Google lancerer en række værktøjer, så du blandt andet kan vælge den mest miljøvenlige rute i Maps, samt det bedste fly og hotel for vores klima. Alene opdatering i Maps har en klimaeffekt, der svarer til op mod 200.000 færre biler på vejene. Samtidig lanceres en ny søgeoplevelse for klimaforandringer.

Læs også: Google vil lade dig bruge din telefon som controller til Stadia

Brugere af Google Maps vil fremover få foreslået den bedste rute for vores klima, når de beder om rutevejledning. Ruten bliver desuden automatisk foretrukket, hvis den vurderes at være lige så hurtig som den hurtigste rute. Ifølge Det Internationale Energiagentur står biltrafik for 75% af verdens udledninger på transportområdet. Den nye funktion, som ruller ud i USA nu og i Europa i 2022, vil ifølge Googles fremskrivning spare én million ton kulstofemissioner om året. Det er hvad der svarer til at fjerne 200.000 biler fra vejnettet. 

“De nye funktioner skal opmuntre de milliarder af mennesker, som hver dag bruger Googles tjenester, til at vælge de bæredygtige alternativer. Hverdagens bittesmå valg – såsom valget af rutevejledning – kan have en stor effekt, når en tilstrækkelig stor gruppe af mennesker træffer dem,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef i Google i Danmark.  

Rejs mere klimavenligt

Klimatiltagene omfatter, foruden Maps, blandt andet også søgemaskinen. I løbet af oktober bliver brugere mødt af et nyt design, når de søger efter begreber beslægtet med “klimaforandringer”. Her bliver der i større grad vist information fra anerkendte kilder. Heriblandt FN. Desuden bliver effekten af klimaforandringer forklaret, ligesom der kommer bud på, hvad man kan gøre for at leve mere bæredygtigt. 

Læs også: Google vil fremhæve lokale anmeldelser i Play Butik

I rejsetjenesten Travel kan brugerne se, hvor store kulstofemissioner der er forbundet med en specifik flyrejse. Hver flyrute får et mærkat, som indikerer størrelsen på flyrejsens klimaaftryk. Samtidig kan man for hvert hotel under Travel læse om deres forsøg på at reducere affaldsmængder, energi- og vandforbrug. 

“Lanceringen er et naturligt skridt for Google i den fælles klima-kamp, som vi alle befinder os i. Vi har været CO2-neutrale siden 2007, og vi matcher hele vores elforbrug med vedvarende energi. Men når vi er i kontakt med så mange brugere hver dag, har vi også et ansvar for at give dem muligheden for at kunne træffe de grønneste valg,” siger Jesper Vangkilde.

Fakta: De nye initiativer

  • Grønne ruter i Maps: Fra næste år får brugere i Danmark foreslået den mest klimavenlige rute i Google Maps. Ruten vælges som standard, hvis den er lige så hurtig som den hurtigste rute.
  • Bliv klogere på klimaforandringer: Søgninger på søgeord, der relaterer sig til klimaforandringer, fører til resultatsider, hvor brugerne kan læse om klimaforandringer fra anerkendte kilder og få tips til at leve bæredygtigt.
  • Rejs bæredygtigt: Flyrejser under Travel får tydelige mærkater, der viser, hvilke flyrejser der er mest eller mindst klimabelastende.
  • Bo grønt på rejsen: Under Travel kan brugere læse, hvordan de enkelte hoteller arbejder med reduktion af affaldsmængder og vandforbrug og optimering af energieffektivitet.
  • Gransk dine shoppingvaner: Fremover får du forslag til at købe bæredygtige produkter, når du søger efter nye – og normalt klimabelastende – produkter, som opvaskemaskine, brændeovn og vandvarmer.
  • Investér grønt: I Google Finance har over 10.000 virksomheder nu fået en en klimascore med hjælp fra Climate Disclosure Project.

Læs også: Video: Anmeldelse af Google Nest Hub 2. Gen

Du kan læse mere om tiltagene på Googles officielle blog. (På engelsk)

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments