LEGO har i dag løftet sløret for en ny serie af byggesæt til voksne. Serien hedder LEGO Art og giver mulighed for at bygge kunstværker fra blandt andet Marvel og Star Wars. Hvert produkt er designet til at kunne hænges op på væggen, som et hvert andet kunstværk, og med hvert byggesæt følger en unik podcast, der indeholder interviews med blandt andet Doug Chiang, VP & Executive Creative Director hos Lucasfilm, og Roy Thomas, tidligere Marvel chefredaktør.

Læs også: Snart kan du spille Super Mario – i LEGO

Ifølge en global undersøgelse, hvor LEGO har spurgt 18.435 repræsentativt udvalgte voksne fra sammenlagt 19 lande, er 73 pct. af alle voksne på udkig efter nye måder til at koble af på. Med LEGO Art forsøger LEGO at imødekomme den tendens. Serien er skabt til voksne, der leder efter mentale åndehuller med ro og fordybelse i en travl hverdag. Samtidigt bliver man klogere på design i en tilhørende podcast.

LEGO Art Star Wars (Foto: LEGO)
LEGO Art Star Wars (Foto: LEGO)

Mulighed for at stresse af og skabe vægkunst

“Efter en lang dag på arbejde har mange voksne brug for at slappe af. Hvilken bedre måde at hjælpe dem med at koble af på end at opfordre dem til at udforske deres passion på en ny kreativ måde? Med disse nye produkter er vores mål blandt andet at inspirere filmfans, musikelskere og kunst- og designentusiaster til at fordybe sig i en verden af kunst og kreativitet. Ved at engagere sig i en mindful byggeaktivitet, vil voksne få mulighed for at stresse af og tilmed skabe et smukt stykke vægkunst, der afspejler deres interesser”.

Louise Elizabeth Bontoft, Senior Design Director, LEGO Koncernen

I en pressemeddelelse skriver LEGO, at de nye LEGO Art sæt er baseret på det samme 2D byggekoncept som LEGO DOTS, der blev lanceret tidligere i år. LEGO DOTS er et nyt produkttema inspireret af kunsthåndværk, der tilbyder børn en ny måde at udtrykke sig på.

LEGO Art Iron Man (Foto: LEGO)
LEGO Art Iron Man (Foto: LEGO)

Fire byggesæt

De fire nye byggesæt er designet i samarbejde med nogle af LEGO’s kendte partnere. Alle fire nye sæt kommer hver med en unik signatur LEGO element. Derudover medfølger et nyt ophængselement, der gør det let at hænge kunstværket op.

 • LEGO® Andy Warhols Marilyn Monroe – Pop art fans kan genskabe Andy Warhols berømte lyserøde grafiske portræt af Marilyn Monroe fra 1967, eller de kan vælge en af de tre øvrige farvekombinationer. Nu kan kunst- og designentusiaster hente inspiration ved at lytte til beretninger om Warhol fortalt af de eksperter, der kender ham bedst.
 • LEGO® The Beatles – Beatles fans får mulighed for at udsmykke hjemmet med et portræt af deres yndlings bandmedlem, hvad enten der er tale om John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison eller Sir Ringo Starr. Fra hvert sæt kan man skabe et unikt portræt eller samle fire og udstille alle bandmedlemmerne side om side. Fans kan nyde det medfølgende soundtrack og lytte til musik og fortællinger om bandet, mens de bygger.
 • LEGO® Marvel Studios Iron Man – Fans af Marvel-universet kan nu styrke deres superhelt med en MARK III, HULKBUSTER MARK I eller MARK LXXXV panserdragt og lytte til det medfølgende soundtrack med fortællinger fra Marvel-eksperter. Kombiner tre sæt for at skabe det ultimative Iron Man kunstværk.
 • LEGO® Star Wars™The Sith™ – Med dette 3-i-1 portrætsæt fra en fjern, fjern galakse kan voksne fans hylde Kraftens mørke side med Darth Vader™, Darth Maul™ og Kylo Ren™ eller kombinere tre sæt og skabe den ultimative Darth Vader™ vægkunst. Det medfølgende soundtrack sikrer, at Kraften er med fans, mens de skaber deres helt eget kunstværk og lytter til lydspor fra filmene og sjove fortællinger fra skaberne bag Star Wars™.
LEGO Art The Beatles (Foto: LEGO)
LEGO Art The Beatles (Foto: LEGO)

Pris, tilgængelighed og produktdetaljer

Alle færdigbyggede produkter måler over 40 kvadratcentimeter og har en vejledende udsalgspris på 1.099 kroner.

 • LEGO® Art’s Andy Warhol’s Marilyn Monroe (31197) 
 • 3,332 elementer 
 • 4-i-1 vægkunst byggesæt til voksne 
 • Medfølgende soundtrack indeholder interviews with Jessica Beck, Kurator hos The Andy Warhol Museum, og fortællinger af Blake Gopnik, Kunstanmelder og forfatter bag “Warhol”, en omfangsrig biografi. 
 • LEGO® Art’s Marvel Studios Iron Man (31199) 
 • 3,156 pieces 
 • 3-i-1 vægkunst byggesæt til voksne 
 • Tre sæt kan kombineres til at skabe ét stort Iron Man portræt
 • Medfølgende soundtrack indeholder interviews med Roy Thomas, tidligere Marvel chefredaktør, og fortællinger af Alex Grand, Marvel ekspert og vært på “Comic Book Historians podcast”. 
 • LEGO® Art’s Star Wars™ The Sith™ (31200) 
 • 3,395 elementer
 • 3-i-1 vægkunst byggesæt til voksne 
 • Tre sæt kan kombineres til at skabe ét stort Darth Vader™ portræt 
 • Medfølgende soundtrack indeholder interviews med Doug Chiang, VP & Executive Creative Director hos Lucasfilm, og fortællinger af Glyn Dillon, skaberen bag designet for Kylo Ren™ i Star Wars film sagaen.
LEGO Art Marilyn Monroe (Foto: LEGO)
LEGO Art Marilyn Monroe (Foto: LEGO)

LEGO Marvel Studios Iron Man vil udelukkende være tilgængeligt i LEGO Retail butikker og på LEGO.com. De tre øvrige sæt vil være tilgængelige hos detailhandlere globalt fra 1. august 2020.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments