Du har sikkert allerede lagt mærke til en lille besked i toppen af din Messenger- eller Instagram-app. Her bliver der gjort opmærksom på, at nogle funktioner er sat ud af spil på henholdsvis Facebook og Instagram, for at imødekomme nye EU-regler. Men hvilke funktioner er der egentlig tale om?

Læs også: YouTube begynder at vise annoncer på alle videoer

Facebook er nemlig ikke vildt gode til at fortælle, hvilke funktioner, man har begrænset. For at finde svar, skal du faktisk ind på flere forskellige supportsider. Her afsløres det, at afstemninger er deaktiveret på tværs af både Facebook og Instagram. Også brugen af klistermærker på Instagram er midlertidigt deaktiveret, sammen med personligt tilpassede svar på Messenger.

Andre deaktiverede funktioner kan inkludere muligheden for at sende visse filer på Messenger, manglende kælenavne og muligheden for at dele Augmented Reality-effekter i beskeder på Instagram.

Læs også: Google: Kinesiske hackere ‘faker’ McAfee-software

Årsagen til at Facebook og Instagram har deaktiveret en lang række funktioner, skal findes i et EU-direktiv. Direktivet, som du kan finde her, indfører strammere regler, når det kommer til brug af data på tværs af kommunikationsplatforme, der benyttes i lande, som er en del af Den Europæiske Union.

Med andre ord, så er reglerne blevet strammere i EU.

Det er endnu usikkert, hvornår Facebook og Instagram vil genaktivere de berørte funktioner. Det forlyder dog, at Facebook forventer at kunne genaktivere dem meget snart.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments