Google Stadia ser ud til snart at finde vej til iOS. I forbindelse med Stadias første fødselsdag torsdag, blev det offentliggjort, at spiltjenesten er på vej til Apples enheder. Det blev også annonceret, at offentlig betatest af tjenesten på iOS rulles ud om nogle uger.

Læs også: Snart kan du spille Destiny 2 helt gratis på Google Stadia

Der bliver dog ikke tale om en decideret app, som skal downloades fra Apples App Store. Derimod en applikation i webbrowseren, hvorfra Google Stadia kan streame spil til iOS-enheder. Ligesom blandt andre Microsoft, har Google været nødsaget til at udvikle en browserbaseret applikation, for at omgå Apples omfattende App Store-regler.

Indtil nu har Apple nemlig sat en stopper for diverse cloud-baserede spiltjenester på selskabets platforme. Blandt andet ved at kræve, at hvert spil skal udbydes separat på App Store. På den måde umuliggør Apple, at man kan starte spil direkte fra en eventuel Stadia-app.

Læs også: Microsoft vil tilbyde xCloud til iOS via browser

I et forsøg på kompromis, har Apple tidligere foreslået, at Google og Microsoft kunne lave en form for oversigts-app med deres spilbibliotek. Herfra skulle applikationerne dog videresende brugeren til spillets faktiske app. Dermed vil enhver spiludvikler stadig skulle udgive hvert enkelt spil, som selvstændig app i App Store.

Forslaget blev selvfølgelig pure afvist.

Forudbestil Cyberpunk 2077 og få Stadia Premiere Edition

Udover at annoncere en Stadia-lancering til iOS, har Google også annonceret, at hvis du forudbestiller Cyberpunk 2077 til Stadia, får du en gratis Stadia Premiere Edition-pakke. Det er den pakke, der inkluderer en Google Chromecast Ultra og en Google Stadia-controller, så du kan spille på dit TV.

Læs også: GeForce Now kommer til Android

Google fortæller desuden, at det kommende Hitman 3, bliver første Stadia-spil med fuld understøttelse af State Share. State Share er en funktion, der lader Stadia-spillere hoppe direkte ind i et spil, og spille det indhold, de ser på screenshots og i videoer, som deles på YouTube eller via link.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments