Der er en række nyheder ved dette års iPhone-serie, som gør telefonerne ekstra interessante i forhold til sidste års modeller. Det tæller blandt andet nye kamerafunktioner og en 120 Hz-skærm på Pro-modellerne. Og netop den nye skærm kan blive en dyr affære at udskifte, hvis uheldet er ude. Dette kan få en del kunder til at overveje at få udskiftet en eventuelt flækket skærm hos en billigere, uautoriseret reparatør. Men gør man det, risikere man ganske enkelt at ødelægge Face ID på iPhone 13.

Se også: Tech Tossen Podcast: iPhone 13

Hjemmesiden, iFixit, som laver såkaldte “teardowns” af nye telefoner for at se, hvor lette eller svære de er at reparere, har nemlig fundet en ret uheldig fejl ved de nye iPhones. I iFixits teardown af iPhone 13, har det nemlig ikke været muligt, at få Face ID til at fungere igen, hvis skærmen udskiftes. Det vurderes, at skærmene på iPhone 13-modellerne er låst til serienumrene.

“Hvis du udskifter skærmen, dræber Apple dit Face ID, med mindre reparationen foretages af Apple selv”, advarer iFixit.

Umiddelbart ser det ikke super godt ud for Apple, hvis producenten vælger at at sætte en så voldsom begrænsning på iPhone-reparationer. Især med tanke på, at der i USA lige nu arbejdes på at forhindre det, som amerikanerne kalder “ulovlige reparationsbegrænsninger”

Læs også: Her er de største nyheder fra Apple California Streaming

Ifølge Apple er der dog tale om en fejl, der sætter Face ID ud af spil på iPhone 13. iFixit har således talt med en autoriseret reparatør, som fortæller, at der ifølge Apple er tale om en såkaldt bug. Producenten planlægger at rette fejlen med en fremtidig opdatering til iOS.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments