Der er kun omkring seks måneder til, at vi endelig kan nyde spil på næste generations konsoller. Som altid er konsolkrigen godt i gang, med loyale fans i hver lejr, der argumenterer for, hvorfor netop deres konsol er den bedste. Jeg er dog ikke aktiv i kampen om, hvilken konsol, der er den bedste.

For mig, har PlayStation og Xbox historisk set henvendt sig til forskellige typer af spillere. De to konsoller kommer som regel med meget forskellig brugerflade, controllere og i sidste ende også forskellige spiloplevelser. Vi har i forvejen taget et kig på den kommende PlayStation, og nu er det på tide, at tage et kig den kommende konsol fra Microsoft, Xbox Series X.

Læs også: Her er designet på PlayStation 5 – og de fulde specifikationer

Design

Med designet på Xbox Series X, holder Microsoft fast i et lignende designsprog, som vi kender det fra tidligere konsoller. Der er tale om en meget kantet konsol i matsort. I stedet for det “slanke” design, vi ellers kender, bevæger Series X sig dog i en lidt anden retning.

Ser fra siden, er konsollen udformet som en søjle. Billederne kan godt snyde en smule, og Xbox Series X ser faktisk ret høj ud. Den har dog nogenlunde samme højde, som både PlayStation 4 og den seneste Xbox One X, og så er den lavere end PlayStation 5. Set fra oven, er konsollen fuldstændig kvadratisk. De præcise mål hedder 301 mm x 151 mm x 151 mm.

Læs også: Microsoft er klar med købssiden til Xbox Series X

Ifølge Microsoft, er konsollen designet til at sikre en nærmest lydløs oplevelse, mens du nyder grafikken fra næste generations spil.

Med hensyn til controlleren, er der ikke så meget nyt at sige. Den ligner sig selv, omend den ifølge Microsoft er kommer i en ny størrelse, der skal passe bedre til et bredere publikum. Noget, der er værd at tage med, er, at Xbox Series X skulle være bagudkompatibel med ældre controllere. Det betyder, at du kan bruge din Xbox One-controller på den kommende konsol.

Xbox Series X (Foto: Xbox)
Designet på Xbox Series X er en anelse anderledes end tidligere konsoller. Billedet snyder dog, og konsollen er ikke så stor, som den ser ud. Xbox Series X (Foto: Xbox)

Specifikationer

Microsoft har været behjælpelige, og offentliggjort specifikationerne på Xbox Series X. På papiret ser den ud til at være en anelse kraftigere end PlayStation 5. Dette skal dog tages med et gran salt, da meget af ydeevnen afhænger af brugerflade og software. I desto mindre ser konsollen voldsom ud – du kan se specifikationerne her:

Xbox Series X
Processor:8-core, 3.8-GHz AMD Zen 2
GPU:12 teraflop AMD RDNA 2
Hukommelse:16GB GDDR6
Lagerplads:1TB custom NVMe SSD
Ray Tracing:Ja
Maksimal opløsning:8K
Maksimal opdateringshastighed:120 fps
Optisk drev:4K UHD Blu-ray drive
Ekstern lagerplads:USB 3.2 ekstern HDD support
Bagudkompatibilitet:Spil: Xbox One & udvalgte titler fra Xbox 360 og Xbox, Controller: Xbox One-controller
Pris:Ukendt

Hvis vi kigger på lagerpladsen, så kommer Xbox Series X med en hel terabyte, hvilket er 175 gigabyte mere end PlayStation 5. Her er det dog værd at nævne, at PlayStation 5 kan udvides med stort set hvilken som helst SSD. Den nye Xbox kan kun udvides med et specialdesignet udvidelseskort. Så snart hardware er specialbygget og ikke forhandles alle steder, så plejer det at betyde en højere pris.

Ydeevne

Det er svært at give en 100-procent præcis beskrivelse af, hvor meget hurtigere den nye Xbox er, i forhold til den gamle. Ligesom med PlayStation, vil vi med garanti se overførselshastigheder, der er mange gange højere end vi er vant til. Det betyder, at ting som installation og download vil foregå væsentligt hurtigere. Det betyder også en lavere loadingtid, så du kan bruge mindre tid på at vente og mere tid på at spille. Herunder kan du se en fremvisning, hvor loadingtiden på State of Decay 2 sammenlignes på Xbox One X og Xbox Series X.

Spil til Xbox Series X

Der vil være en masse spil klar til konsollen allerede ved lancering, så du ikke skal sidde og kede dig med den samme titel i flere måneder. Derudover vil Xbox Game Pass selvfølgelig spille en enorm rolle, og her vil du med det samme have adgang til et kæmpe spilbibliotek for et fast månedligt beløb. Herunder kan du se et udpluk at bekræftede spil til Xbox Series X:

 • Assassin’s Creed Valhalla
 • Battlefield 6 (2021)
 • Call of the Sea
 • Chorus
 • Cyberpunk 2077
 • Dirt 5
 • Gods and Monsters
 • Halo: Infinite
 • Hellblade II
 • The Lord of the Rings: Gollum
 • Outriders
 • Rainbow Six Siege
 • Scarlet Nexus
 • Second Extinction
 • The Ascent
 • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
 • Yakuza: Like a Dragon

Som nævnt, vil konsollen være bagudkompatibel. Microsoft har oven i gæbet udtalt, at de fleste spil vil have forbedret grafik på den nye spillekonsol. Hvis du har en god samling Xbox-spil, betyder det altså, at du burde få endnu mere glæde af dem på Series X.

Læs også: Amazon har lækket prisen på PlayStation 5

Pris og tilgængelighed

Vi ved endnu ikke hvad prisen bliver. Ligesom med PlayStation 5, er mit bud, at vi kommer til at ligge omkring 4.500 kroner. De seneste rygter peger dog på, at PlayStation 5 kommer til at koste 3.750 kroner for den dyreste model. Hvis det er sandt, så vil Xbox Series X nok ligge i samme prisleje.

Med hensyn til, hvornår konsollen kommer i handlen, så er vi et sted omkring slut oktober til slut november. Det er offentliggjort, at den er klar til jul i år, i USA hedder det sig dog, at konsollen er klar til Thanksgiving. Det kommer sig selvfølgelig ikke så nøje, når Thanksgiving ligger den 26. november. Du kan altid holde dig opdateret på næste generations konsol fra Microsoft via Xbox’ hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments