I går aftes løb Apples iPhone 13-event af stablen. Der var som ventet fire nye iPhones, hvor de største forbedringer skal findes i Pro-modellerne. Derudover lancerede Apple også et nyt smartwatch, samt nye iPads. Her er de største nyheder fra Apples California Streaming-event.

Se også: Video: Apple AirTags anmeldelse

iPhone 13 & 13 mini

Det er ikke umiddelbart en af de overraskende nyheder, at Apple lancerede direkte efterfølgere til sidste år iPhone 12-serie, under gårsdagens California Streaming-event. På ydersiden ligner dette års telefoner meget sidste års. Der er dog et par subtile ændringer i designet. Først og fremmest er skærmhakket, eller “notch” om man vil, mindre end på tidligere iPhones. Hvor stor en forskel det kommer til at gøre i daglig brug, er jeg ikke overbevist om. Den anden ændring er, at de to kameralinser på bagsiden nu er placeret diagonalt og ikke over/under hinanden.

iPhone 13. (Foto: Apple)

I forhold til ydeevne, kommer iPhone 13 og 13 mini med den nye A15 Bionic chip, hvor Apple vanen tro lover forbedringer over hele linjen. Derudover har kamerasystemet fået en række forbedringer, ligesom batteriet skulle holde længere end på sidste års iPhone 12-serie.

Pris og tilgængelighed:

iPhone 13 og 13 mini kan forudbestilles fra den 17. september klokken 14:00. Priserne starter fra 6.199 kroner og telefonerne kommer i fem farvevalg – lyserød, blå, midnat, stjerneskær og (PRODUCT)RED. Du kan læse mere om iPhone 13 her.

iPhone 13 Pro & 13 Pro Max

Ligesom med de to iPhone 13-modeller, var det ventet, at en af Apples nyheder til California Streaming ville være efterfølgere til sidste års iPhone 12 Pro og 12 Pro Max. Og ligesom med de billigere modeller, ligner iPhone 13 Pro-duoen til forveksling sidste år ditto. Det er stadig med et mat finish på bagsiden, samt rammen af rustfrit stål – hvilket i øvrigt er et af de bedste materialevalg på nogen telefon, i forhold til holdbarhed.

iPhone 13 Pro. (Foto: Apple)

I motorrummet finder vi igen den nye A15 Bionic chip, og så lover Apple, at kameraet har fået den største opgradering nogensinde. Her snakker vi både hardware og software. Men helt ærligt, så sætter Apple i forvejen standarden for smartphone-fotografering, og “den største opgradering nogensinde” lyder mest af alt, som en selvforherligende salgstale. For mig findes den mest interessante og markante opgradering i skærmen.

Læs også: Apple forkorter den gratis prøveperiode på Apple TV+

iPhone 13 Pro og 13 Pro Max har nemlig fået en skærm med høj opdateringshastighed – op til 120Hz faktisk. Det er et punkt, hvor Apple af uforklarlige årsager har valgt at halte efter konkurrenterne på hardwaren. Telefonerne understøtter desuden Apples ProMotion, som er adaptiv opdateringshastighed. Den måde, hvorpå de blev demonstreret, er ret interessant. Når du scroller på skærmen, øges opdateringshastigheden automatisk op til de 120Hz, for at give et mere flydende billede. Men når din skærm står fast på et statisk billede, sænkes hastigheden helt ned til 10Hz. Måske er det bare en gimmick. Men for mig ligner det en af de små detaljer, som blandt andet sparer på strømmen.

Pris og tilgængelighed:

iPhone 13 Pro og 13 Pro Max kan forudbestilles fra den 17. september klokken 14:00. Priserne starter ved 8.999 kroner, og telefonen kommer i fire farvevalg – skyfri blå, sølv, guld og grafitgrå. Du kan læse mere om iPhone 13 Pro her.

Ny iPad mini

Apples iPads er efter min mening de eneste tablets, der er pengene værd. Man kan så diskutere, om priserne på de dyreste er for høje i forhold til, hvad du får for dine penge. Med det sagt, så har Apple de senere år været gode til at tilføje funktioner til de billigere iPads, hvilket har gjort dem endnu mere attraktive. Det er igen tilfældet med den nye iPad mini.

iPad mini 2021. (Foto: Apple)

Denne gang kommer den med et nyt design, der tillader en større skærm uden at selve enheden er blevet større. Faktisk er skærmen vokset fra 7,9 tommer til 8,3 tommer. Og selvom det ikke lyder af meget, er jeg overbevist om, at det vil gøre en stor forskel for oplevelsen. Derudover understøtter den nye iPad mini også anden generation af Apple Pencil.

Læs også: Apple åbner op for redskab til tredjepart i Find-app’en

I motorrummet finder vi A15 Bionic chippen som blandt andet giver mulighed for bedre kamerafunktioner. Derudover understøtter iPad mini nu 5G, hvis du køber versionen med mobilt netværk. Alt i alt lader det til, at du nu har et godt, kompakt alternativ til de dyrere iPad Pro-modeller.

Pris og tilgængelighed:

iPad mini 2021 kan bestilles nu og kommer i handlen fra den 24. september. Priserne starter ved 4.299 kroner, og den kommer i fire farver – space grey, lyserød, lilla og stjerneskær. Du kan læse mere om den nye iPad mini her.

Ny iPad

Udover en ny iPad mini, var en af nyhederne også den nye 9. generations iPad. Dette er den billigste af Apples efterhånden mange iPad-lineups. Her får du den lidt ældre A13 Bionic chip, fremfor den nye A15. Selve skærmen er stadig 10,2 tommer, og den understøtter første generation af Apple Pencil.

På bagsiden finder du et vidvinkelkamera på 12 megapixels, som blandt andet kommer med Apples “Center Stage” funktion – på dansk hedder funktionen “I fokus”. Funktionen findes i øvrigt også på Apples andre nye enheder fra eventet.

Designmæssigt holder iPad’en sig til det, vi har set i mange år nu. Og generelt er der ikke en masse sindsoprivende nyt under solen. Men iPad’en er et billigt alternativ til dig, der ikke har brug for en masse ekstra funktioner.

Pris og tilgængelighed

9. generations iPad kan bestilles nu, og kommer i handlen den 24. september. Priserne starter ved 2.799 kroner, og den kommer i to farver – space grey og sølv. Du kan læse mere om den nye iPad her.

Apple Watch Series 7

Den sidste af Apples nyheder fra California Streaming, jeg vil tage fat i, er det nye Apple Watch Series 7. Jeg er hverken pro Android eller Apple, når vi snakker smartwatches. Og faktisk synes jeg, at Apple Watch er for dyrt. Men de ting jeg hører, og som jeg selv har erfaret, peger alle i en retning – Apples økosystem kører problemfrit.

Så hvis du er Apple-bruger, er der ingen vej udenom Apple Watch, hvis du skal investere i et smartwatch. Og med Series 7 får du blandt andet end noget større skærm, uden at have et større hus – vi snakker altså tyndere kanter. Dette giver blandt andet mulighed for et fuldt tastatur i nogle apps. Derudover er det blevet IP6X-certificeret, som det første Apple Watch til dato. Det betyder, at Series 7 overraskende nok er det første støvafvisende Apple Watch.

Se også: Video: Apple Watch SE anmeldelse

Det sidste, jeg bider mærke i, er batteriet. Det er samme 18-timers batteri, som i Apple Watch Series 6. Til gengæld lader det 33 procent hurtigere, hvilket angiveligt betyder fra 0 til 80 procent på 45 minutter. Derudover påstår Apple, at otte minutters opladning er nok til otte timers søvnovervågning – hvis man altså bruger den funktion.

Pris og tilgængelighed:

Apple Watch Series 7 kommer på markedet i løbet af efteråret og vil til den tid erstatte Series 6, som udgår af sortimentet. De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men et godt bud er, at priserne starter omkring 3.300 kroner. Uret kommer desuden i en bunke forskellige farvevalg og konfigurationer med blandt andet remme fra Nike. Du kan læse mere om Apple Watch Series 7 her.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments