Sidste uge var der store nyheder til Android fans. Lækkede billeder af Google Pixel 6 ramte internettet, og det har skabt en del røre på Android scenen – særligt grundet det nye design. Derudover røg der minsandten også en video med billeder af den kommende Android 12 opdatering på nettet. Her kan du både se de to videoer og læse om de forskellige nyheder.

Til at starte med skal vi naturligvis deklarere at billeder og video kommer fra Front Page Tech, der er har en godt ry for at levere troværdige leaks. De kan blandt andet ses på YouTube

Pixel 6 & 6 Pro

De nye billeder af Google Pixel 6 har mildest talt delt vandene i Android miljøet – dette skyldes det nye design. Vi må da også sige, at designet er noget anderledes, end vi er vant til. Spørgsmålet er jo så, om man er nede med det eller ej. Personligt synes jeg det er fedt, når der bliver langet nye ideer ud på markedet. 

Det mest markante ved designet er, at kamera modulet ligger vandret i toppen af telefonen og stikker ud i en kantet klods. Det ligner altså ikke noget vi rigtigt har set før. Resten af telefonen, ud fra de genskabte billeder, ser faktisk også ud til at være en del anderledes end forgængeren.

Sidste års serie fra Google havde et præg af budget telefoner over sig – inklusiv Pixel, der var topmodellen. I år ligner det i højere grad mere “premium” telefoner med glas på bagsiden og et mere skinnende look. Dette gælder både Pixel 6 og Pixel 6 Pro, som de er blevet navngivet i dette eksempel. 

De visuelle forskeller på de telefoner er, at man få tre kameraer på Pro modellen og to på den anden. Formentlig er der tale om et hovedkamera, telefoto og zoom. Størrelserne er naturligvis også forskellige med Pro modellen som den største af de to.  

Google med egen chip?

Et af de helt store rygter vedrørende Pixel 6 serien er angiveligt, at Google kommer med deres egen chip i år. Lidt ligesom vi så Apple komme med M1 chippen til deres MacBooks, Macs og iPads. Her kan Google altså virkelig sætte gang i krigen om egen byggede chips, der uden tvivl ruske op i Android markedet, som vi kender det. En chip der lige nu har kælenavnet GS101 Whitechapel.

Det mest interessante med danske briller er naturligvis, om telefonerne kommer til Danmark. Det har de ikke gjort indtil videre, så intet tyder på, at det bliver tilfældet. Vi får ellers rigeligt mulighed for at få fat i Googles andre produkter i smart home kategorien. Hvis de vælger at lancere Pixel 6 i Danmark, holder vi jer naturligvis opdaterede her på siden.

Android 12

Det er skam ikke bare telefonerne, der er blevet afsløret, det samme er brugerfladen. Android 12 er blevet lækket i stor stil, som man kan se i videoen nedenunder. Der er tale om et stort redesign af brugerfladen, der ser ud til at få en masse symboler i bløde former og glidende overgange. Temaet er farverigt men i noget blege farver.

I videoen kan man se i starten, at der også er sikkerhedsmæssige nyheder på vej. Der vises godt nok ikke noget om, hvilke der er tale om, så det bliver interessant at se, når Google IO eventet går løs i morgen til d. 20. maj. 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments