Nvidia har annonceret, at producentens RTX 2070 SUPER og RTX 2080 SUPER nu kommer til bærbare gamingcomputere. Ligesom grafikkortenes ditto til stationære PC’er, er de to SUPER-kort mere kraftfulde versioner af de normale grafikkort i serien. Nvidia tilbyder både almindelige versioner og Max-Q-versioner af begge kort til bærbare.

Se også: Hacker har stjålet kildekode til Xbox Series X grafik

Max-Q er mere effektiv når det kommer til strømforbrug, og er beregnet til bærbare computere i den slanke ende. Denne generation af Max-Q skulle være dobbelt så effektiv som forgængeren, takket være en funktion kaldet Dynamic Boost. Dynamic Boost kan automatisk fordele strømmen mellem computerens CPU og GPU. Andre faktorer, der bidrager til et lavere strømforbrug, er de nye GDDR6-RAM-moduler, opgraderede strømregulatorer og forbedret Deep Learning Super Sampling-system – DLSS 2.0.

ASUS ROG Zephyrus Duo. Foto: ASUS

Allerede en lang række computere er annonceret

Nvidia har desuden selv nævnt en række bærbare computere, som vil blive opgraderet med de nye RTX 2070 SUPER- og RTX 2080 SUPER-kort. På listen over gaming-bærbare, der vil få de nye grafikkort er Lenovo Legion 7i, Acer Triton 500, ASUS ROG Zephyrus Duo 15, MSI GS66 Stealth og MSI GE66 Raider. Også bærbare computere, som henvender sig mere til kreativt arbejde, såsom grafisk design, vil komme med de nye grafikkort. På den liste finder vi blandt andet Acer ConceptD 7 Ezel, Acer ConceptD 7 Ezel Pro, MSI Creator 15 og MSI Creator 17.

Se også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

I den lidt billigere ende ser det desværre ud til, at der er dårligt nyt. Nvidia planlægger således ikke at lancere en SUPER-variant, af det lidt billigere RTX 2060, til bærbare computere. Prisen på bærbare computere med RTX 2060 ser dog ud til at falde, så HP Omen, Lenovo Legion Y540, ASUS ROG G512, MSI GF 65 og Acer Nitro 5 ser alle ud til at blive billigere.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments