Da Samsung og Apple offentliggjorde, at producenterne ikke længere ville inkludere en oplader med deres nye telefoner, skabte det stor debat. Flere spekulerede i, at det var en måde at presse flere penge ud af forbrugerne. Forbrugerne vil således være nødsaget til at tilkøbe opladere. Omvendt er der blevet argumenteret for, at fraværet både kan hjælpe til at holde priserne nede, samt mindske CO2-aftrykket fra hver solgte enhed. Ikke desto mindre ser det ud til at være den nye standard i smartphoneindustrien. Og nu har Google også har valgt at fjerne den omdiskuterede oplader fra salgsæsken.

Læs også: Google er klar med nye Nest-kameraer

Overfor The Verge bekræfter Google således, at Pixel 5A bliver den sidste telefon, der kommer med en oplader inkluderet. Det betyder, at de kommende Google Pixel 6 og Pixel 6 Pro kun kommer med datakabel, når de lanceres i efteråret 2021.

Godt for klimaet eller godt for producenternes regnskab?

Hvis vi lige kort vender tilbage til begrundelserne for ikke at inkludere en oplader, bliver argumenter som pris og klima, som nævnt, hevet op af hatten. Derudover kan man argumentere for, at mange forbrugere i forvejen har en såkaldt powerbrick. Denne kan bruges sammen med det medfølgende datakabel.

Mere kritiske røster peger på, at fordelen ved at udelade opladeren faktisk kan diskuteres. For selvom producenterne fremhæver mindre CO2-udslip, så er dette ikke nødvendigvis korrekt. I tilfælde af, at du har behov for at tilkøbe en oplader, mener nogle, at der produceres mere affald og mere CO2. Derudover spekuleres der i, at den besparelse, producenter som Google opnår ved at udelade en oplader, skjuler det faktum, at selve telefonerne faktisk bliver dyrere. Det er med andre ord blot en god fidus til at tjene flere penge.

Læs også: Apple forkorter den gratis prøveperiode på Apple TV+

Googles telefoner forhandles ikke officielt i Danmark, så den rammer måske ikke så mange. Ikke desto mindre peger nyheden på, at vi skal vænne os til, at nye telefoner kommer uden oplader. Uanset om årsagen er klima, pris eller noget helt tredje.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments