Med lanceringen af Xbox Series S/X og PlayStation 5 i slutningen af 2020, kan vi med god samvittighed skrue forventningerne til 2021 op. Jeg har taget et kig på de nye spil, der forventes at blive udgivet i år og samlet en liste over dem, jeg ser allermest frem til. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

Læs også: De bedste børnespil – 3 til 10 år

Gran Turismo 7 – PlayStation 5

Vi starter ud med en af de helt tunge drenge, når det kommer til simulationsracing. Gran Turismo så dagens lys den 23. december 1997, og blev stort set øjeblikkeligt et hit med mere end 10 millioner solgte eksemplarer. Tallet bliver endnu mere imponerende når man tænker på, at spillet kun udkom til PlayStation. Siden da er der gået 23 år, og 7 spil i serien, og i år får vi endeligt endnu en nummereret efterfølger at se. Gran Turismo 7 forventes at blive et af de helt store trækplastre på PlayStation 5. Først og fremmest på grund af 4K HDR og 60 billeder i sekundet. Men ikke mindst også på grund af den nye Dual Sense controller, der byder på haptisk feedback og adaptive trigger-taster. Hele pakken skulle gerne gøre spillet mere realistisk end nogensinde.

Forza Motorsport – Xbox Series S/X & Windows PC

Ligesom PlayStation har sin eksklusive sim-racing-titel, har Microsoft selvfølgelig en konkurrent. Denne hedder Forza Motorsport og er indtil videre udgivet i 7 versioner, med den seneste udgivet i 2017 – her medregner vi ikke Forza Horizon, som er en selvstændig gaderæs-serie. Der er endnu ingen officiel udgivelsesdato på det kommende Forza, som heller ikke har fået et nummer. Det hedder bare Forza Motorsport. Serien plejer at være garant for et gennemført racing-spil med smuk grafik og en relativt svær styring, og så kommer det til Xbox Game Pass på udgivelsesdatoen.

Hogwarts Legacy – PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X & PC

Som cirka en fantasilliard andre mennesker, er jeg kæmpe fan af Harry Potter. Jeg har spillet alle spillene, lige fra det første, firkantede ‘Harry Potter og De Vises Sten’ til det dedikerede Quidditch-spil. Og selvom senere udgivelser har givet et strejf af ‘open-world RPG’, har det altid undret mig, at der ikke fandtes et faktisk RPG i en stor, åben Harry Potter-verden. Derfor er Hogwarts Legacy et af de nye spil i 2021, som jeg ser allermest frem til. Spillet foregår på Hogwarts i 1800-tallet, og er et vaskeægte rollespils-spil. Du styrer din egen karakter, som du selv designer, i et open-world adventure-spil. Ud fra traileren kan vi roligt konkludere, at fans af Harry Potter-universet har masser at glæde sig til.

Læs også: Stå sammen hver for sig – De bedste online multiplayerspil til at holde sammen under Coronavirus

The Outlast Trials – TBA

Outlast-serien er min absolutte favorit, når det kommer til gyserspil. Paradoksalt nok har jeg meget svært ved at spille spillene alene – og det er jeg måske ikke den eneste, der har. I hvert fald har Red Barrels reklameret for The Outlast Trials i mere end et år nu. Spillet byder blandt andet på en multiplayer-del, så du kan sidde og skrige sammen med dine venner. Hvornår spillet udkommer, er der ingen, der ved. Vi ved heller ikke, hvilke platforme udover PC, det kommer til. Men efter planen skal det udgives i år.

Vampire – The Masquerade – Bloodlines 2 – PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X & PC

Et af de mest ventede nye spil i 2021 er Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Siden det første Bloodlines-spil udkom i 2004, har vampyrgenren oplevet et voldsomt boost, takket være film som Twilight og serier som True Blood. Måske er det derfor, at Bloodlines 2 er et af de mest ønskede spil på Steam lige nu. Udviklingen af spillet har mildest talt oplevet flere bump på vejen, med flere udskiftninger blandt udviklerne. I skrivende stund er spillet planlagt til udgivelse i år, men igen uden fast dato.

Pokémon Snap – Nintendo Switch

Det oprindelige Pokémon Snap er uden tvivl blandt de mest populære spil til Nintendo 64. Spillet går i al sin enkelthed ud på at fotografere en masse vilde Pokémon, og udfylde sin såkaldte Photodex. Selvom der er gået mere end to årtier siden spillets udgivelse, lader det ikke til, at konceptet har ændret sig. I dette års efterfølger, som udvikles af Bandai Namco, er præmissen den samme. Om end grafikken må forventes at have fået en gedigen opgradering. Det bliver spændende at se, om spillet fungerer lige så godt i 2021, som det gjorde i 2000.

The Lord of The Rings: Gollum – PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X, Windows & Nintendo Switch

De seneste Ringenes Herre-spil fik en blandet modtagelse, hvor Middle-Earth: Shadow of Mordor generelt fik positive anmeldelser af både kritikere og spillere, vandt Middle Earth: Shadow of War ikke indpas hos spillerne. I et af de nye spil i 2021 får vi den velkendte historie fra en anderledes vinkel. Denne gang indtager du rollen som Gollum, og bliver ført igennem en række af de kendte Ringenes Herre-scenarier, som de opleves af Gollum.

Læs også: PlayStation 5 Vs. Xbox Series X – Hvilken skal du vælge?

Fable – Xbox Series S/X & Windows PC

I RPG-genren er Fable-serien min absolutte favorit. De første tre spil i serien er blandt de få spil, jeg har gennemspillet flere gange. Siden Fable 3 til Xbox 360 og PC har der dog ikke været et nyt franchisespil i serien. Xbox One måtte dermed undvære en af Microsofts stærkeste titler. Det laves der om på i 2021, hvor et splinternyt Fable udgives til Xbox Series S/X og Windows PC. Ud fra traileren er der ikke vanvittigt meget at fortælle. Men hvis spillet bevarer elementer og stemning fra de tidligere versioner, vil det med garanti blive et af mine yndlingsspil i 2021. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Fable-universet, kan de første tre spil spilles kvit og frit med Xbox Game Pass – hvis du altså har en Xbox One eller nyere.

Mange flere nye spil i 2021

Min liste er selvfølgelig blot et lille udpluk, og repræsenterer min personlige smag. Selvfølgelig kommer der mange flere nye spil i 2021 – heriblandt flere eksklusive titler, som kun fås til henholdsvis PlayStation og Xbox. Blandt de større titler kan nævnes efterfølgeren til God of War, God of War: Ragnarok, til PlayStation. Til Xbox kan blandt andet nævnes Senua’s Saga Hellblade II.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments