Det er ikke altid lige let at kende forskel på Apples AirPods og så alle de andre lignende headsets. Det må de amerikanske toldere i New York sande, efter de har konfiskeret 2.000 headsets fra OnePlus – de såkaldte OnePlus Buds. De skriver The Verge.

I et opslag på Twitter fortæller US Customs and Border Protection – herfra bare CBP – at deres betjente “for nyligt har beslaglagt 2.000 kopier af Apple AirPods fra Hong Kong”. Havde de mange headsets været “ægte”, ville de i følge CBP have en markedsværdi på 398.000 dollars.

Læs også: Apple TV+ kan få Augmented Reality

CBP går endda så langt, som at udseende en noget blamerende pressemeddelelse. Heri roser CBP betjentene for at “beskytte det amerikanske folk fra forskellige farer på daglig basis.”. For at understrege, hvor godt et arbejde, CBP selv synes de gør, skriver de yderligere: “Opsnapningen af disse falske ørepropper er en direkte afspejling af daglig årvågenhed og forpligtelse til missionssucces fra vores CBP-officerer.”

Desværre for de amerikanske toldere, er der bare lige det lille aber dabei, at det slet ikke er Apple-kopier. De billeder, som CBP selv har delt på Twitter, ser ud til at være af ganske ægte headsets. Bare ikke Apple AirPods. Der er nemlig tale om et trådløst headset fra den kinesiske producent, OnePlus – OnePlus Buds. Det er endda angivet på salgsæskerne, og en hurtig Google-søgning ville have bekræftet, at designet også matcher OnePlus Buds.

Det er uvist om alle de beslaglagte headsets er fra OnePlus. Billederne taler dog sit tydelige sprog og CBP har selvfølgelig helt ret når de tweeter: “THAT’S NOT AN APPLE”.

Læs også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Du kan selv bedømme ligheden mellem Apple AirPods til venstre og OnePlus Buds. (Foto: Apple/OnePlus)

Hvorfor beslaglægge OnePlus Buds?

Udover ligheden mellem OnePlus Buds og Apple AirPods, er det svært at vurdere, hvorfor de amerikanske myndigheder overhovedet skulle beslaglægge produkterne fra den kinesiske producent. Eller måske er det lige nøjagtigt derfor – fordi de er kinesiske. Der findes nemlig masser af trådløse “ørepropper” på markedet, som minder om Apples produkter. De er som regel markedsført under andre brands og navne og lader ikke til at genere de amerikanske toldere. Du har måske set reklamer for interessante produkter, som BlackPods Pro på Facebook.

Men vi ved efterhånden, at de amerikanske myndigheder har deres forbehold, når det kommer til kinesiske producenter. Hvis du interesserer dig for smartphones, ved du givetvis, at en lang række amerikanske firmaer har fået forbud mod at handle med Huawei. Det betyder eksempelvis, at Google ikke længere må tilbyde sine tjenester på Huaweis telefoner og tablets. Kan det være årsagen til, at CBP har beslaglagt det store parti OnePlus Buds?

Eller kan det være fordi de ikke aner, hvad de laver? – Og producenter af headsets måske skal til at genoverveje, hvor meget deres designs læner sig op ad Apple. Måske var de blå OnePlus Buds strøget igennem tolden uden problemer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments