Den 18. november opdaterede YouTube sine servicevilkår. Opdateringen er kort, men den indeholder en vigtig ændring, der nok flyver forbi de flestes næse forbi. For hvem læser servicevilkårene?. Under det andet punkt lyder udtrykkene: “annoncer kan nu vises på videoer fra kanaler, der ikke er i YouTubes partnerprogram (YPP), og vi begynder gradvist at placere annoncer på mærke sikre videoer.”

Læs også: Windows 10 oktober opdatering giver nyt look til Start-menuen

Dette betyder, at i modsætning til før, når kun videoer, der tjenes på af deres skabere, viser YouTube nu annoncer foran en video, uanset om dens skaber er en YouTube-partner eller ej. Dette skubber ikke kun flere potentielt irriterende annoncer din vej, det fjerner også YouTubernes beslutning om, hvorvidt de vil vise en annonce i første omgang. Skabere, der tjener penge via Patreon i stedet for at stole på den notorisk uhyggelige YouTube-annonceindtægt, har kunne deaktivere annoncer for deres seere, som tak for deres støtte. Men det er slut nu.

Billede: YouTube

“Dette er en del af vores løbende investeringer i nye løsninger, som f.eks. Home Feed-annoncer, der hjælper annoncører med ansvarligt at udnytte YouTubes fulde skala for at få forbindelse til deres målgrupper og udvide deres forretning,” lyder opdateringen. Som før kan skabere ansøge om at blive partnere, hvis de overholder YouTubes kriterier for berettigelse af partnerprogrammet. Et krav er blandt andet 4.000 offentlige afspilningstimer over 12 måneder og 1000+ abonnenter.

Læs også: Google: Kinesiske hackere ‘faker’ McAfee-software

Om dette så gør at skaberne tjener mere på deres indhold nævnes ikke, men det er dog tvivlsomt. Ændringerne rulles i øjeblikket ud for alle amerikanske kanaler, mens servicevilkårene gælder i alle andre områder fra midten af 2021.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments