Danske Jabra laver en lang række hovedtelefoner i forskellige klasser, og til forskellige formål. Jeg har haft mulighed for at teste Jabra Elite 85h, som er Jabras over-ear-model med aktiv støjreduktion. Headsettet kan i skrivende stund fås på tilbud hos producenten til 1.399,00 – tilbuddet gælder året ud. Og jeg kan allerede nu afsløre, at det er en rigtig god pris.

Læs også: Anmeldelse: Sony WH-1000XM4 – Det findes ikke bedre

Fordele
  • Rigtig god lyd
  • Perfekt samtalekvalitet
  • Fysiske knapper
  • God komfort
  • Lang batteritid
  • Hurtig opladning
  • Måske markedets mest konsistente ANC
  • Høj værdi for pengene
Ulemper
  • En anelse tunge

Design og komfort

Jabra Elite 85h er designet således, at det er tydeligt, at der er tænkt over detaljerne. Mit eksemplar er sort med grå bøjle og gråt Jabra-logo. Det er svært at opfinde den dybe tallerken på ny, når det kommer til over-ear-hovedtelefoner. Derfor er mit fokus primært på, om det er noget, der passer til alle. Og det synes jeg, at Jabra Elite 85h gør.

Headsettet kommer udelukkende med fysiske knapper til styring af alt fra musik til støjreduktion. Det synes jeg er et kæmpe plus! Og så tænker du nok, at fysiske knapper er et trin ned af elektronikkens evolutionære stige. Men jeg ved ikke hvor mange headsets, jeg har testet, hvor touch-fladerne virkelig har irriteret – det kan nok ikke tælles på én hånd. Med Jabra Elite 85h er du sikret mod utilsigtede tryk, og så får du den der feedback, der kommer ved at trykke en fysisk knap ned. Alt i alt er det bare lettere at betjene headsettet.

Ydersiden af ørestykkerne er betrukket med et stof i netmønster, det samme gælder ydersiden af bøjlen. Det virker slidstærkt og bidrager til følelsen af, at der er tale om et premium produkt. Ørepuder og inderside af bøjlen er betrukket med behageligt kunstlæder, der sikrer god komfort trods kampvægten på 298 gram, hvilket ligger i den højere ende af skalaen.

Sidste detalje jeg vil tage fat i er, at Jabra Elite 85h selv slukker og tænder. Dette sker alt efter, om hovedtelefonerne er drejet eller ej – Drejer du ørestykkerne, så de kan ligge fladt mod en overflade, slukker headsettet simpelthen. Omvendt tænder hovedtelefonerne, hvis ørestykkerne er drejet i position til, at kunne bæres på hovedet.

Alt i alt, er der tale om et lækkert og funktionelt design med høj komfort.

Jabra Elite 85h med ørestykkerne drejet, så headsettet er slukket. Til venstre kan du se de tre fysiske knapper til musik- og opkaldsstyring. (Foto: Jabra)

Opsætning, app og brug

For at komme i gang med dit Jabra Elite 85h, skal du først downloade Jabra Sound+ fra din telefons app-butik. Herfra bliver du guidet igennem førstegangsopsætning, som ikke tager meget mere end et minut. Efter opsætning kan du selv vælge funktioner, som ANC og HearThrough. Begge dele fungerer super godt og det er let at tilpasse headsettet efter dine præferencer.

App’en kommer også med en række forudprogrammerede equalizer-indstillinger – heriblandt Neutral, Bass boost og Treble Boost. Selv benytter jeg mig dog af manuelle equalizer-indstillinger. Du kan nemlig nemt tilpasse lyden med den enkle 5-punkts equalizer i app’en.

Læs også: Anmeldelse: JBL Club One – Uforløst potentiale

App’en har også en række andre instillingsmuligheder. Du kan vælge, hvornår Sleep mode slår til – den funktion, der slukker headsettet ved inaktivitet. Derudover kan du vælge, om du vil have Voice guidance eller Tone guidance. Og sidst men ikke mindst kan du slå Ear detection fra eller til, så headsettet registrerer, at du har det på ørerne.

Det er let at navigere rundt i, og alle app’ens funktioner fungerer optimalt. Det har virkelig været en fryd, at tilpasse mit Jabra Elite 85h.

Samtalekvalitet

Jabras samtalekvalitet er i en helt anden liga end konkurrenterne. Jeg vil faktisk gå så langt, som at kalde den perfekt. Med mange andre trådløse hovedtelefoner har jeg oplevet udfald eller forstyrrelser fra baggrundsstøj. Med Jabra Elite 85h har jeg dog ikke oplevet det mindste problem. Det er faktisk første gang, at jeg tester et headset, hvor jeg ikke på et eller andet tidspunkt, oplever udfald i samtalekvalitet – hverken når jeg sidder hjemme, i offentlig transport eller bevæger mig i højtrafikerede områder.

Vi er helt på niveau med Sony WH-1000XM4 og faktisk en tak over. Jabra Elite 85h vinder primært fordi, at hovedtelefonerne gør et sublimt stykke arbejde med at udelukke uønsket baggrundsstøj, når man taler i telefon.

Støjreduktion

Jeg har før proklameret, at Sony WH-1000XM4 tilbyder markedets absolut bedste støjreduktion, men nu er jeg ikke så sikker længere. Sony’s er ganske vist en smule bedre i den forstand, at der bliver lukket lidt mere støj ude, men Jabra er godt med og så kan det noget andet.

Jabra Elite 85h kan nemlig bruges med ANC OVERALT!

Det betyder, at du aldrig oplever forvrænget lyd uanset blæst eller ujævn transport. Jeg har ofte – også med Sony – oplevet problemer især i offentlig transport. Hvis tog eller busser hopper for meget, høres det tydeligt i den aktive støjreduktion hos stort set alle headsets. Sony formåede at minimere problemet til et mere end godkendt niveau – men Jabra har formået helt at eliminere problemet.

Der er altså tale om en lidt svagere støjreduktion, som tilgengæld virker overalt. Og det er faktisk vigtigere i daglig brug – især hvis du pendler og benytter dig af offentlig transport.

Lydkvalitet

Første gang du bruger Jabra Elite 85h, er lyden indstillet til Neutral – en den er virkelig neutral og kedelig. Heldigvis skal der ikke så meget til at ændre på det.

Som udgangspunkt mangler hovedtelefonerne noget bund og en smule top, men er til gengæld voldsomt stærke på mellemtoner. Det kommer du hurtigt efter ved at lege lidt med app’ens equalizer. Jeg har givet mine hovedtelefoner en masse bas og en smule diskant, og jeg føler virkelig, at lyden bliver langt mere levende af det.

Personligt bruger jeg Tidal, når jeg tester lyd. Det gør jeg på grund af deres HiFi- og Master-kvalitet, som virkelig gør en forskel. Det hjælper mig til at bedømme, hvor detaljerig lyden er i et headset. Jeg er typen, der kan få kuldegysninger af at høre alle detaljer i Queens overproducerede numre for eksempel. Den følelse håber jeg altid på at få, når jeg tester et nyt headset.

Læs også: Anmeldelse: JBL LIVE 300TWS – Suveræn lyd til prisen

Her er Jabra Elite 85h helt på niveau med langt dyrere headsets. Du får virkelig de mindste detaljer med, sammen med en ren og fyldig lyd. Hvis jeg endelig skal sætte en finger på noget, så må det være, at nogle rock-numre kan få en lidt skinger og skarp guitar. Dette kan dog afhjælpes ved at skrue lidt ned for diskanten – desværre mister du så bare en lille smule andre steder, men det er virkelig et minimalt problem.

Jeg er vildt imponeret over, hvor stor og detaljerig lyden er – uanset om du lytter ved lav, mellem eller høj lydstyrke. Min bedste overbevisning er, at du skal op i en prisklasse, der hedder 2.000+, hvis du skal være sikker på at få lige så god lyd andre steder. Og som du kan se herunder, så kan du faktisk finde Jabra Elite 85h til små 1.000 kroner.

Den endelige dom

Man skal altid teste enheder for hvad de er. Hvis jeg anmelder en telefon til 2.000 kroner, kan jeg selvfølgelig ikke bedømme den ud fra samme parametre, som en telefon til 8.000 kroner. Det var lidt samme indgangsvinkel, jeg havde til Jabra Elite 85h efter senest at have testet Sony WH-1000XM4. Jeg forventede et produkt i en lidt lavere klasse, fordi prisen også er det lavere.

Nogle gange bliver man bare voldsomt overrasket.

Lyden er langt over det niveau, du kan tillade dig at forvente i prisklassen – både når vi snakker samtalekvalitet og underholdning. Dertil kommer, at støjreduktion og HearThrough er de bedste, jeg har prøvet. Samtidigt er betjening af headsettet super simpelt – jeg er vild med de fysiske knapper. Og så forbedrer app’en din generelle oplevelse med Jabra Elite 85h.

Du får virkelig et helt uovertruffet headset, som ovenikøbet koster langt under det halve af konkurrenterne. Derfor gør Jabra Elite 85h rent bord og scorer topkarakter – 5 stjerner!

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Lydkvalitet
Samtalekvalitet
Brugervenlighed
App
Pris
Tidligere artikelFortnite får ny funktion til ældre PC’er
Næste artikelDisse funktioner er utilgængelige på Facebook og Instagram
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-jabra-elite-85h-slaar-de-dyre-drengeDer er ingen tvivl om, at Jabra Elite 85h fortjener topkarakter. Her er altså tale om et voldsomt godt headset, der i nogle tilfælde gør det bedre end headsets i en langt højere prisklasse. Derfor giver jeg 5 stjerner.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments