Der er ingen tvivl om, at smartwatch og andre intelligente ‘wearables’ bliver mere og mere populære for hvert år. Øverst på tronen må vi nok erkende, at Apple sidder solidt plantet med Apple Watch. En af grundene hertil vurderer jeg at være brugervenligheden i økosystemet. Det er klart, at når Apple kun arbejder med iOS, er det lettere at optimere oplevelsen med tilbehør. På markedet for Android-telefoner, findes der et hav af brugerflader, der er lagt ovenpå Android-systemet. Derfor kan det være svært at udvikle den perfekte brugeroplevelse til alle de forskellige brugerflader. Men nu går to af de absolut største tech-firmaer, Samsung og Google, sammen om at skabe en fælles platform til smartwatch.

Læs også: Samsung er mest populært i Danmark – og resten af verden

Helt basalt betyder det, at Google og Samsung fusionerer deres respektive smartwatch-platforme – Wear OS og Tizen – til en samlet platform. De to parter ser flere fordele ved at samle systemerne i ét. Først og fremmest er der hele spørgsmålet om forbindelse. For et Samsung-smartwatch fungerer i realiteten med en hver enhed, der baserer sit styresystem på Google Android, men det er helt klart mest optimeret til Samsungs eget økosystem.

Læs også: Lækkede billeder og video af Google Pixel 6 & Android 12

Dernæst betyder den fælles platform, at der vil være større mulighed for tredjepartsudviklere til at udvikle applikationer, der fungerer med Samsungs enheder. Til sidst, og måske mest interessant for os som forbrugere, vil en samlet smartwatch-platform fra Samsung og Google give adgang til flere apps på Samsungs ure. Man kommer simpelthen til at undgå de begrænsninger, der er ved det nuværende Tizen OS.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments