Danske EPOS leverer gaminglyd i topklasse. Jeg har fået lov til at teste EPOS H6PRO som ligger i en prisklasse, man måske vil sige er i den høje ende. I skrivende stund hedder prisen 1.299 kroner. Egentlig kommer EPOS H6PRO i to forskellige varianter, som dog har så mange ligheder, at jeg har valgt at samle dem i én anmeldelse.

Fordele
  • Analog tilslutning, som passer til alle platforme
  • Klar lyd med masser af mulighed for at høre omgivelserne (Open Acoustic)
  • God støjreduktion (Closed Acoustic)
  • Vildt flot design
  • Super komfort
  • God kvalitet/solid konstruktion
Ulemper
  • Closed Acoustic egner sig ikke til musik

Inden vi går i gang med min anmeldelse af EPOS H6PRO, vil jeg lige uddybe forskellene på de to varianter. Det ene heder “Open Acoustic”, hvilket i al sin enkelthed betyder, at ørekopperne lukker udefrakommende lyde ind. Det lyder måske ikke super fedt til gaming, men det har sine fordele – jeg skal nok komme ind på hvilke.

Læs også: Anmeldelse: F1 22 – Vild simulator, middelmådigt spil

Det andet hedder “Closed Acoustic”, og, som du nok har gættet, kommer det med passiv støjreduktion – altså det holder udefrakommende lyde ude.

Uanset om du køber Closed eller Open Acoustic, følger der to ledninger og to små dæksler, som kan erstatte mikrofonen, med. (Foto: EPOS)

Designmæssigt er de (næsten)helt ens. Det samme gælder komforten og kompatibilitet med forskellige platforme. Lyden er der naturligvis en smule forskel på, i og med, at det ene er åbent design, mens det andet er lukket. Men forskellene er simpelthen ikke store nok til, at jeg kan skrive to separate anmeldelser.

Design

Lad os komme i gang med den faktiske anmeldelse af EPOS H6PRO. Vi starter, som altid, med designet. Jeg må bare sige, at jeg ikke har noget negativt at sige. Det er sjældent at vægt, komfort, kvalitet og udseende sidder så eftertrykkeligt i skabet. Jeg har aldrig helt forstået ideen med at smide lys i sit headset. Du kan jo alligevel ikke selv se det. Derfor passer det mig glimrende, at EPOS har fokuseret på andre ting – og dermed helt “sparet” RGB-lyset væk.

Mikrofonen er magnetisk, og kan tages af. De medfælgende plader giver headsettet et “mere Hi-Fi – mindre gaming”-udseende. (Foto: EPOS)

Selve udseendet er meget stilrent. Mine eksemplarer er henholdsvis blå/sort og grøn/guld, hvor den eneste forskel er, at det grønne – som er det åbne – har en form for rist eller netdesign på ørekopperne. Disse er givetvis hele kunsten bag det åbne design. Altså udefrakommende lyd kan komme ind herfra.

På højre ørekop finder du en drejeknap til lydstyrke, mens du på venstre side finder mikrofonen og jackstik til det udskiftelige kabel. Også mikrofonen er udskiftelig. Den sidder fast ved hjælp af magneter, og EPOS har smidt et dæksel i æsken, så du kan fjerne mikrofonen og omdanne dit gamingheadset til et mere neutralt “hverdagsheadset”. Jeg synes det er super fedt – især fordi komforten også sidder lige i skabet. Puderne er bløde og vægten ramt helt perfekt

Her ses det omtalte “net” på det åbne headset. (Foto: EPOS)

Der er altså ikke noget her, der fortjener andet end topkarakter i min anmeldelse af EPOS H6PRO.

Lydkvalitet – H6PRO Closed Acoustic

Lyden i begge headsets er super god. Men det er selvfølgelig her, at den største forskel ligger. Derfor har jeg valgt at dele min anmeldelse af lyden i EPOS H6PRO i to dele, hvor vi starter med det lukkede headset.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus Nord Buds

I og med at det er gamingheadsets, er det selvfølgelig her, vi skal lægge fokus. Og der må jeg bare sige, at EPOS ved, hvad de laver. Det hele afhænger godt nok af lydkilden, hvor jeg primært har testet på Xbox Series X og PC med eksternt lydkort. Resultatet er nogenlunde det samme, om end mit lille lydkort – EPOS GSX300 – giver computeren en marginal fordel. Primært fordi jeg kan ændre equalizer og skifte mellem stereo og surround – og så er udgangsforstærkeren bare bedre end computerens bundkort og Xbox’ens controller.

For at styre lydstyrken, har EPOS installeret en drejeskive i H6PRO. (Foto: EPOS)

Med EPOS H6PRO Closed Acoustic oplever jeg at være meget fordybet i mit spil. Det er tydeligt at høre, hvorfra fjender kommer. Det samme gælder detaljer i atmosfæren – altså ting som regnvejr, baggrundssnak fra NPC’er og lignende. Den passive støjreduktion fungerer rigtig godt. Jeg bliver ikke forstyrret af børn, der leger i stuen, eller tordenvejret udenfor.

EPOS H6PRO Closed Acoustic. (Foto: EPOS)

Bassen i eksplosioner er dyb, mens de højere toner går klart i gennem, uden at blive så skarpe, at de skærer i ørerne. Derfor overrasker det mig også, at headsettet faktisk ikke er særligt godt til musik. Det kan godt bruges, men lydbilledet bliver pludselig fladt og intetsigende.

EPOS H6PRO Closed Acoustic. (Foto: EPOS)

Det er selvfølgelig et gamingheadset, og med det in mente, er lyden helt klart pengene værd.

Lydkvalitet – H6PRO Open Acoustic

Lyden i det åbne headset er faktisk lidt modsat. Lyden er stadig god til gaming, med de samme positiver, som jeg nævner ved det lukkede headset. Det er selvfølgelig lettere at blive forstyrret af udefrakommende lyd, på grund af det åbne design. Men designet har sine fordele, hvis du, ligesom jeg, har børn. For du kan sidde fordybet i et spil, og være helt med på, hvad der foregår omkring dig.

EPOS H6PRO Open Acoustic. (Foto: EPOS)

Det er super genialt, hvis du eksempelvis har lagt børn i seng og sætter dig foran computeren. Før i tiden havde jeg altid det ene øre frit, hvis nu, der blev kaldt på mig. Det behøver jeg ikke længere.

Størrelsen er nem at justere – men det er den på de fleste headsets. Nothing new. (Foto: EPOS)

Det jeg mener med, at lyden er lidt modsat i det åbne headset er, at det faktisk er rigtig godt til musik. Det er lidt paradoksalt for mig, at det åbne headset har en fyldigere lyd med bedre dynamik, end det lukkede. Jeg er især overrasket over den relativt kraftfulde bas, som jeg generelt forbinder med headset og ørepropper, der lukker tæt.

Læs også: Anmeldelse: Jabra Elite 3 – High-end lyd på budget

Konklusionen i min anmeldelse af EPOS H6PRO er, at jeg bedre kan lide Open Acoustic til hverdagsbrug herhjemme. Men er jeg ude til gamingsessioner med venner, hvor vi sidder flere i samme rum og spiller – eller vil jeg bare gerne have helt fred og fordybelse – så er det Closed Acoustic, som jeg vælger.

GSX 300

Nu hvor EPOS H6PRO er et analogt headset, giver det ikke voldsomt meget mening at snakke brugerflade i min anmeldelse. Det er trods alt bare “plug n’ play”, med et eller to jackstik i den kilde, du skal have lyd fra. Det betyder så også, at lydkvaliteten afhænger af den pågældende udgangsforstærker – i hvert fald i nogen grad.

Men der er en måde, hvorpå du både kan forbedre lydkvalitet og få en brugerflade, der tillader dig at lave egne lydindstillinger. Du kan smide et eksternt lydkort før din PC – eller hvilken kilde du nu bruger. I mit tilfælde bruger jeg EPOS GSX 300, som er relativt simpelt.

EPOS GSX 300 – lydkortet er “co-branded” med Sennheiser. (Foto: Tech Tossen)

Det tilsluttes din PC med USB, og så smider du et hvilket som helst analogt headset i bagenden. Derefter har du bedre lyd, end de fleste bundkort kan mønstre, samt mulighed for at ændre equalizer. I mit tilfælde er lyden mærkbart bedre – og jeg sidder i skrivende stund med en HP Omen fra Astralis Nexus. Så du skal op i en vis prisklasse, hvis dit bundkort skal præstere bedre lyd end EPOS GSX 300.

GSX 300 er relativt simpelt. Bagpå er der fundet plads til USB-tilslutning og jackstik til lyd og mikrofon. (Foto: Tech Tossen)

Lige nu har EPOS i øvrigt en bundle, hvor du kan købe H6PRO med GSX 300 til en fornuftig pris.

Den endelige dom

Det har været en fryd at skrive anmeldelse af EPOS H6PRO. Både det lukkede og åbne design kan noget. Jeg har snakket med flere i min egen aldersgruppe, som er enige med mig i, at Open Acoustic er voldsomt praktisk, når man har børn – eller andre ting, man gerne skal have et øre på, mens man spiller. Omvendt har Closed Acoustic alle de kvaliteter, du forventer af et high-end-gamingheadset, som du virkelig kan fordybe dig med.

Læs også: Anmeldelse: JBL Live Pro+ TWS

Designmæssigt er EPOS H6PRO det flotteste, jeg har testet, i lang tid. Dertil kommer, at der faktisk kun er foretaget intelligente valg. Her tænker jeg den aftagelige mikrofon, der kan erstattes af en subtil plade, samt den udskiftelige ledning. Sidstnævnte er, som du måske ved, alle hovedtelefoners akilleshæl. Komforten er helt i top – og du kan udskifte ørepuderne efter behag.

Alt i alt, har jeg meget svært ved at give EPOS H6PRO andet end topkarakter i min anmeldelse – 5 stjerner!

EPOS H6PRO får 5 stjerner i min anmeldelse – og en klokkeklar anbefaling. (Foto: EPOS/Tech Tossen)
OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Design
Komfort
Lydkvalitet
Tidligere artikelLG lancerer ny gamingskærm på 48 tommer
Næste artikelHer er 10 situationer, hvor din batteriangst er højest
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-epos-h6proJeg har valgt at vurdere EPOS H6PRO ud fra tre grundlæggende parametre, som jeg føler er essentielle for et hvert gamingheadset - Design, komfort og lydkvalitet. På alle parametre er EPOS H6PRO i topklasse.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments