Som noget nyt har Sony valgt at lancere ikke bare én, ej heller to, men derimod hele tre telefoner samtidigt. Der er ikke engang tale om de helt klassiske opsætninger, hvor en model også kommer i en ‘Pro’- og ‘Ultra’-version. Nej… Der er derimod tale om tre separate serier, når Sony lancerer flagskibstelefonerne Xperia 1 III og Xperia 5 III, som har fået følgeskab af mellemklassemodellen, Xperia 10 III.

Læs også: Sony giver 10 gratis PlayStation-spil dette forår

Sony Xperia 1 III kommer blandt andet i farven, Frosted Black, som her på billedet. (Foto: Sony)
Sony Xperia 1 III kommer blandt andet i farven, Frosted Black, som her på billedet. (Foto: Sony)

Ja, jeg ved det er komplet tåbelige navne. Jeg har påtalt det før! Men udover det, så er der faktisk tale om nogle ganske gedigne smartphones. Eller… Det ved jeg selvfølgelig intet om endnu, for de er ikke på markedet, og vi ved ikke, hvornår de kommer. Men jeg har selv testet både Sony Xperia 1 II og Xperia 5 II, som jeg synes er voldsomt imponerende telefoner. De såkaldte ‘Mark III’-modeller i Sony Xperia-serien ligner til forveksling deres ældre søskende. Der er selvfølgelig kommet mere kraftfulde processorer og andre naturlige opgraderinger til, siden sidste år. Derfor har jeg også høje forventninger til Sony Xperia III-serien.

Læs også: Anmeldelse: Sony Xperia 1 II – Perfekt til underholdning

Alt er selvfølgelig ikke blot små opgraderinger af hardwaren. Faktisk kommer de to flagskibsmodeller med et par interessante nyheder. Der er selvfølgelig også steder, hvor vi godt kan tillade os at være en smule skuffet:

De fire primære nyheder

Sony Xperia 1 & 5 III ligner på ydersiden – og egentlig også indersiden – opgraderede versioner af sidste års modeller. Men der er som nævnt lidt interessante nyheder alligevel. Dem får du et hurtigt overblik over her:

  • Sony Xperia 1 III har fået “Frosted” bagside. Det betyder med andre ord, at glasset er matteret. Måske ikke verdens mest sindsoprivende nyhed. Men forgængeren er helt blank på bagsiden, hvilket tiltrækker fedtede fingre i en sådan grad, at det kan jeg aldrig forklare på tekst. Derfor skal den nye bagside fremhæves – godt designvalg, Sony!
  • Sony Xperia 1 III har fået opgraderet skærmen. Det er stadigvæk en 4K HDR OLED-skærm, ligesom sidste år. Men dette års model kommer også med en opdateringsfrekvens på 120 Hz. JATAK, SONY!
  • Sony Xperia 1 & 5 III kommer med verdens første variable teleobjektiv. Det betyder med andre ord, at telefotolinsen er to forskellige objektiver, som du kan skifte imellem – henholdsvis 70 mm og 105 mm. Det er fedt at se Sony, som jo laver kamerasensorer til de fleste andre smartphoneproducenter, komme med noget nyt. Som Patricio siger det i podcasten: “måske bliver det kopieret”.
  • “Basic”-kamera: Både Sony Xperia 1 II og Xperia 5 II har været, i mangel af bedre ord, kritiseret for det lidt for avancerede mobilkamera. Og ja, kamerasoftwaren er taget fra Sonys Alpha-serie(professionelle kameraer, red.). Det betyder, at du ikke bare har kunne tage de tidligere modeller ud af æsken, og begynde at skyde gode billeder. Det forsøger Sony at komme til livs med Xperia III-serien. I år har telefonerne fået en forenklet kamera-app til de brugere, der ikke er så velbevandret i fotografiens forunderlige verden. Hvis ellers applikationen virker efter hensigten, har Sony mulighed for at vinde en masse brugere over.
Den mindre Sony Xperia 5 III i den grønne farve, som er min personlige favorit. (Foto: Sony)

Overraskende batteri

Ovenstående skal ikke umiddelbart forstås positivt. For alle telefoner i Sony Xperia III-serien kommer med et batteri på 4.500 mAh. I forhold til den billige Xperia 10 III er det sådan set helt okay. Men for den store Sony Xperia 1 III virker det ærligt talt i underkanten. Telefonen kommer med en 4K-skærm, der understøtter 120 Hz. Det lyder i sig selv som en strømsluger.

Læs også: Anmeldelse: Sony Xperia 5 II – Sonys bedste smartphone

Derudover er Xperia 1 III og Xperia 5 III markedsført som et lille håndholdt multimediecenter. Dette tæller blandt andet et fænomenalt kamera, stereolyd og gaming. Igen ting, der koster strøm. Derfor har jeg lidt svært ved at se, hvordan det relativt anonyme batteri skal kunne holde en hel dag, hvis man virkelig udnytter flagskibstelefonerne.

Jeg håber inderligt, at Sony har fundet en måde, hvorpå batteriet holder hele dagen – også for superbrugere.

Kommer…. Engang

Normalt er det her, hvor du får at vide, hvilke farvevalg telefonerne kommer i. Det er også her, at du får at vide, hvilken dato enhederne rammer butikkerne, samt den vejledende pris. Sådan bliver det dog ikke i dag.

Læs også: Tech Tossen Podcast Ep. 7: Første indtryk af Sony Xperia 1 III

Jeg kan fortælle dig, at Sony Xperia 1 III kommer i farverne sort og lilla. Xperia 5 III kommer i farverne sort, pink og grøn. Men når det kommer til den faktiske handelsdato og pris, fortæller Sony blot, at begge dele vil blive offentliggjort “på et senere tidspunkt”.

Du kan se eller gense hele lanceringen via Sonys YouTube-kanal.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments