På verdensplan formåede Sony at sælge 4,5 millioner PlayStation 5-konsoller i 2020. Informationen er blevet offentliggjort af Sony selv, sammen med selskabets indtægtsrapport fra sidste år. Tallet matcher salgstallet fra lanceringen af PlayStation 4, der ligeledes solgte 4,5 millioner enheder i sit første kvartal.

Læs også: Så lidt lagerplads har PlayStation 5 og Xbox Series X og S

Efterspørgslen på PlayStation 4 er i øvrigt faldet drastisk fra år til år. I kvartalet fra oktober til december blev der således ‘kun’ solgt 1,4 millioner enheder. Det betyder et fald på 77 procent i forhold til samme tid sidste år.

Tilbage til PlayStation 5, og salgstallet for 2020, som i sig selv ikke er synderligt imponerende, hvis vi tager hele situationen i betragtning. Efterspørgslen på den nye PlayStation er så stor, at Sony vel uden problemer kunne have solgt det dobbelte. I går kom endnu et parti til nogle af de danske butikker, hvor samtlige enheder blev revet væk på mindre end et minut. Salgstallet understreger dog Sonys nuværende evne til at masseproducere den populære konsol.

Bedste kvartal nogensinde

Overordnet set, klarer Sonys gaming-afdeling sig dog meget bedre end året før. Faktisk peger analytiker, Daniel Ahmad, på, at det er det bedste kvartal i PlayStations historie. Omsætningen er steget med 40 procent til cirka 845 milliarder kroner, til dels takket være salget af PlayStation 5 i 2020. Driftsoverskuddet steg med 50 procent til cirka 76,5 milliarder kroner. Dette på grund af flere solgte spil, flere PlayStation Plus-abonnenter og større avance på PlayStation 4-hardware.

Læs også: Levering af Xbox Series X kan trække ud i lang tid

Sony bemærker dog, at udgifter i forbindelse med PlayStation 5-lanceringen har udlignet noget af fortjenesten. Sony bekræfter også, at PlayStation 5-hardware sælges for mindre end det koster at lave. Et medregnet tab, som følge af “strategisk prissætning af PlayStation 5-hardware, der var sat lavere end produktionsomkostningerne,” siger virksomheden.

Det er svært at sige helt nøjagtigt, hvor salget af PlayStation 5 i 2020 peger hen, før alle dem, der gerne vil købe konsollen rent faktisk får muligheden. Også Microsofts nye Xbox Series X er voldsomt populær. Den er ligeledes udsolgt alle steder, og Microsoft melder om en stigning i omsætningen på hele 86 procent i forhold til 2019.

Tidligere artikelAnmeldelse: Sony A9 MASTER Series
Næste artikelHuawei er snart klar med en ny foldbar telefon
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments