Microsoft arbejder på en løsning, der skal bringe xCloud til iOS-enheder via internetbrowseren i starten af 2021. Kilder tæt på Microsoft fortæller, at selskabet har arbejdet på at udvikle en web-version af xCloud, der skal køre på iOS- og iPadOS-enheder. Sideløbende har Microsoft arbejdet på en app, da man håber på også at kunne tilbyde xCloud direkte på Apples platform med tiden, skriver The Verge.

Læs også: Nu kan du snart spille Xbox på din iPhone

Under et internt møde, har Microsofts spilboss, Phil Spencer, har afsløret, at den browser-baserede xCloud fungerer. Til mødet skulle Spencer have sagt, at han har en god fornemmelse med Microsofts iOS-fremskridt. Derudover skulle han have proklameret, at xCloud med garanti finder vej til iOS og sagt: “Vi kommer til iPhones og iPads med Game Pass”.

Apple spænder ben for spilstreaming

Apple har gjort det svært for tjenester, som xCloud og Stadia, at køre på iOS-enheder via App Store. For nyligt har Apple foreslået en løsning, der dog kommer med en masse begrænsninger. Apple insisterer nemlig på, at spiludviklere distribuerer deres spil, som individuelle apps. Microsoft og Google må så lave et katalog, som henviser til alle disse individuelle apps. Spillene i sig selv skal så i sidste ende streames via Apples teknologi – og ikke fra Microsofts eller Googles servere.

Læs også: Sammenligning: Xbox Series X vs. Xbox Series S

Den løsning faldt selvsagt ikke i god jord hos Microsoft, hvorfor xCloud til iOS altså må løses på en anden måde. En browserversion af xCloud vil omgå App store på samme måde, som Amazon gør det med Luna.

Under det førnævnte møde hos Microsoft, har Phil Spencer også omtalt selskabets planer for xCloud til PC. Ifølge Spencer er PC en god platform til både Game Pass of spilstreaming. Microsoft sigter efter at lancere xCloud til Windows 10 i 2021. Selskabet har allerede testet en version af tjenesten blandt ansatte i måneder, så den ser ud til at blive lanceret efter planen.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments