Microsoft er tæt på at lancere en stor opdatering til Xbox-app’en på iOS, skriver The Verge. Opdateringen gør det blandt andet muligt at streame spil fra din Xbox til din iPhone. Det foregår via en “remote play”-funktion, der lader dig koble op til til din Xbox via WiFi, 4G eller 5G.

Læs også: Sammenligning: Xbox Series X vs. Xbox Series S

Remote play differentierer sig fra Microsofts xCloud-tjeneste ved at streame spil fra en fysisk konsol. xCloud fungerer lidt anderledes. Her streames spillene direkte fra en server – eller skyen om man vil. Xbox remote play vil således kun kunne streame fra din egen konsol til din iPhone. På den måde minder funktionen meget om Sonys PS4 Remote Play, der ligeledes er tilgængelig på Android og iOS.

Xbox på iPhone bliver hurtigere og får nyt design

I det store hele overtager Xbox-app’en kontrollen med din Xbox. Funktionen er i sig selv ikke ny – der findes masser af andre eksempler på lokal spilstreaming. Her er kriteriet dog ofte, at enhederne skal være på samme netværk. Med opdateringen behøver din iPhone blot forbindelse til internettet via mobilnetværket, for at kunne koble op til din Xbox. Det kræver selvfølgelig også, at din konsol har internetadgang.

Løs også: De største nyheder fra Apple – iPad, Watch og iOS

Hvis din konsol er i stand by-tilstand, kan den endda tændes fra din iPhones. Det er heller ikke banebrydende i sig selv. Til gengæld synes jeg, at det er fedt, at hverken den velkendte opstartslyd afspilles eller, at lyset på fronten tændes, når du bruger remote play.

Hele Xbox-app’en til iOS har fået en kæmpe overhaling med den nye opdatering, der matcher de designændringer, der efterhånden er gennemført over hele Xbox-platformen. Dertil kommer, at den opdaterede applikation skulle være meget hurtigere.

Lige nu bliver applikationen testet, så historien melder intet om en officiel lanceringsdato. Microsoft er dog så langt, at det må formodes, at app’en er lige om hjørnet.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments