Det er måske ikke en sindsoprivende nyhed, men det er ret imponerende. Efter at have været online i mere end 14 år, lukker og slukker tjenesterne til Halo på Xbox 360, skriver Engadget.

Læs også: Opdatering tilføjer 60 fps til Assassin’s Creed Valhalla

Det kommer til at ske i løbet af det næste år, hvor Microsoft og 343 Industries(Spilstudiet bag Halo, red.) stille og roligt begynder at lukke de forskellige onlinetjenester. Salget af alle digitale Halo-spil til Xbox 360 er allerede lukket – men der kan stadig købes DLC’er til spillene. Derudover lukkes der for ‘matchmaking’, ‘challenges’ og andre onlinefunktioner til spillene. Du har dog stadig lidt tid at løbe på, hvis du spiller Halo på en Xbox 360. Det forlyder nemlig, at tjenesterne ikke lukkes før den 18. december.

Gælder også Xbox 360-versioner, der spilles på nyere konsoller

Nedlukningen af onlinetjenester kommer ikke til at påvirke hverken Master Chief Collection eller Halo Wars. Definitive Edition. Men hvis du spiller 360-versioner af spillene på din Xbox One eller Xbox Series X/S, vil de ovenstående funktioner forsvinde. Spillene bliver heldigvis ikke helt lukket ned. Du vil således stadig kunne spille ‘custom online-spil’, lokale spil og ‘online squads’.

Læs også: Xbox-app kommer måske til TV næste år

Afviklingen af Halo’s onlinefunktioner på Xbox 360 kommer næppe som nogen overraskelse. Seneste reelle shooter til Xbox 360, i spilserien, er Halo 4, som blev lanceret i 2012. Det første Xbox 360-spil i serien blev udgivet i 2007, så der er altså tale om ret gamle titler. Derfor kan det også forsvares at lukke ned for funktionerne til en konsol, som for længst er erstattet.

Halo 3 er i øvrigt det bedst sælgende Halo-spil til Xbox 360, med hele 12.130.000 solgte spil. Det rækker til en samlet niende plads på listen over bedst sælgende Xbox 360-spil – listen toppes i øvrigt af Kinect Adventures!, med 21.780.000 solgte spil.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments