ikke mindst belastningen på brugeren ved installation af tv’et.

Tilgængelighed

LG OLED evo Z3, G3 og C3 vil være tilgængelige hos nogle af Nordens største webshops fra den 13. marts og vil kunne forudbestilles på LG.com fra 6. marts.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments