Tech Tossen har testet JBL Club One, som må ses som JBL’s forsøg på at komme ind i high-end ANC-markedet. Det er et tungere headset, som sidder rigtig godt. Desværre kommer JBL Club One også med en række begrænsninger, så potentialet aldrig rigtigt bliver forløst. Du kan læse hele min anmeldelse her:
Design
Designet på JBL Club One er en genistreg, når det kommer til kvalitet og komfort. Hovedtelefonerne er i en del tungere end konkurrenterne fra eksempelvis Sony. Men det gør bestemt ikke noget. For det føles virkeligt som et sæt hovedtelefoner i den dyre klasse. Dertil kommer, at de sidder ualmindeligt godt. Du kan mærke at de er der, men de hæmmer dig absolut ikke.
Læs også: Anmeldelse: JBL LIVE 300TWS – Suveræn lyd til prisen
Bløde ørepuder og en foret bøjle gør, at du ikke mærker JBL Club One, når du bærer dem. Det er ligesom essensen af godt design på trådløse over-ear-hovedtelefoner.
Mit ekemplar er sort, med et sort JBL-logo. På bøjlen har man valgt at afmærke territorie med et ‘CLUB’-logo. Det giver alt i alt et HiFi-look og følelse.
Begge sider kommer med en specialdesignet indgang til det medfølgende 3,5 mm-jacktik. Venstre side har knapper til power, Bluetooth og Ambient Aware/TalkThru. Højre side har musikstyring i form af play/pause- og volumenknapper. Derudover har højre side også USB-C-port til opladning.
Jeg synes det er et perfekt design – og det du vil have, når du betaler 2.699 kroner for et headset.
Opsætning, brug og app
Opsætningen af JBL Club One er så let, som man forventer ved et hvert trådløst headset. Der er en Bluetooth-knap, der klarer halvdelen af arbejdet. Resten gøres fra din telefon, tablet eller lignende. Når opsætningen er overstået, bør du dykke ned i JBL Headphones-appen.
I min anmeldelse af JBL LIVE 300 TWS roste jeg JBL-appen til skyerne. Men som man siger – højt at flyve, dybt at falde. For App’en er mildest talt dårlig til JBL Club One. Udover den efterhånden standardiserede equalizer, kan du nu også benytte dig af præinstallerede EQ’s fra en række populære DJ’s.
Læs også: Amerikanske toldere konfiskerer 2.000 OnePlus Buds ved en fejl – og praler med det
Problemet er bare, at ingen af delene forløser det potentiale, som JBL Club One unægteligt har. Personligt synes jeg, det er svært at finde den mest optimale EQ til hovedtelefonerne – og de forskellige DJ’s gør bestemt intet for oplevelsen. Øv… Så må jeg finde en anden måde at få det bedste ud af hovedtelefonerne på, men det kommer vi til.
Styring af musik og Ambient Aware fungerer upåklageligt via de dedikerede knapper. Samme gælder Google Assistent. Her ved JBL, hvad de laver.
Opkaldskvalitet
I modsætning til JBL LIVE 300TWS, formår JBL Club One at holde niveauet, når det kommer til opkald. Jeg kan ikke sætte en finger på noget, hverken når jeg er hjemme eller ude, hvor der også er baggrundsstøj. Min stemme går klart igennem og det samme gælder fra den anden ende.
Når man lancerer et trådløst headset, der skal bruges sammen med primært mobiltelefoner, er det en af de ting, der bare skal fungere. Det gør det heldigvis her. Jeg har både ført samtaler i busser og tog, gående i trafik og med skrigende unger i baggrunden. Altsammen problemfrit.
Hvis opkaldskvalitet betyder noget for dig, er du altså godt dækket ind her.
Lydkvalitet
Uha… Nu kommer vi ud på en rutsjebanetur. Lad os starte med det positive: Lyden er god – den er faktisk rigtig god. JBL Club One får det bedste ud af en hver lydproduktion. Om du er til Kim Larsen, Queen, Imagine Dragons eller Ava Max, så skal du nok få fænomenal lyd ud af headsettet. De høje frekvenser kommer krystalklart igennem, uden at skære i ørerne, mens mellemtonerne giver det meste af den fylde du har behov for.
Men der mangler desværre noget. Som standard er der ikke meget bund, hvilket er en anelse underligt i et headset, der hedder ‘Club One’, og har forudindstillede lydprofiler fra en række DJ’s. Der er også et et helt andet problem – det virker som om, at JBL Club One er voldsomt begrænset. Jeg er med på, at vi skal passe på vores ører, men…
Læs også: HyperX lancerer Cloud Stinger Core til PC og PlayStation
Jeg vil stadigvæk gerne have muligheden for, når jeg bliver grebet i øjeblikket, at fyre lyden op på 11. Den mulighed forefindes bare ikke her, hvilket har en anden uheldig bivirkning. Du kan nemlig ikke ‘forme’ lyden særligt meget, når du ikke har nogen nævneværdig output. Det er en kæmpe skam, for det holder virkelig hovedtelefonerne tilbage. Du kan selvfølgelig bruger JBL’s equalizer til at skrue op for alle frekvenser – men så får du bare høj, upoleret lyd, der ikke gavner din oplevelse.
Jeg har forsøgt mig kun med kabel. Her eliminerer du så muligheden for brug af app og den tilhørende equalizer. Men på de fleste analoge systemer, kan du tilpasse lyden på anden vis. Uanset hvilken reciever eller forstærker, jeg har brugt, kommer headsettet dog stadigvæk til kort.
Det er en skam – for lyden er oprigtigt rigtig god. Men når man placerer sig i en vægtklasse, hvor de umiddelbare konkurrenter hedder Sony WH-1000XM4, så skal man lige gøre sig lidt mere umage. Også selvom JBL Club One faktisk har en rigtig god aktiv støjreduktion. Jeg kunne være flabet og påpege, at den aktive støjreduktion er påkrævet, når man ikke kan skrue op for lyden – så det gør jeg lige.
Den endelige dom
JBL Club One kommer med et af de mest high-end designs, du finder i den klasse. Både komfort og byggekvalitet er i en helt anden liga end mange af konkurrenterne. Google Assistent og opkaldskvalitet er også ting, der ikke findes bedre mange andre steder – hvis nogen overhovedet. App og brugervenlighed trækker desværre ned. Især fordi appen slet ikke tjener et fornuftigt formål her.
Lyden er også hammer god! Den har desværre bare sine begrænsninger i lydstyrke og bund. Det betyder at du virkelig skal fifle med lyden, før du får udnyttet potentialet i headsettet. Hvis du til gengæld rammer det der famøse ‘sweetspot’, får du altså også bare den fænomenale lyd, som JBL Club One absolut er i stand til at levere.
Men det kræver, at du bruger tid og energi på det. Det synes jeg ikke bør være et krav, når vi ligger i et prisleje, der hedder 2.699 kroner.
Derfor får JBL én over nallerne her, og så håber vi, at en eventuel Mark II får rettet op på manglerne – 3,5 stjerner!