Det kan være svært at gennemskue, hvilket headset du skal købe. Mærker som Apple, JBL og Sony lokker med god lyd, masser af funktioner og lang batteritid. Ofte kommer disse løfter også med en pris, der ligger vel over gennemsnittet. Her taler vi let priser på over 2.000 kroner. Men det kan faktisk lade sig gøre at finde langt billigere headsets. Sådan et er OnePlus Nord Buds, som jeg har fået lov til at anmelde – men er 399 kroner alligevel for billigt?
Design
Jeg starter som regel en anmeldelse med at kigge på designet. Her er min anmeldelse af OnePlus Nord Buds ikke anderledes. Lad os starte med etuiet, som er sort – kun brudt af grå skrift på toppen og i bunden. Jeg kan ret godt lide ovalen, som er flad i top og bund. Det virker stilrent og der er faktisk ikke så meget mere at sige til det.
På bagsiden er der en knap til parring med enheder, samt en USB-C-port til opladning. Det eneste negative ved etuiet er låget – det føles meget billigt! Men jeg vil også sige, at det var, hvad jeg forventede af et headset til 399 kroner. Der skal selvfølgelig spares lidt hist og her, og etuiet er måske det bedste sted at finde besparelser.
Læs også: Anmeldelse: OnePlus 10 Pro 5G
Selve ørepropperne er næsen lige så sorte, som etuiet. De berøringsfølsomme taster er dog forkromede, så du kan se, hvor du skal trykke for at skifte sang og så videre. Selve pinden er relativt kort, hvilket jeg bifalder. Jeg har altid haft en antipati imod de der lange stænger, som ligner tandbørstehoveder.
Alt i alt er designet stilrent og passer vel til det meste. OnePlus har holdt sig til nogle farver, hvor der ikke er taget chancer, og det er helt fint.
Tilslutning og brugerflade
Selve tilslutningsprocessen af OnePlus Nord Buds er mildest talt dårlig. Ikke fordi headsettet er svært at koble op til din telefon. Men fordi OnePlus lover nogenlunde samme oplevelse, som Apples AirPods, hvor headsettet kobler op automatisk når det åbnes – i hvert fald på OnePlus’ egne telefoner. Dertil skulle komme en equalizer, hvor du kan tilpasse lyden.
Men det virker slet, slet ikke. Brugerfladen er ikke eksisterende. Så equalizeren må du drømme dig til. Det samme gælder de flotte animationer, den lette tilslutning og programmering af tasterne.
I virkeligheden er det dog OnePlus, som slet ikke har styr på deres produkt her. For på OnePlus Nord 2T kan det faktisk lade sig gøre at få både lækre animationer og equalizer til OnePlus Nord Buds. Du skal bare selv ind i Google Play Butik og hente to app’s – OnePlus Buds og Hey Melody. Sidstnævnte skal du også hente, hvis din telefon er af andet mærke. Det er virkelig en kikset rodebutik!
Læs også: Video: Unboxing af OnePlus 10 Pro
Problemet her er bare, at du ikke får dette fortalt nogen steder. Og jeg synes godt, at man i det mindste kan forvente, at enheder under samme brand virker problemfrit med hinanden. Men når headsettet oven i købet kun fungerer halvt med OnePlus’ topmodel, hvor det er komplet umuligt at få den s***e equalizer til at virke, så bliver det både for billigt og for useriøst til mig.
Lyd
I forhold til lydkvalitet, ligger vi i den meget bastunge ende. Det er lidt samme opskrift, som Apple har brugt til deres headsets. Det fungerer nogenlunde, hvis du bare gerne vil høre radiovenlig, mainstream pop. Men det er sgu ikke særligt nuanceret.
Kommer vi ud over kunstnere, som Drake, Ava Max og Ed Sheeran, så falder OnePlus Nord Buds helt igennem.
I en mere rå produktion, som de fleste rocknumre er, kan headsettet højst bruges til baggrundsmusik. Det bliver decideret ubehageligt at skrue op for lyden på kunstnere, som Queen, Alter Bridge eller Slash. Og det er ganske enkelt fordi de mere diskante toner bliver alt for skarpe og skrattende.
Læs også: Anmeldelse: Jabra Elite 3 – High-end lyd på budget
Du lægger ikke mærke til det, hvis du lytter til bastung popmusik, fordi de lysere toner drukner i en diskoteksbas. Og det kan sagtens fungere til radio, podcast og hvis du er til netop den genre af musik. Men derudover er du prisgivet, hvis du håber på god lyd.
Den endelige dom
Det er fedt med et billigt headset, som du kan have med på løbeturen, uden at frygte, at du taber det. Men det er måske det mest positive ved OnePlus Nord Buds – at du kan tillade dig at smide det væk, fordi det ikke er dyrere. Der er ikke så meget andet at komme efter.
Læs også: Anmeldelse: OnePlus Nord CE 2
Designet er flot, pasformen er god og batteritiden er fornuftig. Men det, som virkelig tæller, er lydkvaliteten. Og her rammer OnePlus fuldstændigt ved siden af. Et hvert forsøg på at gengive et “rigtigt” instrument biver grødet og forvrænget. Til gengæld holder bas og synthesizers hundrede procent. Det er bare ikke nok – slet ikke, når producentens egen brugerflade ikke virker.
Måske kan nutidens teenagere tilfredsstilles – men efter min mening er Oneplus Nord Buds alt for billigt. Og når man ligger mellem Flying Tiger og Elgigantens hjemmebryg, kan man ikke score mere end 2½ stjerner!