Tilbage i det Herrens år 2001, nærmere bestemt den 15. november, sparkede Microsoft døren ind til konsolmarkedet. Stort set lige siden den dag, har størstedelen af konsolspillere været opdelt i to lejre – PlayStation eller Xbox. For at fejre, at det i år er 20 år siden, at den første Xbox blev lanceret, er Microsoft klar med en speciel, gennemsigtig controller.

Læs også: Xbox Cloud Gaming kommer til Windows PC og iOS

At den nye Xbox-controller er gennemsigtig, er ingen tilfældighed. Ifølge Microsoft er designet en reference til den “originale, semi-transparente grønne Xbox”. Der findes dog mange andre gennemsigtige enheder i videospilsverdenen, som controlleren kunne være inspireret af. Især Nintendo har lanceret en del forskellige, gennemsigtige enheder. Heriblandt GameBoy i forskellige afskygninger, samt controllere til blandt andet Nintendo 64.

Der lanceres også et gennemsigtigt headset i anledning af fødselsdagen. (Foto: Microsoft)

I forhold til den nye Xbox-controller, er den ikke kun gennemsigtig. Microsoft har i tillæg valgt, at de interne komponenter skal være sølvfarvede, så de lettere ses. I øvrigt er controlleren ikke det eneste stykke tilbehør, der kommer i en gennemsigtig version. Xbox’ens 20-års fødselsdag fejres også med en ny version af Xbox Stereo Headset. Headsettet er til gengæld lidt sværere at gøre helt gennemsigtigt. Ikke desto mindre kan du se igennem ydersiderne på begge ørestykker, og så er der kommet et tyvetal for at markere mærkedagen.

Læs også: Stor sammenligning: Xbox Series X Vs. Xbox Series S

Både den gennemsigtige controller, samt headsettet, kan forudbestilles nu – begge til en vejledende pris på 539 danske kroner. Enhederne er tilgængelige på selve 20-års dagen for den originale Xbox – altså den 15. november 2021.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments