Det er vel snart en lille måneds tid siden, at jeg startede mit forsøg med Huawei. Indtil videre er der både positiver og negativer, og især på ét punkt volder Huawei mig ærligt talt lidt problemer – nemlig penge! Det er måske ikke verdens undergang. For jeg kan eksempelvis sagtens få MobilePay på min Huawei P40 Pro. Det kræver lidt sideload, og app’en brokker sig en smule, men det virker trods alt.

Læs også: En hverdag med Huawei: Kan jeg få alle mine apps?

Noget jeg dog mangler, er muligheden for kontaktløs betaling. Jeg har efterhånden vænnet mig til Google Pay. Men betalingsløsningen fungerer på ingen måde uden Googles tjenester. Værst var det, da jeg, som vanligt, var gået i Lidl for at handle ind. Jeg fylder min kurv, går til kassen, smider mine varer op på båndet og er klar til at betale – tror jeg.

Jeg er ret ærgerlig over, at NemID ikke virker på Huawei. (Foto: Tech Tossen)

På grund af min vane med ikke at have et fysisk kort, kommer jeg desværre til… ja, kort. Det bliver 284 kroner, som jeg ikke kan betale med min telefon, som jeg plejer. Der skal i øvrigt lyde en tak til den rare kvinde, som betalte mine varer, hvorefter jeg kunne overføre beløbet til hende med MobilePay.

Læs også: Honor lancerer første smartphone siden opkøb

Problemet ligger ikke kun i penge – sikkerheden i Huawei lader til at give problemer

Man kan sige, at mobilbetaling sagtens kan undværes, hvis man bare har et fysisk kort. Men noget, jeg synes er lidt i samme genre, er problemer med de mere sikkerhedskrævende applikationer. For det er nemlig ikke kun med penge og betaling, at Huawei har sine begrænsninger.

MinSundhed kræver kun NemID ved første opsætning. Herefter kan du bruge fingeraftryk… (Foto: Tech Tossen)

Også apps, der kræver et større sikkerhedsniveau, er besværlige. En app, som jeg især vil fremhæve, er NemID Nøgleapp. Den er næsten livsnødvendig for mig. Med den app undgår jeg at have mit nøglekort med mig overalt, og kan logge ind på Borger, e-Boks, netbank og så videre, direkte fra telefonen. Men den virker ikke, hvilket tvinger mig til at bruge det lille papkort. Igen er vi inde omkring noget, hvor vi har andre løsninger. Dermed er det ikke verdens undergang – det er dog mindre bekvemmeligt, end med enheder, der KAN bruge Googles tjenester.

Læs også: Anmeldelse: Huawei FreeBuds 4i – Perfekt til pop

Helt overordnet set betyder det, at jeg ikke kan håndtere bankforretning og anden forretning, der involverer mine personfølsomme data på farten. I hver fald ikke, hvis der kræves NemID.

Eller pinkode til at logge ind. (Foto: Tech Tossen)

Sæt applikationer op hjemmefra

Det er heldigvis ikke altsammen besværligt. Hvis vi lige ser bort fra penge og betaling, så er der mulighed for at opsætte et par ret essentielle app’s på Huawei. Med det mener jeg, at nogle applikationer tillader en førstegangsopsætning, hvor du logger ind med NemID, for derefter at oprette et “lokalt” login på telefonen – enten via pinkode eller Touch/FacID.

Læs også: Tech Tossen Podcast Ep. 5: Huawei FreeBuds 4i – Det billigere alternativ til Apple AirPods Pro

Et rigtig godt eksempel er ‘MinSundhed’, som jo må siges at blive en ret essentiel del af vores hverdag. Det er blandt andet her, at du kan se dine COVID-19-testsvar og det såkaldte ‘Coronapas’. Begge dele kræves som bekendt for at kunne gå på restauranter, værtshus og Zoologisk Have – bare for at nævne nogle få. Men det virker uden NemID, så snart du har gennemført dit første login. Så her skal du ikke være bange for ikke at kunne dokumentere, at du er rask, når du skal ud og nyde det genåbnede Danmark.

Det er ikke noget problem at dokumentere, hvornår man sidst har fået lavet en Coronatest. (Foto: Tech Tossen)

Spørg endelig

Hvis du sidder derude og tænker, at der er en app, som er vigtig for dig – og jeg ikke har nævnt den – så spørg endelig i kommentarfeltet. Det behøver selvfølgelig ikke handle om penge og sikkerhed, men kan være hvad som helst, du gerne vil sikre dig virker på Huawei, før du køber.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Henriette Långstedt
Henriette Långstedt
3 years ago

Hej Robert – jeg undrer hvordan det er med medlemskort ; ældre sagen, forbrugsforeningen, coop , too good to go, your local , biografklubben , what up etc etc – det findes et væld av disse apps

mvh ia

Søren
Søren
2 years ago

Du vil ikke se på hvordan det er at bruge den med downgraded Emui og så med sideloaded Google Mobile Services? hvordan er fremtidsudsigterne og sikkerheden med den løsning?