Du har sikkert hørt det lidt spøjse faktum, at vi har flere grise i Danmark, end her er mennesker. Men faktisk passer det også på smartphones. Ifølge en længere rapport fra MyTrendyPhone, er der nemlig langt flere telefoner i Danmark, end der er mennesker.

Læs også: Smartphonesalg oplever fremgang i Q1 af 2021

For at sætte tal på, viser rapporten, at vi i Danmark har cirka 8,78 millioner telefoner. Når vi så er lige omkring 5,8 millioner mennesker, betyder det at vi alle – gammel som ung – i gennemsnit ejer halvanden telefon. Sådan cirka.

Rapporten fra MyTrendyPhone går ikke kun i dybden med Danmark, men faktisk med smartphoneforbruget i hele Norden – altså også Sverige, Norge og Finland. Fælles for alle fire nordiske lande gælder, at der er flere telefoner end mennesker. I den kategori ligger Finland i spidsen med næsten 1,8 telefon per indbygger.

Hvad bruger vi så vores mange telefoner i Danmark til?

I rapporten har man også dykket ned i, hvilke funktioner, vi bruger mest på vores smartphones. Her er fotografering helt i toppen, hvilket ikke overrasker voldsomt meget. De sociale medier lever til en vis grad af, at vi poster billeder og video af vores uheld, børn, måltider og så videre. Til gengæld er det overraskende at se, at streaming af film og TV-serier ligger helt i bunden.

Sådan ser forbruget ud, ifølge rapporten fra MyTrendyPhone. (Foto: MyTrendyPhone)

Som du kan se på grafikken herover, er det dog ikke alle funktioner, der er taget i betragtning. Jeg har svært ved at forestille mig, at noget så simpelt som opkald ikke er blandt de mest benyttede funktioner. Men man holder sig altså til smartphone-funktioner.

Læs også: Google vil lade dig bruge din telefon som controller til Stadia

Der bliver også kigget lidt på de negative konsekvenser ved et smartphone-(over)forbrug. Her taler vi både om fysiske konsekvenser, som hovedpine, samt psykiske konsekvenser, som afhængighed af sin telefon. Du kan læse hele rapporten fra MyTrendyPhone her.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments