Sony har løftet sløret for PlayStation 5. Siden annonceringerne af næste generations konsoller fra både Xbox og PlayStation, har de fleste fans ventet i spænding på at se, hvad vi kan forvente os af Xbox Series X og PlayStation 5. Mens Microsoft for længst har offentliggjort en lang række detaljer omkring Xbox Series X, så har Sony været mere sparsomme med information omkring designet på PlayStation 5.

Læs også: Microsoft er klar med købssiden til Xbox Series X

I sidste uge løftede Sony så endeligt sløret for den nye PlayStation, der ikke overaskende kommer i to varianter. Sony lancerer nemlig både en PlayStation 5 med et UHD Blu-ray-drev, samt en PlayStation 5 Digital Edition, der kommer helt uden optisk drev. Med hensyn til designet, findes der både tilhængere og modstandere bland PlayStations fans.

Som altid, har det nye design været genstand for drillerier på internettet, hvor den nye konsol er blevet sammenlignet med alt fra et gammelt modem til Mangafigurer. Du kan selv bedømme, hvad du synes om PlayStation 5 herunder:

Specifikationer – så meget bedre er PlayStation 5 end PlayStation 4

De officielle specifikationer blev afsløret for flere måneder siden. Vi sammenligner specifikationerne på PlayStation 5 og PlayStation 4 her – på rå tal ser det voldsomt ud, men du skal huske på, at PlayStation 4 altså er 7 år gammel. Hvis din computer overlever i 7 år, er den nok ikke til megen nytte længere, bare for at sætte det i relief.

PlayStation 5PlayStation 4
CPU8x Zen 2 Cores på 3.5GHz med SMT (variabel frekvens)8x Jaguar Cores på 1.6GHz
GPU10.28 TFLOPs, 36 CU’s på 2.23GHz (variabel frekvens)1.84 TFLOPs, 18 CU’s på 800MHz
GPU ArkitekturCustom RDNA 2Custom GCN
Hukommelse/Interface16GB GDDR6/256-bit8GB GDDR5/256-bit
Hukommelsesbåndbredde448GB/s176GB/s
Internt lagerCustom 825GB SSD500GB HDD
Overførselshastighed5.5GB/s (Rå), Typisk 8-9GB/s (komprimeret)Cirka 50-100MB/s (Afhængigt at, hvor data er lokaliseret i HDD)
Udvidelse af lagerNVMe SSD SlotUdskiftelig intern HDD
Eksternt lager USB HDD SupportUSB HDD Support
Optisk drev4K UHD Blu-ray DriveBlu-ray Drive

Som du kan se, så taler tallene sit helt tydelige sprog. Alene med en overførselshastiged, der er minimum 80 gange hurtigere på PlayStation 5, kan vi forvente en helt anden oplevelse. Loadingtider bliver væsentligt forkortet, og hvis PlayStations servere ellers kan følge med, vil download og installation også være i en hel anden boldgade.

Hvad skal den koste?

Jeg kan ikke tælle på to hænder, hvor mange gange jeg er blevet spurgt om prisen på PlayStation 5. Lad mig lige slå det fast, jeg aner det ikke. Du skal dog ikke frygte priser i det niveau, vi ser fra danske butikker i øjeblikket. Her koster konsollen op imod 7.000 kroner, men det er der sandsynligvis en god forklaring på.

Læs også: Snart kan du spille Super Mario – i LEGO

Butikkerne ved nemlig heller ikke, hvad PlayStation 5 skal koste. Og i stedet for at komme med en forudbestillingspris, der er for lav, så sætter de prisen alt for højt. På den måde får du som forbruger penge tilbage, i stedet for den kedelige oplevelse, det er at skulle lave en efterbetaling.

Mit bud på en pris ligger dog stadig en del under 7.000 kroner. Hvis jeg ikke husker forkert, så blev PlayStation 4 lanceret til en pris omkring 3.500 kroner. PlayStation 5 bliver selvfølgelig dyrere, og jeg tror, at vi ender i omegnen af 4.500 for næste generations PlayStation.

Hvis du vil være blandt de første til at modtage opdateringer og nyheder omkring PlayStation 5, så kan du gøre det via PlayStations hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments