Det herrens år 2021 er ved at gå på hæld, og her hos Tech Tossen vil vi forsøge at samle det bedste af det bedste af, hvad året har budt på. I denne guide kigger vi lidt på de bedste spil og legetøj, som vi har set i 2021. For de mindste har det været et godt år, hvor vi blandt andet har fået lov til at teste legetøj fra PlayShifu, som både byder på leg og læring. Herunder følger min liste over årets bedst spil og legetøj i helt vilkårlig rækkefølge.

Læs også: Anmeldelse: LEGO Super Mario – Min nye interaktive ven

Spil og træn samtidigt med JABII

Det er dog ikke kun de mindste, som kan få nyt legetøj. Danske JABII har udviklet en hybrid mellem fysisk træning og videospil – i hvert fald sådan som jeg ser det. Idéen er både ret simpel og meget svær at forklare. Det er et en-mod-en boksespil, hvor dine point er styret fra en app på telefonen.

Hver spiller er udstyret med en såkaldt JABII. Det er i essensen en forlængelig boksehandske, hvor spidsen består af slidstærkt og blødt gummi. På den måde er risikoen for at komme til skade minimal. Ved hjælp af sensorer registres alle ramte slag, og du bliver udover point, honoreret med lys og lyd fra stødpuden.

Pointene registreres i den tilhørende app, hvor I, når tiden er gået, finder en vinder. JABII kan to meget essentielle ting – for det første er det meget underholdende og for det andet, så får du virkelig brændt nogle kalorier af. Den eneste hage, som jeg ser det er, at du ikke kan spille spillet selv. Men det er god og underholdende motion for hele familien.

Prisen er i skrivende stund 1.399 kroner for et sæt – du kan købe JABII her.

Virtual Reality på et nyt niveau

Et andet stykke “legetøj”, jeg har været så heldig at prøve i år, er HTC VIVE PRO 2. Egentlig burde det måske høre under vores guide til de bedste videospil. MEN! Der er så mange andre måder at udnytte Virtual Reality – herefter bare VR – at HTC VIVE PRO 2 er endt på listen over de bedste spil og legetøj i 2021.

Når det så er sagt, så har jeg selvfølgelig mest spillet en masse forskellige spil. Og det fungerer super godt. HTC har udviklet et trackingsystem, som er konkurrenterne overlegen. Jeg har efterhånden prøvet en række forskellige VR-headsets, og selvom jeg altid synes, at det er en underholdende oplevelse, er trackingsystemet ikke altid til at stole på. Der må jeg bare sige, at HTC VIVE PRO 2 er i en klasse for sig selv. Desuden har du mulighed for at udvide med tracking af blandt andet ben og ansigt.

Det koster selvfølgelig også det mere end headsets fra eksempelvis Facebooks Oculus. Men min erfaring siger, at jeg hellere vil betale det ekstra for hardwaren for at kunne nyde softwaren til fulde.

LEGO Super Mario

Okay, jeg ved godt, at LEGO Super Mario ikke er fra i år – det blev lanceret i 2020. Når det så er sagt, mener jeg bestemt, at LEGO generelt er tidløst og dermed fortjener LEGO Super Mario en plads på listen over de bedste spil og legetøj i 2021.

LEGO Super Mario. (Foto: Tech Tossen)
LEGO Super Mario. (Foto: Tech Tossen)

Personligt var jeg ganske begejstret for samarbejdet mellem LEGO og Nintendo, og i min anmeldelse af Super Mario-startpakken, lagde jeg blandt andet vægt på det store potentiale. Siden da har LEGO udvidet med endnu flere tilkøbspakker og endda LEGO Luigi – Super Marios lidt mere ranglede bror.

Mulighederne synes uendelige, og underholdningsværdien er høj for børn såvel som voksne med hang til LEGO og/eller Nintendo.

Orboot

Orboot er et af de produkter, som er indiskutabel til en plads på listen over de bedste spil og legetøj i 2021. Legetøjet er udviklet af et firma, der hedder PlayShifu. Det er ikke sikkert, at navnet siger dig noget, men de er specialister i at kombinere leg og læring på en måde, der tilgodeser en bred aldersgruppe.

Lige Orboot er en globus, som den de fleste af os kender fra folkeskolens geografiundervisning. Der er dog det twist, at der er en tilhørende app, som gør globussen til en interaktiv verden, som frit kan udforskes. Der findes tre forskellige versioner – en med dinosaurer, en med Mars og selvfølgelig en med Jorden, som vi kender den.

Alle tre åbner for en separat verden, hvor der er mulighed for at lære vidt forskellige ting. Det kunne eksempelvis være fakta om Eiffeltårnet eller hvordan man udtaler stegosaurus. Aldersgruppen hedder 4 til 8 år, og min eneste anke er, at der ikke er indhols til de ældre børn.

Plugo

Plugo er endnu en genistreg fra PlayShifu. Der er tale om et helt univers af interaktiv læring, der kan stimulere alle alle former for intelligens, du kan forestille dig. Herhjemme har vi prøvet Plugo Link og Plugo Count, som henvender sig til de 4-6 årige. Hele konceptet omkring at gøre leg til læring er jeg stor tilhænger af. Og jeg kan konstatere, at min femårige søm er blevet ret skarp til basal matematik, ved at lege med Plugo Count.

Plugo Link. (Foto: Tech Tossen)

Derudover findes der pakker med grammatisk undervisning, musik og meget mere. Det er sjovt for børnene at løse opgaverne, og det er sjovt for forældre at deltage. Andet kan man vel ikke ønske sig af et sådant produkt.

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle sæt er oversat helt til dansk. Derfor kræver det i nogle tilfælde, at du sidder klar til at oversætte. Når det så er sagt, er min søn også blevet ret skarp til tal på engelsk.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments