ASUS ROG hører til i den absolutte top, når det kommer til gaming-brands. Med ASUS ROG Zephyrus S GX502GW har ASUS formået at producere noget nær det ypperste indenfor bærbar gaming. Det siger ikke så lidt, når bærbare computere og gaming i højeste kvalitet som regel har sine udfordringer.

Hvilke udfordringer er det så jeg taler om? Først og fremmest skal en bærbar jo være netop bærbar. Pointen i hele designet er ligesom lidt, at den skal være til at transportere. Det er unægteligt sværere, og kan faktisk være decideret ubehageligt, at skulle slæbe rundt på en computer, der vejer op imod 5 kg. Dertil kommer, at andre maskiner, jeg har haft fornøjelsen af at lege med, tit kommer med en enorm strømforsyning i form af en såkaldt powerbrick – ganske sigende navngivet efter en mursten. Den er nemlig både tung og fylder i tasken.

Grunden til, at det kan være så svært at holde størrelse og vægt nede er, at der skal klemmes en voldsomt masse hardware ind på meget lidt plads. Dertil kommer, at maskinen skal kunne køle, så du ikke ender med at smelte den efter 6-8 timers computerspil. Man kan selvfølgelig gå på kompromis med hardware, men så får du bare ikke det eksklusive produkt, en hver gamer ønsker sig.

På nærmest magisk vis, har ASUS dog formået at få design og ydeevne til at gå op. Og de har gjort det på en måde, der resulterer i noget af det mest perfekte stykke hardware længe. Her er min fulde anmeldelse af ASUS ROG Zephyrus S GX502GW.

Fordele
  • Smukt design
  • Let
  • Eksklusiv byggekvalitet
  • Kraftfuld hardware
  • 240 Hz display
Ulemper
  • Støj fra blæsere
  • Overfladetemperaturen på tastaturet bliver meget høj

Design & byggekvalitet

Lad os tage fat i det første, der møder øjnene – nemlig computerens design. Ved første øjekast, skriger den ikke ligefrem gaming i topklasse. Maskinen er helt sort, men konstrueret i en magnesium- og aluminiumsblanding, der virkeligt giver ROG Zephyrus S GX502GW den der eksklusive følelse.

Lidt gaming-design hører selvfølgelig med, når vi snakke denne slags maskiner. Det kommer i form af et ROG-logo på bagsiden af skærmen, som lyser op, når computeren er tændt. Dertil kommer det obligatoriske tastatur med RGB-belysning. Personligt er jeg ikke den store fortaler for, at min computer skal lyse lokalet op med alle farver i det synlige spektrum. Heldigvis kan man helt selv vælge, hvilke farver og mønstre lyset skal være – jeg gik med statisk rødt lys.

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW (Foto: ASUS)
Med det sorte, børstede metal, føles ASUS ROG Zephyrus S GX502GW utroligt eksklusiv – du får noget for pengene (Foto: ASUS)

Når computeren er lukket måler den blot 1,89 centimeter i tykkelse, hvilket er helt vanvittigt for en maskine af den kaliber. Min indledende tanke var selvfølgelig, at det kommer til at overophede maskinen, når der både ligger en Intel Core i7 og et GeForce RTX 2070 mast ind i det slanke kabinet. ASUS har dog lavet den genistreg, at bundpladen åbner sammen med skærmen. På den måde sikrer designet et bedre airflow, hvilket betyder bedre køling. Om det så hjælper på støjniveau og temperatur? Det vender vi tilbage til.

Alt i alt, er ASUS ROG Zephyrus S GX502GW en fryd for øjet. Og med en kampvægt på bare 1,99 kilo, kunne den sagtens gå for at være pendlerens arbejdscomputer.

Læs også: ASUS ROG løfter sløret for gaming bærbar med dobbeltskærm

Ydeevne

Noget af det vigtigste for en gamingbærbar er, at den kan klare spil i god grafik, med høj framerate. Og det kan denne computer! Alle de spil, jeg har spillet, har været ved maksimum grafik, med en opdateringsfrekvens på 240 Hz. Her snakker vi blandt andet Red Dead Redemption 2, der er notorisk kendt for at stresse selv high-end-computere. Det var dog ikke et problem her, og jeg har spillet i timevis uden at opleve et eneste problem.

Når det kommer til multitasking, har der heller ikke været problemer. Jeg har selvfølgelig haft den glæde, at teste versionen med 9. generation Intel Core i7 og hele 32 GB RAM. Når man så også smider et 8 GB RTX 2070-grafikkort oveni hatten, og parrer det hele med NVMe M.2 SSD, så er det svært at finde noget, der rigtigt kan presse maskinen. Det er lidt som at kører ræs i en ny Ferrari mod en gammel Skoda – og det er virkelig rart!

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW Specifikationer
Display15.6″ Full HD 1920×1080 240Hz Display
Processor9th Gen Intel® Core™ i7-9750H 2.6GHz Processor (12M Cache, op til 4.5GHz)
Hukommelse32GB DDR4 2666Mhz
Lagerplads512GB PCIe NVME M.2 SSD (Hyper Drive)
GrafikkortNVIDIA® GeForce® RTX 2070 8GB GDDR6
WiFi802.11ac
OSWindows 10 Home (64-bit)
USB1x USB3.1 Type A (Gen 2), 1x USB3.1 Type C (Gen 2), 2x USB3.1 Type A (Gen 1)
HDMI1x HDMI
Dimensioner & vægt36 x 25.2 x 1.89 cm, 1,99 kg

Støj

Når en maskine kører så velsmurt, og bare tygger sig igennem alt, hvad man smider efter den, så har det en pris et andet sted – eller to steder faktisk. Først og fremmest er der støjniveauet. For selvom ASUS er kommet på en lækker løsning til bedre luftgennemstrømning, så kræver tungt arbejde og gaming stadig en masse køling. For at få den varme luft ud, og den kolde luft ind, skal der selvfølgelig nogle blæsere i gang.

De blæsere har det med at larme rigtigt meget, især på bærbare gamingcomputere. Og her er ASUS ROG Zephyrus S GX502GW altså ikke umiddelbart i mål. Spørgsmålet er dog, om man overhovedet kan komme helt i mål med en lydløs gamingbærbar. Jeg tror det ikke. Ikke desto mindre er det et problem, når computeren lyder som en robotstøvsuger. Dertil kommer, at de indbyggede højtalere ikke er prangende – de er fine, men med lyden fra maskinen, bliver hele lydbilledet en anelse rodet.

Læs også: Nvidia lancerer RTX SUPER til laptops

Hvis du skal spille længe og seriøst, kræver det altså et headset. I hvert fald, hvis du vil have mest ud af oplevelsen. Det er dog ikke et problem for de fleste gamere, og støjen påvirker således mest dine omgivelser. Ved almindelig brug, som webbrowsing og tekstredigering er ASUS ROG Zephyrus S GX502GW dog helt lydløs.

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW (Foto: ASUS)
ASUS ROG Zephyrus S GX502GW har det obligatoriske RGB-tastatur. Det er dog nedtonet, så computeren får et mere afdæmpet udtryk. (Foto: ASUS)

Temperatur

Hjælper kølingen så på temperaturen? Inde i maskinen, vil jeg tro, at kølingen gør en væsentlig forskel. Jeg har haft lange gamingsessioner på andre maskiner, der simpelthen blev for varme. Det betød som regel at de mistede ydeevne, eller helt slukkede. Det problem har jeg slet ikke oplevet på denne maskine.

Computeren bliver dog stadig varm – meget varm! Det er ekstremt mærkbart, hvis du bruger det indbyggede tastatur. Det er ekstra uheldigt, når det varmeste sted er omkring tastekombinationerne, W, A, S og D, eller Q, W, E, R. Det vil altså sige de primære taster til næsten alle spil. Ikke så godt på en bærbar, der er designet specifikt til gaming.

Problemet er ikke så slemt, at man ikke kan kan bruge computeren uden eksternt tastatur. Men du vil helt sikkert kunne mærke det i fingrene efter et stykke tid.

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW (Foto: ASUS)
Fra siden er det tydeligt, hvordan bundpladen på ASUS ROG Zephyrus S GX502GW er designet til at forbedre luftgennemstrømning og køling (Foto: ASUS)

Konklusion

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW falder igennem på støjniveau og temperatur – i hvert fald ved gaming og tungere arbejde. Der er bare lige det ved det, at det gør alle bærbare gamingmaskiner, der præsterer lignende ydeevne. Jeg synes dog, at ROG Zephyrus S GX502GW har et relativt stort problem med overfladetemperaturen på tastaturet.

Heldigvis kommer computeren med ualmindeligt mange andre fordele for en gamingbærbar. Designet er i særklasse, og absolut blandt mine favoritter. Et slankt, neutralt og generelt lækkert design gør computeren velegnet som en kraftfuld hverdags- og arbejds PC, såvel som til gaming. Den er let at have med rundt og vejer ikke det store.

Ydeevnen er sublim, hvad end det er til tungt grafisk arbejde, musikproduktion eller gaming i topklasse. Der er ikke noget, maskinen ikke kan klare. Den flotte full HD-skærm præsterer en opdateringsfrekvens på 240 HZ, hvilket sikrer et helt flydende billede. Det kommer virkelig til sin ret i de spil, hvor cinematografi og grafik er i centrum. For mig bliver det aldrig det samme, at spille Red Dead Redemption 2, Call of Duty: MW eller Ghost Recon Breakpoint igen – i hvert fald indtil jeg selv får en computer med samme saft og kraft.

Prisen er, hvad den er. I skrivende stund fås den til 15.995 kroner for versionen med 16 GB RAM. Det er ikke den billigste computer på markedet, men det stemmer godt overens med de generelle priser i den klasse.

Alt i alt opnår hvor ASUS ROG Zephyrus S GX502GW 4 ud af 5 stjerner og en klokkeklar anbefaling herfra!

ASUS ROG Zephyrus S GX502GW
ASUS ROG Zephyrus S GX502GW får 4 fornemme stjerner i Tech Tossens test.
OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Design
Byggekvalitet
Ydeevne
Støj
Temperatur
Pris
Tidligere artikelUbisoft overrasker angiveligt med nyt Free to Play FPS allerede i juli
Næste artikelLEGO bliver til kunst i dit hjem med det nye LEGO Art
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-asus-rog-zephyrus-s-gx502gwDesign, byggekvalitet og ydeevne er alle i top. Det fås simpelthen ikke bedre til prisen, som til gengæld ligger i det forventede leje. Desværre mangler ASUS ROG Zephyrus S GX502GW stadigvæk lidt, når det kommer til støjniveau og temperatur.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments