Der findes mange eksempler på en bærbar højttaler, der tillader dig at tage lyd med, hvor end du er. En stor fællesnævner for de fleste er dog, at du må give afkald på et eller andet – det kan være batteritid, lydkvalitet eller tilslutningsmuligheder. Alt dette mener Sonos at have en løsning på med producentens nye smarthøjttaler, Roam.

Læs også: Anmeldelse: JBL Link Music – Godt alternativ til Google

Sonos Roam fås blandt andet i hvis, som her på billedet. Den er beregnet til at levere god lyd på farten. (Foto: Sonos)

Sonos Roam kommer med en kampvægt på blot 430 gram. På trods af den lave vægt indeholder højttaleren både mid-woofer, tweeter, mikrofoner, trådløs opladning og meget mere. Jeg skal understrege, at jeg ikke selv har testet enheden og synes egentlig, at det næsten lyder for godt til at være sandt. Sonos har dog stor tiltro til Roam:

“Vi har skabt Roam, så vores kunder kan tage Sonos-oplevelsen med overalt,” siger Patrick Spence, Sonos’ CEO. “Det er ikke kun vores smarteste og mest alsidige højttaler til dato, det er også vores billigste. Roam giver millioner af nye kunder mulighed for at komme i gang med Sonos, og produktet lander på det helt rigtige tidspunkt, nu hvor vi snart kan begynde at mødes med venner og familie igen.”

Netop fordi der er tale om Sonos, er der selvfølgelig også masser af fokus på lyden. I en pressemeddelelse skriver Sonos således, at Roam er fintunet af førende lydeksperter fra musik- og filmbranchen for at sikre, at højttaleren gengiver indholdet præcist, som det skal lyde.

Sonos’ mindste højttaler til dato er både vand- og støvafvisende. Faktisk er Roam vandtæt ned til 1 meter i 30 minutter. (Foto: Sonos)

Ubesværet streaming

Noget, der altid har kendetegnet Sonos, er ubesværet tilslutning og streaming. Det er også noget, producenten angiveligt har fokus på med Roam, der både kommer med WiFi og Bluetooth. Dertil kommer en helt ny funktion, som har fået navnet, Sound Swap. Ved at holde Play/Pause-knappen nede, kan du via Sound Swap flytte musikken til den nærmeste højttaler i dit Sonos-system.

Læs også: Anmeldelse: Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Udover ovenstående kommer selvfølgelig alle de velkendte funktioner, som du finder i Sonos-app’en. Og Roam kan også bruges som en stationær højttaler, der grupperes sammen med højttalere i dit eksisterende system – igen, som vi kender det fra de hidtidige enheder fra Sonos.

Sonos Roam specifikationer

Lyd:To klasse H-forstærkere
Én specialdesignet racetrack mid-woofer
Én tweeter
LED-lys:Ja, viser højttalerstatus, mikrofonstatus, batteristatus og
stemmefeedback
Strømforsyning:USB-C-port 15 W, 5 V, 3 A
Batteri:Op til 10 timers spilletid, 10 dages dvale
Opladning:Medfølgende oplader, Qi-kompatibel trådløs opladning
Mål:168 × 62 × 60 mm
Vægt:0,43 kg
Andet:Automatisk TruePlay-tuning
Google Assistent
Apple AirPlay 2
IP67-certificering – vandtæt ned til 1 meter i 30 minutter
Farver:Shadow Black, Lunar White

Højttaleren kommer desuden med taktile knapper. Der er dermed ingen touchfunktion, når du skal styre lydniveau og lignende. Ifølge Sonos beskytter de taktile knapper imod utilsigtede tryk. Men de hjælper givetvis også på IP-certificeringen, der betyder, at højttaleren er vandtæt ned til 1 meter i en halv time.

Sonos har selv designet en magnetisk Qi-oplader til Roam, der passer perfekt til højttaleren. Du kan dog bruge en hvilken som helst Qi-oplader – også den fra IKEA. (Foto: Sonos)

Pris og tilgængelighed

Sonos Roam kan købes fra og med den 20. april – balndt andet fra Sonos’ officielle hjemmeside. Den vejledende pris er 1.349 kroner, hvilket gør Roam til den billigste højttaler i Sonos sortiment.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments