Sony har i deres nyeste serie udgivet tre telefoner – ligesom sidste år. Denne Xperia 10 III er den billigste i serien, og den skal altså kæmpe mod de andre billigere telefoner på markedet. Dens storebror, Xperia 1 III, har nogle særlige “pro” features, der adskiller den fra de andre toptelefoner på markedet. Men har Xperia 10 III noget særligt kørende for sig, der gør den værd at anbefale? Ikke som det ser ud lige nu.

Fordele
  • God batterilevetid
  • Fint design/format
  • Indgang til hovedtelefoner
  • God fingeraftrykscanner
  • Udemærket skærm
Ulemper
  • Langsom opladning
  • Til tider haltende ydeevne
  • Pris

Sony Xperia 10 III – Specifikationer

Størrelse & vægt:154 x 68 x 8,3 mm, 169 gram
Skærm:6″-OLED, 21:9 (2.520 x 1.080), FHD+ HDR, Corning Gorilla Glass 6
Chipset:Qualcomm Snapdragon 690 5G
Hukommelse:6 GB RAM
Lager:128 GB intern – mulighed for udvidelse op til 1 TB med microSDXC
SIM:nanoSIM – Dual Hybrid
Operativsystem:Android 11
Kamera:Bag:
12MP vidvinkel, F1.8
8MP ultravidvinkel, F2.2
8MP telefoto, F2.4

Front:
8MP vidvinkel, F2.0
Batteri:4.500 mAh, understøtter hurtigopladning(kræver tilkøb af hurtigoplader)
Forbindelse:2G, 3G, 4G, 5G, WiFi, Bluetooth 5.1
Sensorer:Fingeraftrykslæser på siden, A-GPS, A-GLONASS, Beidou, Galileo
Tilslutning:USB-C 3.1 Gen1, 3,5 mm jackstik
Andet:IPX5/IPX8/IP6X – Vandafvisende og støvtæt
Farver:Pink, blå, hvid, sort
Vejledende pris:3.499,-

Fordelene

Sony Xperia 10 III har bestemt et par ting, som jeg sætter pris på. Designet er ganske pænt, den er vandafvisende, har indgang til hovedtelefoner og føles god i hånden. Den ligner i hvert fald ikke en telefon, der skulle være den billigste af sin slags.

Skærmen har en god størrelse, og den er skam ganske rar at kigge på. Formatet skulle jeg personligt vænne mig til, men når man ser videoer i et passende format, og når man scroller vertikalt rundt i apps, kommer den bestemt til sin ret.

Læs også: Anmeldelse: Sony Xperia 5 II – Sonys bedste smartphone

Batterilevetiden er godkendt. Godt og vel to dages brug er, for mig at se, rigtig fint. Med 4.500 mAh kapacitet har Sony heller ikke sparet på det. Det har de til gengæld andre steder.

Kameraet er ganske udemærket, og det var faktisk bedre, end jeg havde forventet. Det er klart, at der i god belysning er mere at give af, men hovedkameraet klarer sig faktisk godt til prisen.

Ulemperne

Når man sammenligner med, hvad konkurrenterne kommer med i samme prisklasse, så er der simpelthen nogle ting, der går i en nedadgående retning med Xperia 10 III.

Opladningen på denne telefon er simpelthen for langsom. Der følger en 7.5W lader med i æsken, hvilket er ekstrem langsomt. Det tog mellem 2,5-3 timer at lade den helt op. Den tid på dagen har jeg simpelthen ikke. Hvis man er interesseret, så kan man købe en lader, der kan oplade med 30W fra Sony. Den koster så bare lige 350 kroner oveni. Det får man med i æsken hos konkurrenterne. Og ja, du kan selvfølgelig bruge en hurtigere lader, hvis du har en, men vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i det, som vi får med fra producenten.

På ydeevnen oplever jeg, at den ind imellem brokker sig. Det kan være ved åbning af apps, ventetid på respons, ufrivillig genstart (se video – formentlig et enkeltstående tilfælde) og for eksempel en langsom kamera shutter. Er disse ting en katastrofe? Nej. Men sammenlignet med konkurrenterne og med tanke på, at mange gerne vil holde på deres telefoner i længere tid, så er det lidt bekymrende, når det her er, hvor vi starter.

Læs også: Sony lancerer Xperia 1 & 5 III samtidigt!

Prisen er det sidste punkt, hvor jeg simpelthen må stoppe op og klø mig selv i håret. 3.500 kroner er den vejledende pris, hvilket i sig måske ikke skræmmer folk væk. Men når man kigger på, hvad Samsung leverer af muligheder med deres A-serie og ligeledes OnePlus med Nord 2, så har jeg virkelig svært ved at skulle sige til folk, at Xperia 10 III skulle have mere opmærksomhed.

Hvis prisen en dag ender på 2.500 kroner, så vil jeg være villig til at sige, at den er svær at komme uden om. Som det ser ud lige nu, er den dog svær at styre hen imod.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments