Apple arbejder hårdt på at gøre sine tjenester konkurrencedygtige. En af de første ting, der skal ske er, at brugerne skal have øjnene op for det indhold, der nu engang er tilgængeligt. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af lange, gratis prøveperioder. Indtil nu, har du kunne få en prøveperiode på et helt år, til Apple TV+, ved køb af et Apple-produkt.

Læs også: Apple arbejder angiveligt på iPad Pro med trådløs opladning

Generøsiteten stopper dog fra den 1. juli 2021. Fra den dag vil Apple nemlig “kun” give tre måneders gratis Apple TV+. Ændringen er selvfølgelig ikke noget, det californiske selskab umiddelbart reklamerer med. Men på den officielle hjemmeside, bliver der gjort opmærksom på, at “kvalificerede enheder, som aktiveres den 1. juli 2021 eller senere, giver adgang til tre måneders gratis Apple TV+”.

Læs også: Sådan kommer Apple Watch Series 7 til at se ud – måske

Efterfølgende skriver Apple også, at “kvalificerede enheder, som aktiveres den 30. juni 2021 eller tidligere, giver adgang til 12 måneders gratis Apple TV+”. Dermed kan du stadig nå at få et års prøveperiode på Apple TV+, hvis du køber og aktiverer et nyt produkt inden udgangen af juni. Du har i øvrigt tre måneder til at tage imod tilbuddet, efter aktivering.

Hvorfor kommer ændringen nu?

Selv har jeg haft Apple TV+ via den gratis prøveperiode siden februar sidste år. Apple har nemlig ad flere omgange forlænget udløbsdatoen, så den oprindelige prøveperiode nu udløber den 20. juli. Meget bekvemt, er det et par dage før starten på anden sæson af hitserien, Ted Lasso. På den måde er jeg altså nødt til at abonnere i minimum tre måneder yderligere, hvis jeg vil se alle afsnit i serien – som udgives hver uge.

Læs også: Her er de største nyheder fra “Apple Spring Loaded”

Grunden til den forkortede prøveperiode, skal nok findes i netop Ted Lasso – eller generelt det indhold, Apple TV+ leverer. For selvfølgelig skal Apple tjene penge på at levere originale film og serier. Og en prøveperiode på et år er voldsomt lang tid.

Men ved lanceringen af Apple TV+, have tjenesten bare ikke særligt meget at prale af. Og hvem vil betale for en tjeneste med meget lidt indhold? Ingen! Derfor har Apple været nødt til at tiltrække brugere, mens selskabet gradvist har udgivet flere film og serier. Og nu er man tydeligvis nået til et punk, hvor man mener, at Apple TV+ har nok indhold til at stå på egne ben og tiltrække betalende kunder.

Læs også: Video: Apple Watch SE anmeldelse

Et eller andet sted, synes jeg, at det er det rigtige tidspunkt. Der er masser af godt indhold, og der kommer løbende nye film og serier. Så jeg kan sagtens se Apple TV+ klare sig som betalingstjeneste med begrænset prøveperiode.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments