Hvis du kender lidt til den forunderlige verden af virtual reality, ved du måske, at HTC VIVE er blandt markedets bedste og mest populære headsets. En af årsagerne hertil skal muligvis findes i udbuddet af forskellige tracker-enheder, som er med til at gøre HTC VIVE til meget mere, end blot det traditionelle virtual reality-headset, hvor kun hænder og hoved spores.

Læs også: Anmeldelse: HP Reverb G2 – VR i ordentlig opløsning

HTC VIVE Tracker 3.0 kan blandt andet bruges til sporing af hele kroppen, for en mere komplet VR-oplevelse. (Foto: HTC)

I dag har HTC præsenteret næste generation af trackere, med VIVE Tracker 3.0. Den batteridrevne sensor har op til 75 procent længere batteritid end de tidligere versioner. Derudover er den også lettere og mindre.

Den nye tracker er op til 15 procent lettere end tidligere modeller. (Foto: HTC)

VIVE Tracker 3.0 er fuldt bagudkompatibel med de tidligere generationer, og kan let integreres i eksisterende VR-setups. Derudover er den fuldt kompatibel med SteamVR 1.0- og 2.0-tracking, samt alle SteamVR-baserede headsets.

Læs også: Anmeldelse: Lenovo Legion 7i

En ny tracker til dit ansigt

Udover Tracker 3.0, har HTC også lanceret en helt ny enhed, der skal hjælpe med at gengive din ansigtsmimik – VIVE Facial Tracker. Facial Tracker kan kan se og gengive 38 forskellige ansigtsbevægelser på tværs af læberne, kæben, tænder, tunge og kinder. Bevægelserne bliver gengivet i realtid, i de VR-applikationer, som understøtter det.

HTC VIVE Facial Tracker er designet til at tracke og genbgive den nederste halvdel af dit ansigt. (Foto: HTC)

Facial Tracker kommer med en dualkamera-løsning, som blandt andet byder på 60 Hz trackingfrekvens, latenstid på 6 ms og infrarød illuminator. Sidstnævnte skal sørge for, at ansigtstracking også virker i mørke. i videoen herunder kan du se, hvordan HTC VIVE Facial Tracker virker i praksis:

Med kombinationen af VIVE Facial Tracker, VIVE Tracker og VIVE Pro Eye, ser VIVE nu ud til at tilbyde den mest komplette virtual reality løsning, hvor ikke kun hænder og hoved, men hele kroppen, er med.

Læs også: Anmeldelse: ASUS ROG Zephyrus S GX502GW

Både Facial Tracker og og Tracker 3.0 kan købes fra i dag – begge til en vejledende pris på 979 kroner. Du kan finde de to nyheder, og en masse andet tilbehør til VIVE, på den officielle hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments