Hvis du er en af de heldige, skal du ikke vente meget længere på at prøve Xbox Cloud Gaming på Windows PC eller iOS. I et blogindlæg afslører Microsoft, at invitationer sendes ud – de første allerede den 20. april. I første omgang er der tale om “udvalgte” Xbox Game Pass Ultimate-brugere. Dermed er der tale om en begrænset betaversion af Xbox Cloud Gaming til iOS og Windows.

Læs også: Microsoft tilføjer ældre spil til Xbox Cloud Gaming

Ifølge Microsoft, vil flere invitationer sendes ud løbende. Disse sendes til alle spillere i de 22 lande, hvor Xbox Cloud Gaming eksisterer. Derudover er der tale om et begrænset antal kompatible enheder. Tjenesten begrænser sig således til computere med Windows 10, samt Apples smartphones og tablets. Også på dette områder forventer Microsoft at udvide over tid. Det betyder blandt andet, at der er mulighed for, at Xbox Cloud Gaming på et tidspunkt kommer til Mac-computere.

Sidst men ikke mindst, planlægger Microsoft hurtigere opdateringer af Xbox Cloud Gaming til Windows og iOS. På den måde håber man at kunne gøre tjenesten tilgængelig til alle Game Pass Ultimate-brugere i løbet af de kommende måneder.

Xbox Cloud Gaming til iOS kommer ikke som app

Xbox Cloud Gaming til Windows og iOS kommer ikke som app. På android-enheder kender vi ellers tjenesten, som en del af Xbox-app’en, hvilket selvfølgelig fortsætter. Til Windows og Apple-enheder er der dog tale om en browserversion. Det betyder, at du skal bruge Chrome, Edge eller Safari til at spille Xbox-spil. Det virker egentlig lidt fjollet, når der nu er en Xbox-app til Windows – og både Windows og Xbox er Microsoft-brands.

Til gengæld giver browserversionen rigtig god mening på iPhone og iPad. Apple er notorisk kendt for at holde appudviklere i kort snor. Dette betyder blandt andet, at alle spiludviklere skal indsende deres spil til godkendelse enkeltvis, før de må distribueres via App Store. Den model modarbejder desværre bare hele konceptet omkring en streamingtjeneste, der samler mere end 100 spiltitler. Men Apple holder altså stædigt fast i deres regelsæt.

Læs også: Sådan bruger du EA Play med Xbox Game Pass på PC

Det regelsæt undgår Microsoft, ved at rulle Xbox Cloud Gaming ud til iOS via en browserversion, som Apple ikke kan forbyde. Der er som nævnt tale om en betaversion, så den kommer sandsynligvis ikke uden børnesygdomme. Microsoft fortæller, at browserversionen understøtter touchfunktioner fra start, til dem, der ikke har adgang til en kompatibel controller. Dermed er der et godt udgangspunkt, uanset om du er vant til konsolspil på mobilen, eller bare er interesseret i at prøve noget nyt.

Personligt glæder jeg mig til at kunne spille Xbox-titler på en tablet, der ikke SKAL være Androidbaseret.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments