Apple-fabrikanten, Foxconn, har påbegyndt produktionen af iPhone 11-enheder i et anlæg, som ligger nær den indiske by, Chennai, skriver The Verge. Ifølge The Verge, så er det første gang, at Apple producerer en af selskabets flagskibsserier i netop Indien. Apples iPhone 11-serie er dog ikke den første serie fra Apple, der bliver produceret i det sydasiatiske land.

Siden 2017 har Apple produceret den billigere iPhone SE i Indien. Derudover har selskabet angiveligt overvejet at rykke produktionen af de dyrere modeller i en rum tid.

Læs også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Indien repræsenterer det næststørste smartphonemarked på jorden – solidt placeret mellem USA på tredjepladsen og Kina på førstepladsen. Det forlyder, at Apple har planer om at udvide produktionen i Inden, hvilket der kan være flere årsager til. Først og fremmest vil det gøre den amerikanske gigant mindre afhængig af Kina, hvor de fleste iPhones bliver produceret.

Selvom Apple topper markedet for premium smartphones i Indien, så udgør det altså kun en andel på 1 procent af det totale marked i landet. En af årsagerne hertil er, at Apples høje priser gør iPhones utilgængelig for mange forbrugere i Indien. Det kan Apple muligvis afhjælpe en anelse ved at rykke en del af produktionen ind i landet. Ved at sælge telefoner, som er bygget lokalt, kan Apple nemlig undgå den importskat på 20 procent, som Indien kræver for elektronik, der er bygget udenfor landets grænser. Dermed kan der være mulighed for at sænke iPhone-priserne for de indiske forbrugere. Apple kan selvfølgelig også fastholde de høje priser og tjene 20 procent ekstra.

Det er endnu uvist, hvorvidt de indisk-producerede telefoner udelukkende er tiltænkt det indiske marked.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments