Siden lanceringen af Xbox Adaptive Controller i 2018, har Microsoft arbejdet på at gøre spil mere tilgængelige til personer med handicap. Nu har firmaet taget endnu et skridt imod at gøre spil mere handicapvenlige, i forsøg på at give alle muligheden for at spille spil på både PC og Xbox.

Læs også: Microsoft lancerer første headset til Xbox siden Xbox 360

I et blogindlæg forklarer Microsoft, at selskabet har startet et program, der tillader spiludviklere at indsende deres spil. På den måde kan de blive testet op imod de såkaldte Xbox Accessibility Guidelines. Ifølge Microsoft er tiltaget det første af sin slags i spilindustrien.

Xbox Adaptive Controller set forfra vinklet skråt mod venstre
Xbox Adaptive Controller er skabt af Microsoft for at gøre spil mere tilgængelige for personer med forskellige handicap. (Foto: Microsoft)

Stiller ressourcer til rådighed

Som en del af processen, vil Microsoft hjælpe udviklere med at forstå, hvilke dele af deres spil, der kan være udfordrende for personer med handicap. Ifølge Microsoft, vil en hver test inkludere input fra personer i gaming- og handicap-miljøet, som blandt andet vil afprøve spil og give deres feedback. Udviklere vil også få adgang til ekstra ressourcer, såsom links til dokumentation på bedre designs, hvis behovet opstår.

Læs også: Microsoft lancerer rød controller til Xbox

Også de førnævnte Xbox Accessibility Guidelines er blevet opdateret, for at hjælpe med at guide testprogrammet. Det er blandt andet blevet lettere at læse og forstå retningslinjerne. Microsoft siger, at selskabet har forsøgt at fjerne de mest tekniske formuleringer og tilføje kontekst i stedet. Derudover er der inkluderet mere information omkring, hvordan bestemte funktioner kan have en negativ indflydelse på personer med handicap.

Læs også: Snart slut med Halo onlinespil på Xbox 360

Ifølge Microsoft, har spiludviklere kontinuerligt spurgt ind til, hvordan oplevelsen i deres spil kan forbedres, hvor deres ressourcer udnyttes bedst og hvor de skal starte.

“Det er vigtigt for os at sikre, at vi konstant forbedrer og hæver grænsen for inkluderende spil. Dette er blot et enkelt skridt i den rigtige retning,” siger Microsoft.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments