I løbet af de næste otte dage lancerer Microsoft og Sony tilsammen fire konsoller. Alle konsoller er født med en fast mængde lagerplads; PlayStation 5 med 825 GB, Xbox Series X med 1 TB og Xbox Series S med 512 GB. Men producenterne allokerer en del af pladsen til ting, som styresystem, firmware og opdateringer. Og det koster altsammen en god del af din konsols lagerplads.

Læs også: Xbox Series X eller Xbox Series S – Hvilken skal du vælge?

Hvis vi starter med PlayStation 5, der kommer i to versioner – en med og en uden optisk drev. Begge konsoller kommer med 825 GB lagerplads som standard. Ud af de 825 GB reserverer Sony så omkring 158 GB til styresystem og opdateringer. Det vil altså sige, at du ikke kan bruge den del af pladsen til at downloade og installere spil.

I sidste ende efterlader det din nye PlayStation 5 med 667,2 GB tilgængelig lagerplads.

Snakker vi de to konsoller fra Microsoft, er det både bedre og værre. Xbox Series X kommer, som nævnt, med 1 TB lagerplads. Også her bliver en væsentlig portion reserveret til system og opdateringer. Det efterlader den tilgængelige lagerplads på Xbox Series X omkring 802 GB, hvilket er en god del mere end PlayStation 5.

Læs også: Her er størrelse på det nye Call of Duty – og systemkrav

Værre ser det dog ud med Xbox Series S, der hverken kan følge med Series X eller PlayStation 5, når det kommer til lagerplads. Den billigste af de nye konsoller kommer med 512 GB lager, hvoraf 148 GB er reserveret af systemet. Det efterlader dig med sølle 364 GB plads til at installere spil.

Dyr udvidelse af lagerplads på Xbox – ingen på PlayStation endnu

Hvis du allerede nu begynder at frygte for pladsmangel, kan jeg sagtens forstå dig. Videospil bliver kun større med hver lancering – det kommende Call off Duty fylder op til 136 GB. Med det in mente, er det ikke svært at regne ud, at der ikke er plads til voldsomt mange af de helt store titler – slet ikke på Xbox Series S.

På de to Xbox-konsoller har du muligheden for at udvide med et specialdesignet hukommelseskort, hvis det spidser helt til. Her er problemet bare, at Microsoft tager mere end 1.800 kroner for at udvide din konsol med 1 TB. Til at starte med er der desværre bare ikke andre muligheder.

Læs også: Nye spil til PlayStation Plus i november – og første til PS5

PlayStation 5 får på et tidspunkt muligheden for, at du kan udvide med en NVMe SSD. Dette er bare ikke muligt ved lancering, og Sony har endnu ikke afsløret, hvornår muligheden kommer. Derfor er PlayStation 5 de facto begrænset til de 667,2 GB, som den er født med.

Det er muligt at benytte sig af en ekstern harddisk til at gemme sine spilfiler. På den måde slipper du for at skulle downloade dem igen. På PlayStation 5 er det bare ikke muligt at spille direkte fra en ekstern harddisk. Det er det til gengæld på Xbox Series S og X. Her mister du bare den hurtige loadingtid og ‘Quick Resume’.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments