120 Hz-opdateringshastighed er uden tvivl det, som hele gaming- og TV-markedet kommer til at handle om i 2021. Og nu tyder noget på, at den næste Apple TV-boks også understøtter 120 Hz, ifølge 9to5mac. Det forlyder nemlig, at referencerne “120Hz” og “supports120Hz” dukker op i den seneste tvOS 14.5 beta. Dette tyder på, at Apple, som minimum, er i gang med at teste funktioner med den høje opdateringsfrekvens.

Læs også: Dato for Apples WWDC 2021 er fastsat

120 Hz kan primært gøre Apple TV bedre til to ting. Først og fremmest betyder det et mere flydende billede, når du ser indhold, som film og serier. Dernæst er det den nye standard, når vi snakker konsolgaming. Og jeg er med på, at Apple TV ikke er en spillekonsol. Men derfor kan det stadigvæk gøre noget for din spiloplevelse, hvis du eksempelvis spiller de ‘store’ titler på Apple Arcade.

Den nuværende generation af Apple TV 4K understøtter… ja, 4K… men ved 60 Hz, som er det maksimale, du kan få ud af HDMI 2.0. HDMI 2.0 er det, jeg tror, de fleste har i deres fjernsyn i dag. Så på den vis passer pengene. Der findes dog masser af fjernsyn på markedet, som kommer med en eller flere HDMI 2.1 porte. Så hvis du ikke allerede har en kompatibel enhed, kan du sagtens få fingre i én.

Læs også: Tech Tossen Podcast Ep. 5: Huawei FreeBuds 4i – Det billigere alternativ til Apple AirPods Pro

Nye fjernsyn kræver Apple TV med 120 Hz

Når det så er sagt, så er vi ikke langt fra, at dette års TV-modeller lanceres. Og i år bliver HDMI 2.1 den nye standard, som vil være tilstede over hele linjen. Jeg mener derfor ikke, at der er nogen nævneværdig grund til at investere i en af sidste års modeller, som ofte kun kommer med en enkelt 120 Hz-port ud af… måske fire.

Tilbage til Apple!

På grund af den kommende generation af fjernsyn, giver det rigtig god mening, at Apple nu begynder at teste højere opdateringsfrekvens. Vi ved, at Apple TV-app’en kommer til forskellige smart-TV. Så hvis man kan nøjes med dén, fremfor en “gammel” boks, er der jo ingen grund til at investere i det nuværende Apple TV.

Læs også: Apple åbner op for redskab til tredjepart i Find-app’en

Til gengæld bliver Apple TV igen aktuel, hvis boksen understøtter 120 Hz. På den måde kan du både få det bedste ud af et nyt TV OG Apples tjenester.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments