I denne måned får Xbox en opdatering, der tilføjer en række nye funktioner, mens den fjerner nogle af de gamle. Softwareopdateringen kommer til alle konsoller fra den første Xbox One og op til Xbox Series X. Derudover får Xbox-tilbehør-app’en en opdatering på både konsol og PC. Dette sker for at sikre kompatibiliteten med det nye trådløse Xbox-headset, som udgives den 16. marts.

Læs også: Microsoft lancerer første headset til Xbox siden Xbox 360

En af de funktioner, vi siger farvel til, er TV-guiden i OneGuide. Funktionen har ellers været en fast bestanddel af brugerfladen siden lanceringen af Xbox One i 2013. Der lader umiddelbart til at være to primære årsager til, at funktionen nu fjernes. For det første fik det aldrig rigtig vind i sejlene, selvom Microsoft bestemt gjorde sit til, at Xbox One skulle være et komplet underholdningssystem. For det andet er behøvet for flow-TV faldende. Streamingtjenesternes udbud er efterhånden så populært, at flere husstande helt vælger den klassiske TV-løsning fra. Dermed er der primært behov for app’s til de enkelte streamingtjenester, fremfor muligheden for at køre dit TV-signal igennem spillekonsollen.

OneGuide i sig selv fjernes dog ikke fra Xbox. Så du vil stadigvæk kunne køre dit TV-signal igennem Xbox’en – du kan bare ikke se en oversigt over liveudsendelser.

Forbedringer til ældre spil

Den nye opdatering til Xbox kommer også med et par funktioner, der kan forbedre din spiloplevelse. Dette henvender sig især til lidt ældre spil, som spilles på Xbox Series X/S. Softwareopdateringen tillader dig nemlig at slå ‘Auto HDR’ og ‘FPS Boost’ til og fra, som det passer dig. På den måde kan du benytte funktionerne i de spil, hvor du får mest ud af det.

Læs også: Microsoft vil gøre spil mere handicapvenlige

Især ‘FPS Boost’ er interessant, da den kan hæve frameraten på kompatible spil til 30, 60 og endda 120 billeder i sekundet. Dette giver på en måde nyt liv til en række spil, som ikke er optimeret til Xbox Series X/S – blandt andet Watch Dogs 2, UFC 4 og Far Cry 4.

March Xbox Update
Med en nye opdatering til Xbox, kan du selv vælge, om du vil tillade HDR og FPS Boost til de enkelte spil. (Foto: Microsoft)

Mindre markante ændringer tæller blandt andet tilbagevenden af dine ‘Achivements’ til Xbox-app’en på smartphone. Derudover har ‘Mine Spil & Apps’ fået en overhaling, som gør det lettere at se, hvilke filer du behøver at installere til spil, med flere muligheder. Her er Call of Duty et godt eksempel, hvor både teksturpakker og Warzone kan fravælges for at spare harddiskplads.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments