LEGO’s forholdsvist nye samarbejde med Nintendo er begyndt at kaste en lang række spændende produkter af sig. Jeg har været så heldig, at få lov til at prøve en af de nye satsninger fra den danske legetøjsgigant. Her er min anmeldelse af LEGO Super Mario.

Læs også: Byg dit eget Nintendo Entertainment System i LEGO

LEGO Super Mario (Foto: Tech Tossen)
Sådan ser salgsæsken ud til LEGO Super Mario startbanen. (Foto: Tech Tossen)
Fordele
  • LEGO og Super Mario i ét
  • Kan bruges med meget andet LEGO
  • Sensor og LCD fungerer optimalt i Super Mario
  • Sikkert forum til børn via app’en
  • Mange timers underholdning
  • Mulighed for at udvide med tilkøbspakker
  • Acceptabel pris for startpakken
Ulemper
  • Kunne godt komme med spilleregler
  • Ikke meget indhold i startpakken
  • Dyre tilkøbspakker

Mød min nye ven, Super Mario

Hele præmissen for LEGO Super Mario er “Interaktiv Leg”. Kort fortalt centrerer legen sig om den nye Super Mario-figur, der ved hjælp af en række displays gør oplevelsen mere levende. Øjne og mund består af nogle små LCD-paneler, der tilsammen gør den lille figur lidt mere menneskelig.

Både øjne og mund reagerer på de udfordringer, figuren gennemgår, så du får fornemmelsen af, at der er tale om mere end bare LEGO. I bunden har figuren en sensor, der reagerer på farver. På den måde kan LEGO Super Mario “mærke” om han går på græs, sand eller ild – eller om han er ude at flyve eller svømme.

Ved hjælp af et LCD-panel på maven, er det muligt for dig at se, hvilket underlag figuren befinder sig på – hvis du altså skulle være i tvivl. Her kan du også se, hvad du eksempelvis får ud af de mystiske kasser, der indeholder alt fra mønter til mere tid.

Alt i alt sidder jeg med fornemmelsen af at have fået en lille, ny elektronisk ven. Lidt som jeg havde det med de absurd populære Tamagotchi’s fra halvfemserne.

LEGO Super Mario fejrer at være kommet i mål – på trods af 0 mønter. (Foto: Tech Tossen)

Du bestemmer selv med LEGO Super Mario

Udover at være LEGO, som langt hen ad vejen er fri leg, så er LEGO Super Mario også et spil. Et eller andet sted befinder produktet sig i et grænseland mellem spil og interaktiv leg, hvilket jeg skal gøre mit bedste for at forklare.

Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at LEGO Super Mario skal komme fra start til mål på 60 sekunder. Undervejs gælder det om at indsamle så mange mønter som muligt. Det gøres blandt andet ved at hoppe på monstre, forcere forhindringer og generelt bevæge figuren på banen.

Hvordan banen tager sig ud – ja, det er helt op til din egen fantasi! Det eneste, der ligger fast, er start og mål. Alt herimellem er op til dig. Det betyder, at du kan lave en kort og direkte bane, eller lave en lang og snørklet version med flere ruter. Personligt synes jeg, at man får mest ud af spillet ved at lave små afstikkende stier. På den måde skal du vælge, hvilken sti, LEGO Super Mario skal benytte. Du har nemlig ikke tid til at nå dem alle. Det giver et ekstra element af konkurrence.

De bestemmer helt selv, hvordan din egen Super Mario-bane skal være. (Foto: Tech Tossen)

Børnevenlig og sikker app

Med til LEGO Super Mario hører en applikation til både iOS og Android. Udover at tjene det formål at holde styr på point, har app’en en række andre funktioner.

Første gang du opretter forbindelse, vil du blive guidet igennem en række små udfordringer. De har til formål at hjælpe dig med at lave din første LEGO Super Mario-bane. Herefter er legen helt op til din fantasi. Der er altså ingen faste regler for, hvordan en bane skal bygges.

Læs også: LEGO bliver til kunst i dit hjem med det nye LEGO Art

Når du først er i gang, fungerer LEGO Super Mario-app’en også som et sikkert forum for børn. Her kan både børn og voksne dele deres kreationer med andre brugere. For os herhjemme er der gået sport i at lave de mest kreative baner, som vi så deler med resten af fællesskabet. Det sker ved hjælp af kameraet på din enhed. Du tager simpelthen et billede af din kreation, som du herefter deler i app’en.

Selv har vi også søgt inspiration fra andre brugeres baner og nydt godt af det stadigt voksende fællesskab.

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på børnenes online-færden. Derfor er det en klar bonus, at kunne lade dem navigere rundt i applikationen alene. Jeg har absolut ikke haft betænkeligheder ved at lade min søn, på snart fire, undersøge LEGO Super Mario-app’en på egen hånd.

Med app’en kan brugere dele deres egne baner med resten af fællesskabet. Her er det brugeren “ProfessorVarsomtBlomkål”, der har delt sin kreation. (Foto: LEGO Super Mario App)

Masser af udvidelsespakker til LEGO Super Mario – men…

Med lanceringen af LEGO Super Mario-universet følger selvfølgelig en masse tilkøbsmuligheder. Som det jo nu engang er med LEGO, så har pakkerne dog en relativt høj pris. Selve startpakken er ikke så slem i min optik – den koster 549 kroner. Men kan også få små figurpakker til den overkommelige sum af 30 kroner. Disse indeholder en tilfældig figur fra universet – i alt 10 forskellige.

Næste skridt er “Powerpakker” til selve Super Mario. Disse koster 100 kroner og består af et sæt med base, hat og buks.

Herfra er der kun udvidelsessæt tilbage. De består mere eller mindre af ekstra fjender og forhindringer til dit LEGO Super Mario-univers. Jeg kan næsten garantere, at det bliver en nødvendighed at udvide din bane hen ad vejen. Her slipper du dog ikke billigt. Priserne starter nemlig fra 180 kroner for det mindste sæt, og stiger så helt op til 899 kroner for det største sæt.

Der er altså rig mulighed for at fylde på ønskelisten til både jul og fødselsdag.

Små figurer som denne – der dog er inkluderet i startbanen – er de billigste tilkøb. (Foto: Tech Tossen)

… du kan også bruge dit gamle LEGO med Super Mario

Kort fortalt, fungerer teknologien i LEGO Super Mario således: Figuren har en sensor i bunden. Den sensor kan aflæse forskellige ting. Først og fremmest har “interessepunkter”, såsom mysteriebokse, fjender og forhindringer, hver deres stregkodebrik. Den brik fortæller LEGO Super Mario, at han nu hopper på en bestemt fjende eller står på en bestemt forhindring. De funktioner får du selvfølgelig kun med de dertilhørende figurer og tilkøbspakker.

Sensoren i bunden kan derudover genkende, hvilken farve LEGO-brik, Super Mario står på. Her har de forskellige farver, hver deres egenskab. Vand er naturligvis blå brikker, græs er grønne brikker, ild er røde brikker og så fremdeles. Denne funktion er ikke begrænset til de klodser, du får i udvidelsespakker, hvilket åbner op for en helt anden mulighed.

Nemlig muligheden for at bruge det LEGO, du i forvejen ejer. Forudsat at du har en masse LEGO i forvejen, kan du bygge dine egne forhindringer og udvidelser, frit fra din fantasi. Du behøver altså ikke nødvendigvis købe dyre udvidelser, så længe du bare har en masse klodser i de rigtige farver. Med en dreng, der efterhånden har en anseelig mængde LEGO, er det kæmpe et plus herhjemme.

Jamen… Så får jeg jo ikke belønninger fra fjender? Nej, det gør du ikke. Men du tjener stadig mønter ved bare at bevæge LEGO Super Mario henover banen. Dertil kommer, at det giver dig en noget større frihed, end du ellers har ved startsættet.

Konlusionen

Jeg har valgt at give karakter ud fra fire parametre; Pris, Underholdningsværdi, Udførelse og Potentiale. Det mener jeg er de oplagte steder at vurdere et produkt, der tænker lidt udenfor boksen.

Jeg giver LEGO Super Mario 3 stjerner for prisen. Det gør jeg først og fremmest fordi, at selvom startpakken har en acceptabel pris på 549 kroner, så synes jeg de mest interessante udvidelser er alt for dyre.

I forhold til underholdningsværdi, synes jeg LEGO og Nintendo rammer rigtigt langt hen ad vejen. Der er masser af timers underholdning for hele familien i startpakken alene. Hvis du så også har en god samling LEGO i forvejen, kan du nemt udvide uden at skulle af med en masse penge.

Udførelsen får 4 stjerner. Karakteren begrunder jeg med, at teknologien bag LEGO Super Mario fungerer til punkt og prikke. Sensoren i bunden af figuren registrerer lynhurtigt, hvad der foregår. Dertil kommer, at LCD-panelerne i øjne, mund og mave virkelig bidrager til hele oplevelsen. Det, der trækker lidt ned, er, at der ikke er deciderede spilleregler. Det kan godt gøre det en anelse uoverskueligt at blive enige om, hvordan spildelen skal eksekveres. Især for de yngre deltagere.

Sidst men ikke mindst, er der potentialet. Her får LEGO Super Mario 5 rene stjerner. Der er så stor mulighed for at lade fantasien løbe frit og få masser af timers sjov ud af produktet. I virkeligheden kan du også klare dig med selve Super Mario-figuren og dens sensorer, hvis du i forvejen ejer en masse klodser. Det understreger hele idéen med LEGO, at du faktisk ikke behøver resten af serien, for at kunne lege i en uendelighed

Alt i alt scorer LEGO Super Mario 4 flotte stjerner i Tech Tossens anmeldelse.

LEGO og Nintendo ser ud til at have fat i noget her. Det henvender sig naturligvis mest til børn, men for f….., hvor er det et sjovt påfund! 4 stjerner herfra! (Foto: Tech Tossen)

Skulle du være interesseret i at købe LEGO Super Mario, kan du finde startsættet hos udvalgte forhandlere eller på LEGO’s hjemmeside.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Pris
Underholdningsværdi
Udførelse
Potentiale
Tidligere artikelRed Dead Redemption Online bringer dyrene i fokus
Næste artikelEA Access og Origin Access bliver til EA Play
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-lego-super-mario-min-nye-interaktive-ven LEGO's forholdsvist nye samarbejde med Nintendo er begyndt at kaste en lang række spændende produkter af sig. Jeg har været så heldig, at få lov til at prøve en af de nye satsninger fra den danske legetøjsgigant. Her er min anmeldelse af LEGO Super...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments