Det har i et stykke tid været kendt, at Netflix vil til at tilbyde spil via streamingtjenestens platform. Tilbage i juli kunne vi fortælle, at de første skridt, som spiludbyder, ville være indenfor mobilspil. I sidste uge kunne Netflix så afsløre, at tjenesten var klar med de første spil til Android-enheder.

Læs også: Netflix vil tilbyde gaming indenfor det næste år

Der er dog tale om en meget begrænset start på tilværelsen som spiludvikler. I alt er fem spil blevet udgivet, hvor to af dem har rod i hitserien, Stranger Things. Men Rom blev selvfølgelig heller ikke bygget på en dag, som man siger. Og i virkeligheden er det ikke udbuddet af spil, der bekymrer mig – eller irriterer mig, må jeg hellere sige.

Netflix-app’en på Android har fået en ny kategori til spil. (Foto: Tech Tossen)

Underlig installationsproces

Installationsprocessen er en klar ulempe for mig. Som udgangspunkt tænker jeg jo, at Android-spil på Netflix giver mening som en slags spilstreaming. Ligesom alt andet indhold jo streames via platformen. Men sådan skal det ikke være.

Du kan finde spil i Netflix-app’en. Men du skal downloade dem et andet sted. (Foto: Tech Tossen)

Du kan ganske rigtigt se de fem spil i den Netflix-app til Android. Men de skal hentes ned fra Google Play Butik, ligesom alle andre mobilspil. Derefter ligger de desuden som separate applikationer i din appskuffe.

Summa summarum er, at Netflix-app’en blot fungerer som et kartotek over de spil, du nu har hentet eller har mulighed for at hente. Derudover har selve app’en ingen direkte tilkobling til spillene. Netflix app’en skal dog være installeret, hvis du vil spille.

Du bliver sendt i Google Play Butik for at installere Netflix-spil. (Foto: Tech Tossen)

Kræver abonnement

Det kræver nemlig et aktiv abonnement, hvis du vil spille de nye Netflix-spil på Android. Jeg har forsøgt at spille, uden at have app’en installeret. Men det lader til, at spillene bruger app’en til at logge ind på din konto. Forsøger du at starte et spil, uden at have Netflix med en aktiv konto på telefonen, kommer du ikke længere end den indledende indlæsningsskærm.

Det giver mening for mig, at spillene kræver et aktivt abonnement. Det giver bare ikke helt mening for mig, at man ikke bare kan logge ind i selve spillene – når man nu alligevel skal hente dem særskilt i Play Butik.

Læs også: Netflix-successen Narcos bliver til et nyt videospil

Når du starter et spil op for første gang, vil du skulle vælge din profil på Netflixkontoen. Det vil sige, at hvis der er flere i husstanden, og i hver især har en profil på samme Netflixabonnement, så gemmes jeres fremskridt på jeres respektive profiler.

Det skal lige understreges, at børneprofiler er udelukket fra at spille samtlige spil fra Netflix.

Klar til iOS?

Nu ved jeg godt, at jeg startede denne artikel med at skabe mig over installationsprocessen. Men måske er der faktisk en mening med galskaben.

Hvis du kender lidt til Apples App Store og deres reglement, ved du måske, at det ikke er tilladt for udviklere, at tilbyde download og installationer af spil og app’s fra en anden app. Det betyder kort fortalt, at alle Netflix’ spil skal kunne downloades enkeltvis i App Store, hvis de skal blive tilgængelige på Apples enheder.

Så det kan altså være årsagen til den kringlede installation.

Alle fem spil fra Netflix er ude til Android nu. Du burde kunne finde dem i en ny spilkategori, i bunden af app’en. Netflix har dog sagt, at der er tale om en gradvis udrulning. Så der er en chance for, at ikke alle kan se spillene i app’en endnu. Ellers kan du finde spillene ved at søge efter dem i Google Play.

Læs også: Her er de “hemmelige” koder til Netflix

Du kan læse det officielle blogindlæg omkring Netflix’ nye rolle som spiludbyder her.(På engelsk)

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments