I går var Apple vært for et arrangement med navnet, Time Flies, hvilket kastede en del nyheder af sig. Der var gjort klar med ny iPad og Apple Watch. Hele eventet blev, som de nuværende forhold dikterer, livestreamet på internettet. Her er de fem største nyheder:

Læs også: Apple TV+ kan få Augmented Reality

iO4 14 byder på picture-in-picture, widgets og app-bibliotek til Apples telefoner. (Foto: Apple)

iOS 14 og iPadOS 14 er klar

For dig, der allerede ejer et eller flere Appleprodukter, er Apple klar med et nyt styresystem. Det inkluderer iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 og tvOS 14, som alle frigives i dag. Især på iPhone er der tale om en større opdatering, der blandt andet bringer picture-in-picture til Apples telefoner. Dertil kommer widgets og app-bibliotek. Personligt er jeg især glad for sidstnævnte. Hvis du ligesom jeg, har været lidt træt af at have alle applikationer til at fylde startskærmen, er app-biblioteket en kærkommen nyhed.

For at opsummere, der er kommet en opdatering til Apple iPad, iPhone, Watch og TV.

Apple Watch Series 6 kommer med ny chip og iltmåler. (Foto: Apple)

Apple Watch Series 6 med iltmåler

Apple har annonceret det nye Watch Series 6 – faktisk annoncerede producenten to smartwatches, men dette er flagskibsmodellen. Uret kommer med Apples nye S6-chip, som er en dual-core processer, baseret på A13 Bionic, som vi kender fra iPhone 11. Skærmen kan blive 2,5 gange lysere end forgængeren, og så har uret en højdemåler, der altid er tændt.

Læs også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Apple noget nær pionerer indenfor sundhedsfunktioner på smartwatches. Og med Apple Watch Series 6 er den største nyhed måske, at uret har en iltmåler. Det betyder ganske enkelt, at det nye Apple Watch kan måle iltmætningen i dit blod. Du kan allerede nu forudbestille Apple Watch Series 6 på Apples officielle hjemmeside, til priser, der starter ved 3.299 kroner.

Apple Watch SE er Apples bud på et billigere smartwatch, der stadig tilbyder en masse premiumfunktioner. (Foto: Apple)

Apple Watch SE – det billigere alternativ

Det andet ur, som Apple har annonceret, er Apple Watch SE. SE-modellen har mange af de samme funktioner, som Series 6. Heriblandt accelerometer, gyroskop, højdemåler og faldalarm. Til gengæld kommer det “kun” med Apples S5-chip, som også bliver brugt i sidste års Apple Watch Series 5. En markant funkton, som Apple har udeladt på Watch SE er dog det såkaldte “always-on display”.

Apple Watch SE kan også forudbestilles fra Apples hjemmeside, til priser, der starter ved 2.299 kroner.

Udover Apple Watch, lancerer producenten også den nye iPad Air, der læner sig så meget op ad iPad Pro, at det snart er svært at se fordelene ved den dyrere model. (Foto: Apple)

Ny iPad Air byder på konkurrence til iPad Pro

Apple løftede sløret for en helt ny iPad Air, med samme skærmdesign, som iPad Pro. Den har fået et 10.9-tommer Liquid Retina display med en opløsning på 2.360 x 1.640 pixels. Det er meget lig den skærm, vi finder i 11-tommer-versionen af iPad Pro fra i år. Der er stadig ikke FaceID, men TouchID er ny rykket fra fronten til powerknappen i toppen.

Den nye iPad Air kommer med Apples nye 5nm A14 Bionic-chip, som har en hexa-core processor og quad-core GPU-arkitektur. På kamerafronten er Air stadig lidt efter den seneste Pro-model. iPad Air har blot fået en enkelt sensor på 12 megapixels, dog med forbedret videostabilisering. På fronten finder vi et FaceTime HD kamera på 7 megapixels. Ligesom på iPad Pro, er lightning-porten udskiftet med den mere alsidige USB-C-port.

Den nye iPad Air skulle være tilgængelig fra næste måned. Indtil da, kan du læse mere om den på Apples hjemmeside.

Læs også: Apple udvider iPhone-produktion i Indien

Apple har lanceret endnu en version af den “gode gamle” iPad. Det er nyere teknologi i samme velkendte emballage. (Foto: Apple)

8. generations Apple iPad får ny processor i samme design

Der er kommet end ny version af den gode gamle iPad – altså den uden Mini, Air eller Pro. Tabletten beholder sit velkendte design med relativt tykke barer i top og bund, hvor vi finder frontkamera og TouchID. Den har dog fået opdateret indmaden med en A12 Bionic, som vi kender fra iPhone XS.

Hvis du bestiller den nye iPad fra Apples hjemmeside i dag, bliver den leveret fredag den 18. september. Priserne starter ved 2.799 kroner.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments